O yalnız olsada artık koruma altında...
Daha önceleri Ramazan Tarhan tarafından dergimizde ve sitemizde dile getirilen
Bu da Bizim Yalnız Ağacımız (Yağmur Ağaç) konusunda bahsettiğimiz, Bahçeli köydeki yalnız ağaç Koruma altına alındı. Halil EKER gayretleriyle yetkililere ulaşıldı ve ağaç incelenerek, tescillendi.
Yani o artık Anıt Ağaç ve koruma altında.
İlgi ve duyarlılıklarından dolayı,
Nizip Kaymakamlığına
Adana Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma Bölge Kurulu ve Müdürlüğüne
Gaziantep Müze Müdürlüğüne
Arkeolog Ahmet Beyazlar'a
Sanat Tarihi Araştırmacısı Halil EKER'e
Bahçeliköy muhtarlığına
Teşekkür ederiz.

Turizm ve Gezi Alanları
Resmi aç
ayrıca diğer fotoğraflarını ilk konunun içerisindeki linkte görebilirsiniz.
Yağmur Ağaç Anıt ağaç olarak Tescillendi
Bu ağacın tescillenerek anıt ağaç olarak kayıtlara geçmesi nizip.com'un gururudur, geçen yıl Sn.Tarhan ile o ağacın fotoğrafını çekmek için yanına gittiğimizde dağın arka tarafındaki taş ocağı çalışanları dinamit patlatarak taş çıkarıyorlardı,
Bizi uyarmak için yanımıza iş makinasıyla gelerek güvenlik açısından bölgenin tehlikeli olduğunu ve patlayıcıların etki alanında olduğumuzu söylediler onlarla yaptığımız söyleşide ağacın bulunduğu alanında zamanla taş çıkarmak için patlatılacağı yönündeydi...
Şimdi ise o ağaç evvel Allahın izni ile anıt ağaç olarak korunacak en azından patlatılamayacak, bu konuda nizip.com olarak payımız varsa bu onur bize yeter.
Eminiz o ana kadar onlarda bilmiyorlardı. Bu vesile ile öğrenmiş oldular. Duyumlarımıza göre diğer tarafa yönelmişler.

Merak ettim bu ağacı resmi yokmu.
Bravo admin. Teşekkür ediyorum sana ve bu konuya duyarlı olan herkese.
müslüm akpek;149880 wrote:Merak ettim bu ağacı resmi yokmu.
Gerçekten de sevindirici ve gurur verici bir netice..Zaman zaman koruma kararı ile ilgili gelişmeleri admin'in duyarlı yaklaşımları sayesinde telefon ile takip ediyordum.Burda önemli olan, özellikle yetkili olan insanların duyarlılıklarını ve hassasiyetlerini göstermeleridir.Ben de buradan özellikle sn.Kaymakamımıza ve Nizip Garnizon komutanına teşekkürlerimi iletmek isterim.
Nizip com'a ve tüm Emeği geçenlere Teşekkürler.
Özellikle toplantı kararı ve gereginin yapılması için dağıtım yerlerine dikkatinizi çekmek isterim.İlgili ne kadar kurum varsa hepsine tebliğ edilmiş.Bu kurumlardan Orman bölge müğdürlügü ve tapu müdürlügü en önemlisidir.Zira artık bu ağarın merkez gövdesinden 100 m2(10x10)2lik alana hiçbir kişi ve kuruluş yaklaşamaz.Zarar veremez.mesela önemli bir karayolu bu güzergahtan geçse bile bu ağacın olduğu yerden teğet geçmek zorunda.Projeler artık bu ağaca göre revize edilecektir.Taş ocağı,maden ocağı vs.ne olursa olsun ruhsat alırken bu ağaca zarar verebilecek tüm etkenleri hesaba katmak zorundadır.Ayrıca ağaçı kesen veya hasar veren tespit edilirse hapis cezasının da verilecegini hatırlatmakta fayda var..
Ağacın güvenlik kontrolunu sağlamakla görevli jandama komutanı bu konuda çok hasas ve karşılaştığımız her anda ağaçla ilgili yazı gelip gelmediğini bana soruyordu. Bana akşam saatlerinde ulaşan bu yazıyı kendisinede ulaştıracağım.
Emeği geçen herkese teşekkürler....
İşte budur ya, emeği geçen herkese teşekkür ederim, geldiğimde bu ağacı mutlaka ziyaret edeceğim. Nzip'in sahipleri ortaya çıkıyor.
Mehmet Akpek'in iş yerinde bununla ilgili ilk yazıyı yazarken bende denk gelmiştim. ve o mütevazi girişimin sonuç vermesine son derece sevindim. emeği geçenleri kutluyorum.
Hayırlı olsun.
Nizip com un amacı nedir? Ne yapmak ister..İşte meydanda!..
Hayırlı olsun çok sevindirici bir olay nice güzel olayları başarmak ümidiyle...
helal sana kimse uğraşmaz bir ağaç için bukadar BİR AĞAÇ İÇİN BUKADAR KENDİNİ YORUYORSAN SÖZ KONUSU İNSAN OLSA NE YAPMAZSIN KUTLUYORUM SENİ İNSANLIĞINDAN VE İNSAN OLDUĞUNDAN DOLAYI insan olmayı başaramayanlarda var hergün haberlerde ve ben kendim canlı olarak çok görüyorum ankarada SAYGILARIMLA
güzelim nizibimizde naler varmışta haberimiz yokmuş
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun
sitemizin bu konuda da gayretleri neticeye ulaştı... herşey Nizip için
bu arada
X. çiğ köfte buluşmamızı hava güzel olduğu bir zamanda bu ağacın altında yaparız olmazmı :)
tabi bizi yaklaştırırlarsa...
Gerçekten Yeşil Nizip adına yakışan anlamlı, güzel, canlı, doğal ve görkemli bir anıt...
Bu asırlık ağacı koruma altına aldıran ve anıt ağaç'a dönüştüren tüm doğa sevdalılarına teşekkür eder, duyarlılıklarından ötürü saygılarımı sunarım.
söylenecek tek söz var,HELAL OLSUN.
TEBRİKLER MEHMET KARDEŞ
Eker hocam güzel bir iş başarmış,tebrik ederim valla,bravo... Sitemizinde çorbada tuzu var yani dimi ?
nizip coma yakışır bir çalışma ayrıca fevkani mahalesinde yetişmiş olan halil eker abimize teşekürler
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.