Mart 2009'da yapılacak olan yerel va mahalli idareler seçimlerinde, vatandaşın istediği kriterlerde olan adaylara oy vereceklerini söyleyen bir grup esnafın görüşü gösterdiki yerel seçimlerde partiden çok adayın kişiliği daha önemli.
Yaptığımız mini ankete katılan esnaftan büyük çoğunluğu adaya oy vereceğim derken, bazı esnaflarda partiye oy vereceklerini söylüyorlar.
"Nasıl bir belediye başkanı istiyorsunuz?" sorusuna, "Allah korkusu olan, Allah'ın tüm hırsızlıklardan, yolsuzluklardan haberdar olduğuna kalben inanan, her ortamda adil olan, dilinden, elinden kimsenin zarar görmeyeceği, insanlara tepeden bakmayan, vakur, mağrur olmayan, şehirciliği iyi bilen, güvenilir, halkın zenginliklerine göz dikmeyen, tahammüllü, bu şehre yakışacak, arkasında leke bırakmayacak, Nizip sevdalısı, derdi Nizip'e hizmet etmek" olan bir aday...
DÜRÜST VE SEVECEN,İYİ NİYETLİ,DİSİPLİ, HERKESE HİTABEDEN, BİR BELEDİYE BAŞKANI,FAKIR VE FUKARIYI GÖZETLEYEN,MEMLEKET AŞİKARI BBİR BAŞKAN İSTİYORUZ.O DA ZATEN VAR.DAHA NEDEN BAŞKAN ARIYORUZ.BAŞARILAR DİLERİZ.GELİN BİR İLKE ATALİIM. BAŞKANINI KARŞISINA ADAY ÇIKMASIN.TÜM TÜRKİYEYE ÖRNEK İLÇE OLALIM.bu öneriyi destekleyenler cevap yazsın saygılar.
Özellikle yerel seçimlerde parti içi demokrasinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Şehri yönetecek olan kişileri o şehrin sahipleri belirlemeli.Tepeden atanan başkan adaylarının partisi ne olursa olsun o şehri temsil etmedigi kanaatini taşıyorum..
mantıklı olan hizmet yapabilecek ve nizipin içinden birisinin olması kişiye oy verilmesi daha uygun gibi yıllarca nizipten uzak kalmış ve seçim zamanı gelipte nizipten aday olan kişi nizipi ve insanlarını ne kadar tanıyabili ve ne kadar hizmet edebilir adam gibi adam ertuğrul sağlam sözüne uyan olması gerek diye düşünüyorum ben saygılarımla
Nizip halkı şu anki mevcut yönetimden gayet memnun. Halkımızın istediği tüm özellikler başkanımızda mevcuttur. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin, Devletimizin ve halkımızın böyle başkanlara her zaman ihtiyacı vardır..Adam gibi ADAM...
şuanki başkana laf yok ama şunuda eklemk istiyorum sayın başkan birazda kendisine yakın olan insanları iyi seçerse nizip halkı çok daha memnun olacak gibi gözetimim öyle.
Kac aday var bu secimde sanirim bir elin parmak sayisi kadardir. bu nedenle oy vermeden önce adaylari en iyi sekilde tanimak lazim.. daha cok erken isimler bile belli degilken bazı arkadaslar adres gösteriyor.. allahim memleketimiz için en hayirli olani basarili kilsin..
Bu arada mevcut baskanin basarili oldugu kanisinda degilim... bu imkanlarla nizip mükemmel bir sehir olabilirdi ama yönetimiyle birlikte sinavi gecemediler..
Tarhan;149040 wrote:Özellikle yerel seçimlerde parti içi demokrasinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.Şehri yönetecek olan kişileri o şehrin sahipleri belirlemeli.Tepeden atanan başkan adaylarının partisi ne olursa olsun o şehri temsil etmedigi kanaatini taşıyorum..
maalesef o dediginiz mevcut sartlarda imkansiz tarhan bey, idareyi eline alan hersey bana mübah mantigiyla hareket ediyor. firsat bu firsat benden baskasi olmasin tüm nimetlerinden ben faydalanayim mantigiyla hareket ediyor. siyaset ve bencillik, birlik ve beraberligin önüne geciyor..
CumaLi Budak;149157 wrote:Nizip halkı şu anki mevcut yönetimden gayet memnun. Halkımızın istediği tüm özellikler başkanımızda mevcuttur. Allah Başkanımızı başımızdan eksik etmesin, Devletimizin ve halkımızın böyle başkanlara her zaman ihtiyacı vardır..Adam gibi ADAM...
Kendi adiniza konusursaniz daha isabetli olur cumali bey.. sizinle zit görüste düsünen insanlarda var oldugunu unutmayin..
konuşmalarım sizi rahatsız etmesin beyefendi.. bende halk olarak yorumumu yaptım.. yapmayada hakkım var nizip halkı benım ve sizin yorumunuzdan etkilenipte karar vermez. hizmet edene oyunu verir.. sizde kendinize göre doğru olan başkan adayının propagandasını (reklamını) yapın... kimsenin buna birşey dediği yok.. mevcut kadroyu beğenmiyor yada başkanı sevmiyorsanız oyunuzu size uygun birine verirsiniz...başkanımıza ve kadrosuna kimsenin söz etmeye hakkı yok diye düşünüyorum..halk heryerde sözünü söyler ama sandıktada cevabı şaap diye yapıştırır..
Öncelikle konusmalarınızın beni rahatsız ettigi kanısına nerden kapıldınız size bu yönde bir sey dedigimi sanmıyorum sadece farklı görüslerinde oldugunu hatırlattım kimseyi gönül verdigi insanlar icin suclamam. sizinle görüslerimiz tamamen zıt olsada ortak tek bir yerde bulusuyoruz oda Halk heryerde sözünü söyler sandıktada cevabını yapıştırır. Bekleyelim ve görelim..
Bir lokanta düşünün yemek yemek içeri giriyorsunuz, masaya oturuyorsunuz... bir anda garson gelip size sormadan elindeki tabakları masaya indiriyor,
"hadi bakalım afiyet olsun"
eee ben kıymalı musakka sevmem, sarmısaklı yoğurdu hiç yiyemem bana dokunur;
efendim o zaman lahmacun getirebilirim çorba olarakta kelle paça var!
yok olmaz kıymayı, kasap babam bile olsa gözümle görmeden almam;
kuşbaşı yok mu kuşbaşı,
"yok efendim sadece bunlar var..."
İyi o zaman size hayırlı işler.
Dersiniz değil mi?
Herhalde yani, paramla yemek yiyeceğim canım ne isterse yada bana dokunmayan istediğim yemeği yeme özgürlüğüm var başka lokantamı yok..?
Yok işte;
başka lokanta yok!
ya kıymalı musakka üzerine sarmısaklı yoğurt yada lahmacun yiyeceksiniz,
yemezsem,
siz bilirsiniz herkes bunu yiyor,
"efendim mönü böyle başka şansınız yok!"
eee siz bu mönüyü hiç değiştirmezmisiniz yada müşterilerin isteği ne ise o yemekleri çıkarmazmısınız?
"efendim mönü değişir ama beş günde bir..."
:) ben istemem kasım abi. O kişi belki şunu yapabilir; YENİ BİR LOKANTA açabilir. gerçekten şuan a partisinin dışında oy verilecek bir b partisi yok. Kendi o a partisine rakip sanan bazı b partileri bilmiyorlar mı olan tüm karizmaları 10 yıldır yerlerde kendi seçmenleri bile onlara sırt çevirip ideolojisine tam zıt olan a partisine oy vermişler. Ben o b partisinin yerinde olsam bu ortamda bir gün bile siyaset yapmaz yeni bir oluşum içine girerdim. yoksa o a partisi kendi rakipini kendi oluşturacak öyle aval aval bakacak diğer partiler. Bu işe Siyaset deniyor. Allah bizi siyasetin o iğrenç oyunlarından korusun. İlçemiz için hayırlısı olan A parti değil diyelim ama ilçemiz için hayırlı olan ilçemize hizmet eden X kişisidir bunu anlamayacak kadar kör olanlara şaşırıyorum. Zamanında bu ilçeye Y kişiside hizmet edildi dendi ama tek hizmeti çalmak çırpmak akrabalarını yakınlarını kalkındırmak olmadı mı? ......... Evlerdeki evi görmüyor musunuz o ev başlı başına bir imar hatası değil mi sizce onu nasıl yaptı????
Bırakın şu ideolojik ayrımları hizmete oy verin!!! Bu ülkenin insanları 60'lı yıllardan beri ETİKETleniyor. Sen sağcısını sen solcusun sen faşitsin sen koministsin sen devrimcisin sen şucusun sen bucusun yazık bize yazık biz Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarıyız anayasada hepimiz biriz bizi ayırmak isteyenlerin o pis oyunlarına geliyoruz AÇIN GÖZLERİNİZİ... NOT= YAZIMDAKİ BİLİNMEYEN İSİMLERİ NİZİP SİYASETİNİ İYİ OKUYAN HERKES BİLİR...