Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizip'in sorunları

Görüntülenme: …

müslüm akpek Üye
Bu başlık altında Nizip'in çözülmesi gereken acil sorunları toplayalım diye düşündüm, malum belediye seçimleri yaklaşıyor belki adayları bu konularda aydınlatıp çözüm bekleyebiliriz.

Daha önce bazı başlıklarda tek tek sorunlar dile getirlilmiş ama bence hepsini tek başlık altında toplamanın faydası olabilir.

Benim gördüğüm sorunlar:

-Nizip'in bir müzesi olması ve zeugmanın burada sergilenmes,
-Nizip içindeki tarihi binaların acil olarak restorasyon çalışmalarının başlatılması,
-Nizip ten çevre ilçelere,illere ve köylere çalışan minibüslerin halk otobüsü statüsüne kavuşturulup bir düzene sokulması ve bunların bir garajda toplanması,
-Nizip'in cadde ve sokaklarının bir düzene sokularak çevre düzenlemesinin yapılması,
-Nizip'e bir üniversite kurulması,
-Nizip tren istasyonunun ve çevresinin düzenlenmesi (Ben yıllarca İstanbuldan Nizip'e trenle yolculuk etmeyi hayal etmişimdir, en son 4 sene önce buna kalkıştım İstanbuldan Gaziantep'e tam 36 saatte geldim)
-Şehir içine taksi konması,
-Otobanın Nizip çıkışının düzenlenmesi, yani batıdan Nizip'e bir çıkış verilmesi,
-Birecik barajının isminin Nizip barajı olarak değiştirilmesi için çalışma başlatılması en azından zeugma barajı olabilir.
-Sebze meyve halinin taşınması,

Bu sorunların bir çoğu daha önce dile getirilmişti ama hepsini bir arada görmek iyi olur sanırım,herkes gördüğü sorunları yazarsa bu sorunlar mutlaka yerel yöneticilere ulaşacaktır.
mustafasahin Üye
müslüm akpek;150443 wrote:Bu başlık altında Nizip'in çözülmesi gereken acil sorunları toplayalım diye düşündüm, malum belediye seçimleri yaklaşıyor belki adayları bu konularda aydınlatıp çözüm bekleyebiliriz.

-
-Nizip ten çevre ilçelere,illere ve köylere çalışan minibüslerin halk otobüsü statüsüne kavuşturulup bir düzene sokulması ve bunların bir garajda toplanması

-Nizip'in cadde ve sokaklarının bir düzene sokularak çevre düzenlemesinin yapılması,

zaten köylerden gelen minibüsler var ve bunların toplandığı bir garaj var (uzun çarşının orada köylü garajı diye)

sanırım nizipte çevre düzenlemesi yapılmayan cadde sokak kalmadı varsa bile bunlarda yapılıyorrrr

ayrıca duyduğuma göre sebze halini kaldırılması çevre de esnafı etkileyeceğinden kaldırılmayacak diye duydum yalan değilse sebze hali çevresindeki esnaflar (lokanta çay oçagı) belediyeye sebze halinin kaldırılmaması için imza vermişlerrrr

geriye kalan eksiklikleride allahın izniyle gelecek dönemde başkanımız çözecektirr
Shark27 Üye
Nizibimizin en önemli sorunu, daha seffaf, elestrilere tahammülü olan ve hizmet üretme kapasitesine sahip bir belediye baskanı ve ekibinin ilcemize kazandirilmasidir.
secimlere gelince kazanacak aday projeleriyle karsimiza cikacaktir. kimin bu ilceye daha güzel hizmetler sunacagina inaniyorsak ona oyumuzu verelim. ben inaniyorum ki Belediye baskani olmak isteyen adaylar nizibin sorunlarini yakindan biliyorlardir. projelerini, konusmalarini zleyelim ve görelim kim hakediyorsa allahim onun yardimcisi olsun..
hayri murat bakırcı Üye
boş yere açmışsın bunu bilmiyorlar mı ki? işlerine gelmiyor...
mavi_hilal27 Üye
cadde27;150466 wrote:boş yere açmışsın bunu bilmiyorlar mı ki? işlerine gelmiyor...
Evet....:::...Aynen....:::
müslüm akpek Üye
Geçen geldiğimde Gaziantep'e gitmek için bindiğim minibüs içinde 35 dk bekledikten sonra yola çıktı tam gidiyoruz dediğimde Gaziantep yolundan tekrar Nizip'e döndü, bir tur daha attıktan sonra yani 45 dk sonra yola çıkabildik, ayrıca nizip'in her yerinde Gaziantep diye bağıran minibüsler gördüm bu düzensizlik değilde nedir.

Nizip'te sinekten gözümüzü açamadık her yerde kara sinek uçuşuyor,bunlar pislikten bu kadar çoğalabilir. Yani yerel yöneticilerin çok da iyi çalıştığı söylenemez.

Sokakların durumunuda Nizipte yaşayanlar benden iyi bilir ben sadece bir kaç yeri dolaştım rezalet durumdaydı.
mustafasahin Üye
adam işini yapıyor işte abi buna istesen bir otopark yap yine antep antep diye bağıracaklar adamın iş o

sineğede gelince senin kaldığın yer suya yakın dır galiba oradaki sineğide bitirmek imkansız diyorum saolsun belediyemiz ilaçlama konusunda 1.
desttan Üye
müslüm bey galiba karşıyakada kurbanlık almak için nizibe gelmiş sineklerden şikayetçi olmuş
nizipli_mehmet Üye
bazı seyler ıcın calısmaların yapıldıgını hepımız bılıyoruz ama bazıları nızıpte zor yanı nizip içinde taksi pek çalışmaz gibi...
wanted_akin Üye
nizipli_mehmet;155836 wrote:bazı seyler ıcın calısmaların yapıldıgını hepımız bılıyoruz ama bazıları nızıpte zor yanı nizip içinde taksi pek çalışmaz gibi...

bence bazı şeyler tam olarak başlamadı bencede böyle giderse başlamaz gibime geliyor.O söylenenlerin hepside nizip için uygun yapıla bilir yani nizip belediyesini işine gelmiyo kısacası Yoksa bu nizipe çok şey yapılması lazım...
boroboro Üye
artık insanlar farklı şeyler istiyorlar..yol ,kanalizasyon, kaldırım, su , bunlar beledıyenın yapması gereken şeyler zaten görevi..bence sosyal hayata katkı saglamalı gecekondu laşmayı önlemeli imar planları yapmalı .şehrın göruntüsünü değiştirmeli gecekonduları yıkarak toplu konut alanları yapmalı..gençlık merkezlerı olusturmalı tazıye evlerı gıbı her mahalleye gençlık merkesı yapmalı meslek kursları acmalı ..ınsanları genclerı meslek sahıbı yapıp kahve köselerınde vakit öldurmelerını önlemek lazım..hani beledıyeciliği yol su kanalızasyon kaldırım yapan bı kuruluş olarak düşünmek ten vazgeçmelıyız artık..benim hayalımdekı beldıye bu..:)
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Sadece belediyemi yapmalı bunları ?
boroboro Üye
admin;155869 wrote:Sadece belediyemi yapmalı bunları ?

admin abi gaziantep te beledıye 6 7 tane gençlık merkezi acıp meslek edındırme kursları actı bılıyorum..hava alanı yolu ve bı kaç yerde sehrın ana alterlerındekı gırıs cıkıslarındakı gecekonduları yıktı ve toplu konut yaptı..hani biz fazla istemıyoruz..bi tokıyı getırsınn..bı kaç tane tazıye evı gıbı gençlık merkezı yapsa ..meselk edındırme kursları açsa kötü mu olur..
arman_ Üye
fatih sultan mahallesinin kanalizasyon sorunu yıllardır çözmüyorlar bir belediyenin ilk başta yapması gerekenlerden biri, bu belediyenin yaptığı çok güzel çalışma var mesela taziye evleri çok güzel oldu hakkını inkar etmemek lazım yollarımız çok dar, ileriye dönük bişeyler yapılmıyor bu belediye beşeyler yapıyor öbür belediye geliyor yıkıyor mesela eski fıstıkhalı hemen yıkılıp otopark vs yapılacaktı ama nerdeyse 4.cü seneye girdi daha duruyor beleiyenin ordan bir geliride vardı ufakta olsa şimdi parasız otopark olarak kullanılıyor ve şehirin merkezi sayılır hiçte hoş bir görüntü deyil nizip e yakışmıyor
nizipli_mehmet Üye
wanted_akin;155853 wrote:bence bazı şeyler tam olarak başlamadı bencede böyle giderse başlamaz gibime geliyor.O söylenenlerin hepside nizip için uygun yapıla bilir yani nizip belediyesini işine gelmiyo kısacası Yoksa bu nizipe çok şey yapılması lazım...

bence işlerine gelmemekle ilgili değil öncelik verilenler bence su anda halkın ıhtıyacı olunan seyler yoksa belediyene işine gelmemesi denilemez bu sadece kişileri karalamak amaçları olur nizip için uygun olmayan seyın nasıl olurda uygun hale getırılırkı en basitinden şehir içinde taksi nizipin en uzak yeri yuruyerek yarım saat surer ancak bu durumda kımse taksıye bınmez zaten cogu kısıde bırbırını tanıdıgından dolayı gıderken mutlaka bırıne denk gelıyoruz yani onun için uygun olmayan sey çok zor uygun hale getırılmesi...
fenomen Üye
nizipli_mehmet;155926 wrote:bence işlerine gelmemekle ilgili değil öncelik verilenler bence su anda halkın ıhtıyacı olunan seyler yoksa belediyene işine gelmemesi denilemez bu sadece kişileri karalamak amaçları olur nizip için uygun olmayan seyın nasıl olurda uygun hale getırılırkı en basitinden şehir içinde taksi nizipin en uzak yeri yuruyerek yarım saat surer ancak bu durumda kımse taksıye bınmez zaten cogu kısıde bırbırını tanıdıgından dolayı gıderken mutlaka bırıne denk gelıyoruz yani onun için uygun olmayan sey çok zor uygun hale getırılmesi...

Peki bu öncelik ne zaman gelecek.....
müslüm akpek Üye
Bence seçimlere kadar hiçbir belediye yatırım yapmaz sadece asli görevlerini yerine getirir.
wanted_akin Üye
nizipli_mehmet;155926 wrote:bence işlerine gelmemekle ilgili değil öncelik verilenler bence su anda halkın ıhtıyacı olunan seyler yoksa belediyene işine gelmemesi denilemez bu sadece kişileri karalamak amaçları olur nizip için uygun olmayan seyın nasıl olurda uygun hale getırılırkı en basitinden şehir içinde taksi nizipin en uzak yeri yuruyerek yarım saat surer ancak bu durumda kımse taksıye bınmez zaten cogu kısıde bırbırını tanıdıgından dolayı gıderken mutlaka bırıne denk gelıyoruz yani onun için uygun olmayan sey çok zor uygun hale getırılmesi...

Benim söyledigim karalama felan degil gerçektir.Söz konusu olanda zaten taksi degil nizipin genelidir.Yani Yapılmak istese çok şey yapılır.Ama malesef durum ortada nizipin küçük görme arkadaşım çogu yerden de gelişmiş ve büyük bir ilçedir.Yani kısacası yapılacak çok şey var ve yapılmasıda gerek:biz gençler olarak farklı yerler istiyoruz...
nizipli_mehmet Üye
fenomen;155939 wrote:Peki bu öncelik ne zaman gelecek.....

bunu bızde bılmıyoruz ana yapılan seyler ve yapılacak olan seyler basta nızıp halkının öncelıklı ıhtıyacı olan seyler bence...
nizipli_mehmet Üye
wanted_akin;155974 wrote:Benim söyledigim karalama felan degil gerçektir.Söz konusu olanda zaten taksi degil nizipin genelidir.Yani Yapılmak istese çok şey yapılır.Ama malesef durum ortada nizipin küçük görme arkadaşım çogu yerden de gelişmiş ve büyük bir ilçedir.Yani kısacası yapılacak çok şey var ve yapılmasıda gerek:biz gençler olarak farklı yerler istiyoruz...

bakın ben nzipi küçük gormuyorum bende nizipliyim zaten bende çok buyuk bırısı degılım bende gencım bende ısterım yanı nızıpte genclere hıtap edecek yerlerın olması ama ben öyle tahmın edıyorum kı her sey zamanı gelınce yapılacaktır bunlar ıcın beklemek lazım bunlara bız sıradan vatandaslar olarak dusunebılıyorsak yetkılı kısıler bızden daha çok dusunuyordur bunları yanı o kişilerle aramızdaki farkta onların bunları daha once dusunmus olmalarından sımdı o kişiler o makamdalar...
wanted_akin Üye
nizipli_mehmet;155985 wrote:bakın ben nzipi küçük gormuyorum bende nizipliyim zaten bende çok buyuk bırısı degılım bende gencım bende ısterım yanı nızıpte genclere hıtap edecek yerlerın olması ama ben öyle tahmın edıyorum kı her sey zamanı gelınce yapılacaktır bunlar ıcın beklemek lazım bunlara bız sıradan vatandaslar olarak dusunebılıyorsak yetkılı kısıler bızden daha çok dusunuyordur bunları yanı o kişilerle aramızdaki farkta onların bunları daha once dusunmus olmalarından sımdı o kişiler o makamdalar...

sende gençsin bende gencim bizim gibi bir sürü gençler var.Bunların yapılmasını bizler istemezsek 70 yaşındaki amca hiç istemez bilmem anlata bildim mi bence yetkililerin düşündükleri felan yok yani biz bunları öne sürmezsek eger yarın diger günler hiç bir zaman olmayacak makamda olanlar sadece kendi düşündüklerini yapıyorlar onlarında düşündükleri bizim düşündügümüz degil bilmem anlata bildim mi?
hayri murat bakırcı Üye
Bu tarz bi konu açacaktım baktım ki müslüm abimin konusu var bende şimdi bunları sizlerle paylaşım bari;1)Nizip'in girişi tıpkı bir köy girişi gibi dutlu kavşagından tiryakiler petrolün oraya kadar duble yol yapımı bir an ewwel başlatılmalı
2)Cumhuriyet mahallesi trafiğe kapatılmalı kaldırım olmamak şartıyla kilit taşı döşenip modern bir tursit çarşı görünü olmalıdır yerli ve yabancı misafirler kolayca alış-veriş yapacağı bir çarşı olmalı
3)Nizip'in bütün refüjleri çimle ve top ağaçla yeşillendirilmelidir.
4)zeugma'ya sahip çıkıp hafta sonu su sporları yapılmalıdır.
5)Uzun çarşıdaki tarihi sit alanları restore edilip türkü cafeler haline getirilmelidir.
6)Uzun çarşıdaki tarihisit alanalrı restore edilip butik oteller yapılmalıdır.
7)Şehir stadyumu,kapalı spor salonu,tedaş,ve halı saha yıkılıp kültür merkezi (sinema,bowling v.s. gidi genler için faliyet yerleri açılmalıdır.
8)Kahvelere belli standartlar gelmelidir her köşe başında kahve gençlere kötü örnek teşgil etmektedir.
9)Asfalt çalışmalrı yama şeklinde değil tek boy asfalt yapılmalıdır.(Yolların her yeri yama )
10)Çok iyi bir alt yapı yapılmalıdır.
11)Halkımıza modern şehir anlayışı anlatılmalıdır.
12)Geniş bir alana Anıt dikilmelidir
13)Ve hatta Atatürk bulvarındaki orta refüj kaldırılıp Metal ince refüjle modern şehir örnek teşkil etmelidir.
14)BU MESAJ DİKKATE ALINMALIDIR:D:)

Umarım bunlarda göz ardı edilmez çünkü nizip'in ihtiyacaı olduğu konular bunlar...
hayri murat bakırcı Üye
Ayrıca belediye yetkilileri gençlerle muhabbet edip fikir alış verişi yapmalıdır bunda bir sakınca yok...
Kasım Böler Üye
cadde27;160965 wrote:B
2) Cumhuriyet mahallesi trafiğe kapatılmalı kaldırım olmamak şartıyla kilit taşı döşenip modern bir tursit çarşı görünü olmalıdır yerli ve yabancı misafirler kolayca alış-veriş yapacağı bir çarşı olmalı
Tespitlerin hepside güzel ve önemli.
Ancak bu yukarıda yazan tespit Cumhuriyet mahallesindeki esnaflar için bir ümit olabilir, bu mahallenin modern hale getirilip trafiğe kapatılarak çok güzel bir çarşı, alışveriş merkesi gibi yapılması hem Nizip halkının hemde hemde oradaki esnafların yüzünü güldürür.

diye düşünüyorum...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim