Sevgili Nizip.com üyeleri sitede son zamanlarda bir moda çıktı güncel konular bölümüne kendi yazısı olmadan başka yazarların yazıları atılmakta ve tartışmalarla sitenin seviyeli ortamı seviyesiz hale getirilmekte. Bunu yapan arkadaşlara bir önerim var. Lütfen sitemizin amacı olan NİZİP ile ilgili sitemize yazılar paylaşın bir kere bile olsa. Nizip'in tarihi, kültürü vb. konulara değinin. Sizin olmayan yazılarla değil sizin yazılarınızı yazın siteye. o yaptığınızı herkes yapar siz herkes misiniz? selamlar...
Gökhan kardeşim yine önemli bir konuya el atmış. Bende kopyala yapıştır haberciliğinden rahatsızım. Eğer kopyala yapıştır haberciliğini ben yapsam inanın sitenin kapasitesi kaldıramaz. Siteye o kadar gereksiz siyasi haber küpürü ekleniyor ki inanın çoğu zaman siteye girmek içimden bile gelmiyor. Yav bana ne Aydın Doğandan, bana ne Siyasi liderlerden. Eğer ki yazmak istiyorsan yukarıda Gökhan kardeşimin dediği gibi Nizip ile ilgili yazı ve döküman ekleyin hepimiz paylaşalım. Ama gereksiz yere konu açılınca önemli yazılar bile arada yok olup gidiyor. Hele birde kopyala yapıştır haberciliğin ardından sözlü atışmalar yokmu?inanın bakmak yada okumak bile içimden gelmiyor. Hepimiz içimizden gelen doğru ve güzel bir yazıyı buraya eklediğinde olumlu yazıları okumak, ve o kişi için olumlu sözleri okumak sizleri olduğu gibi banada yazma konusunda gayret geliyor. Lütfen kimse kimseyi incitmeden kırmadan burada fikirlerini paylaşsın . Bu konuda site sahibi Admine ve Editörlere çok iş düşüyor. Görüşmek üzere...
Sevgili Gökhan'ın yazısı çok anlamlı, zannedersem nizip.com 'un amacını biz tam olarak anlatamamışız...
Belki de bunu burada tekrar ifade etmekte fayda var;
Tek cümle ile, nizip.com Geçmişten gelen bu günüde kapsayan ve İnşaallah gelecekte de devam edecek olan ama kesinlikle Nizip ile ilgili Nizibe has olan her türlü tarihsel, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişme ve hadiseleri kapsayan ve arayan herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, bilgilerin nitelikli olarak depolandığı bir bilgi paylaşım sitesidir.
Biz adminle birlikte yönetim olarak gerek siyasi gerekse Ülke gündemini teşkil eden konuların işlendiği "Güncel Konularda Yorumlar" başlıklı bölümün siteye katkı yapmadığı aksine üyeler arasındaki fikir farklılıklarının keskinleşerek gereksiz bir tartışma ortamı oluşturduğunu defalarca tespit etmemize rağmen, "sitenin tuzu biberi olsun" mantığı ile hareket ederek bahsedilen konuları kısıtlı bir şekilde yayınlanmasına göz yumduk, ancak bu yaklaşıma çeşitli kulplar takılarak zaman zaman suistimal edildi, zaman zaman farklı siyasi görüş ve düşüncelere alet edildi edilmeye çalışıldı. Bizim elimizi kolumuzu bağlayan tek şey vardı O da bu yazıları siteye taşıyan kişiler hemşerimizdi, Nizibin ekmeği suyu ile yetişmiş güzel İnsanlardı o nedenle bu konuda çokta kesin tavır almadık alamadık.
Belki bizim memleketimize has belki değil ama gerçek olan bir şey varkı üç kişiyi bir arada gören herkes hemen kendi siyasi düşüncelerini diğerlerine aşılamaya çalışıyor ve bu nedenle ki; Nizipteki sivil toplum örgütleri hep siyasi fikirlere kurban oluyor...
Ancak şu kesinlikle biline ki;
nizip.com hiç bir şekilde siyasi görüşlere kurban edilemeyecek Nizip halkının geçmişten beri gelen ve genel temayülü olan muhafazakar, örf adet ve geleneklerine, vatanına, dinine bağlı ve sahip çıkan kimliğini yansıtarak aynı çizgi üzerinde yaşamaya Allahın izni devam edecektir.
Gökhan bey,Bu yazının muhataplarından biride benim heralde:) Kasım beyinde belirttiği gibi güncel konulardaki yorumlar bu sitenin tuzu biberi ve en çok hit olan bölümüdür.Şahsım için söyleyeyim ben gerektiğinde niziple ilgilide bir çok konu açtım ve diger arkadaşların açtığı bir çok konudada görüşümü belirttim.
Güncel konularda yorum yapan çok kaliteli üyeler var.Bu üyelerin yazılarını büyük bir zevkle okuyorum.
Ortamı seviyesizleştiren bir kaç kişi var bence.
Gökhan Bey;
Sitede sadece Güncel Konular bölümü en çok okunuyor ve yorum yapılıyor. Site yönetimi bundan da rahatsız değil. Sorun bazı kişilerin yorum yazan kişilerin kişilik haklarına saldırmasından ve hakarete varan yorumlarından, kaynaklanıyor. Site yönetimi tedbir alacaksa hakaret edenlere tedbir alsın. Tabiki Nizip ile ilgili konular açılmalı ama unutmayın ki dünya sadece nizip te dönmüyor.
Bizim için hit değil, Nizip ve Niziplilere faydası olacak konular önemli. Hakverirsinizki hepimiz bu işi amatörce ve sadece hobi olarak yapıyoruz. Bir konunun binlerce okunmuş olması, niziple alakalı değilse şahsım için hiç önemli değil. başkası için önemli olabilir. Tam tersi rehberdeki bir firmanın birkaçyüz okunmuş olması veya açtığım bir bilgilendirme yazısı için haftada birkaç kez aranmam, aranmamız daha çok tasvip ettiğim bir şeydir.
Sözün özü, tuz biber atacağız diye yemekten olmayalım.
Az tuzlu günler
Güncel konularda sert tartışmalar olsa bile saolsun duyarlı arkadaşların gayreti ile şu ana kadar çok büyük bir problem yaşanmadı. Açıkçası hangi fikirde hangi tarafta olursa olsun arkadaşların medeni tartışma ortamında yorumların yazılmasından memnuniyet duydugumu ifade etmek istiyorum. Zira takdir edilip kabul görmüş bir dustur olan "herşey zıddıyle bilinir" sözünün özü bizzat zıt fikirler ile tezahür ediyor.
Gökhan kardeşimin önerisini aynen destekliyorum bazen yazılar çok uzun oluyor itiraf edeyim ki tamamını okumak zahmetli oluyor. onun yerine sitede konuyu açan arkadaş kendi fikir ve yorumları ile katılım sağlasa çok daha faydalı olacaktır.
Forum'daki uyumsuzluklardan, kopyala yapıştır müptelasından kurtulmak için Forum Kuralları adı altında bir bölüm oluşturulur ve kurallara uymayan üyelerin belirli bir süre yazma yetkisinin hatta üyelik yetkisinin alınması belirtilirse sanırım forum daha düzenli olacaktır.
Zaten yönetici kısmında her üyenin IP bilgisayar numarası ve günlük siteye giriş çıkışı bellidir.Yönetici kurallara uymayan üyenin geçici olarak yazma yetkisini alır bu da olmazsa IP adres ve bilgisayarının siteye girişini engellerse sorun büyük ölçüde hallolacağını sanırım.
Tabi ki kararı site yönetimi verecektir.Benimki sadece bir öneri.
Üye sayısının fazla olduğu tüm sitelerde bu tür uygulamalar mevcut.
Gökhan bey;
En büyük sorun mehmet oguz gibi herkese hakaret eden saldıran tiplerdir. Site yönetimi hakaret edenlere ne gibi yaptırımlar yapacak? Nizip.com mehmet oğuzu daha kaç gün dayana bilecek?
Arkdaşlar kıymetli yorumlarınız için size çok müteşekkirm. Önlemler alınmalı tabii ki. Öncelikle hakaret edenler banlanmalı yada bir süre girmemesi cezası verilmeli. sırf reyting yada hit alıyor diye o bölümün yöneticisi buna göz yummamalı. kim olursa olsun o kişi yöneticiler tarafından uyarılmalı eğer yine devam ederse artık banlama yada üyeliği dondurulmalı.
Amaç Nizip için faydalı yazılar yazma bilinçi olan kişiler zaten böyle şeylere gerek duymaz Sayın arkadaşlar... selamlar.