Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Bu Devirde Evliya Olur Mu Kardeşim ?

Görüntülenme: …

Mustafa Bilici Üye
Allah u Teala kullarını hiçbir devirde yalnız bırakmamıştır.bir hadis-i şerifte efendimiz ”ümmetimden bir topluluk kıyamete kadar Allah ın emirlerini ayakta tutmaya devam ederler.onları terk edenler ve kendilerine karşı çıkanlar onlara bir zarar veremez.bu durum kıyamete kadar devam eder.onlar insanlara devamlı üstün gelirler.”(buhari,i’tisam,10).

Kuran-ı Kerim kıyamete kadar değiştirilmeyecek, Allah (c.c) İslam dinini her yüz yılda bir gönderdiği kutup makamındaki insanlar ile muhafaza edecektir. bu konuyla ilgili olarak; Peygamberimiz ”ümmetimden her devirde sabikun (hayırda önderlik eden Ehlullah) bulunur.”(ebu nuaym,hilyetül evliya 1/7).

Benzer bir hadiste de ”şüphesiz Allah Teala bu ümmet için her yüz senenin başında onlara dinlerini yenileyecek(kalpleri şirk,nifak ve gafletten,halleri bidat ve masiyetten temizleyip kulları Allah a sevk edecek)kimseler gönderir.(ebu davud melahim).
Rabbi Rahimimiz (c.c) çok merhametlidir kullarını yalnız bırakmaz.eğer bıraksaydı bu gün hacı hoca diye geçinenlerin elinde helak olmuştuk.

Allah dostlarına bir başka delil de efendimizin şu hadisi şerifidir ”Allah ın öyle kulları vardır ki kendi zamanlarında arzın manevi direkleri olan peygamberlere halife olmuşlardır. Peygamberlikten sonra Allah Teala ümmeti Muhammed içinden abdal denilen velilerden bir gurubu peygamberlerin yerine koydu.”(hakim et’tirmizi nevadür’ul usül).

Allah dostlarını yeryüzünün halifesi yapmış ve onlara çeşitli yetkiler verilmiştir. onların nazarları şifa, sözleri deva,meclisleri baştan sona safâdır.onlara karşı gelinmez.nitekim kutsi hadiste Rabbimiz;”HER KİM BENİM VELİ KULLARIMDAN BİRİNE DÜŞMANLIK EDERSE,MUHAKKAK BEN ONA HARP AÇAR(DOSTUMUN İNTİKAMINI ALIR)IM

BİR KULUM, KENDİSİNE FARZ KILDIĞIM ŞEYLERDEN DAHA SEVİMLİ BİR ŞEYLE BANA YAKLAŞMAMIŞTIR. KULUM BANA NAFİLE İBADETLERİYLE DE DURMADAN YAKLAŞIR, NİHAYET ONU SEVERİM.
BİR KERE DE ONU SEVDİM Mİ ARTIK BEN O KULUMUN(ÖZEL İHSAN EDECEĞİM NURUM İLE)İŞİTEN KULAĞI, GÖREN GÖZÜ, TUTAN ELİ, YÜRÜYEN AYAĞI OLURUM.
BENDEN HER HANGİ BİR ŞEY İSTERSE ONU VERİR, BANA SIĞINIRSA MUHAKKAK ONU HİMAYE EDERİM.”(234)

DÜN NASIL YUNUS EMRE MEVLANA ABDULKADİR GEYLANİ VARSA ŞÜPHESİZ BU GÜNDE ALLAH DOSTLARI VAR. ARAYIP BULMAK LAZIM…

Alıntıdır..
Kasım Böler Üye
Epey bir zaman önce okuğum bir yazı beni etkilemişti;

Yazar bahse konu kişinin vefatından sonra ailesinin izni ile bazı notlarını inceleme fırsatı buluyor ve şöyle bir not dikkatini çekiyor...

İstanbulda bir camiide bir vakit namaz kılındığı esnada "bir düşündüm acaba hala bu devirde yeryüzünde evliyalar varmıdır diye..? sonra çabucak bu düşünceden kurtularak kendimi namaza vermeye çalıştım, derken namaz bitti tesbih ve dua'dan sonra insanlar camiyi terkederken bende kalktım tam ayakkabımı giyerken bir el omuzuma dokundu, dönüp baktıp tebessüm ediyordu ve şu ifadeyi kullandı...

" Allah'a hamd olsun seninle birlikte o safta biz yedi kişiydik" dedi.

Donup kaldım ayakkabımı doğru dürüst giyemeden o zat'ı gözlerimle aradım, caminin dışına baktım ama bulamadım...

Bu hadisenin üzerinden çok geçmeden bahse konu olan kişide Rabbine kavuşmuş ayrıca yazar hiç bir şekilde isim vermediği gibi o kişinin ailesine dahi bu durumu açıklamadığını dip not olarak belirtmişti.

İnsanoğlu çok nankör ve kibirli. Acaba bu kadar taşkınlık, azgınlık ve zulme rağmen Cenab-ı Allah neden dünyayı helak etmiyor? Kuranda okuduğuz ayetlerde azgınlıkları sebebiyle helak olan toplumlar var belki de şimdiki toplumların azgınlıkları geçmişte helak olan toplumlardan çok daha ileri düzeyde;

Bununla ilgili olarakta yine mübarek bir zat şöyle bir açıklamada bulunuyor,

Düşünün ki sizin bir çok düşmanınız var ve bu düşmanlar aralıksız size karşı planlar yapıyor sizi al aşağı etmek için fırsat kolluyorlar, fitne çıkarıyorlar hatta size tam manasıyla kastetmişler...

Bir gün size bir haber geliyor ki tüm bu düşmanlarınız büyük bir binada toplanmışlar hepsi bir arada size karşı geliştirdikleri planı uygulamaya koymak için tartışma halindeler...

Sizinde elinizde çok güçlü bir silah var, bir anda hepsini yok etme fırsatı doğmuş o silahla o büyük binaya ateş etmek üzere iken o binanın üst katlarında bir dostunuzu görüyorsunuz, emir vereceksiniz silah ateşlenecek, tüm düşmanlarınız bir arada helak olacak acak dostunuz orada O'da birlikte ölecek.

Bu durum karşısında ne yaparsınız; neticede O zat silahı ateşleme emrini dostu orada bulunduğu için başka bir zamana erteliyor.

Şimdi burada yukarıda bahsettiğim mübarek zat şu benzetmeyi yapmış.

O büyük bina yeryüzü,
Düşman dediklerimiz azgınlık, taşkınlık, zülum yapan Allah'a karşı gelen insanlar,
Dost dediğimiz zat ise Allahın yeryüzündeki dostları yani Evliyalar
Allah günah yazmaz İnşaallah benzetmede bulunduğumuz kendisine düşmanlık beslenen ve bir emri ile o binayı yok etme kabiliyetine sahip olan da Allah C.C

Yani sonsuz güç ve kudret sahibi, her türlü noksan sıfatlardan münezzeh olan Allah-u Teala bu gün dünyayı helak etmiyorsa yada erteliyorsa bunda yeryüzündeki dostlarının yani Evliyaların çok büyük etkisi etkisi ve duası vardır.

Yazdığımız yazıda yanlış bir kelime yada yanlış anlaşılmaya müsait bir cümle kullanmış olabiliriz, İnşaallah Allah C.C. günah yazmaz ve affeder. Şüphesiz en doğrusunu Allah bilir.
akhenaton Üye
Bu devirde evliya olur mu?
olmasaydı haksızlık olurdu :))
fsoyarik Üye
Ailece yaşadıgımız bir olayı anlatayım;

Ailem hamile olunca doktora götürdüm Kadın hastalıkları uzmanı hekim arkadaş çocugun ana karnında ters oldugunu söyleyip,gerekirse sezaryanla alacagını söyledi,bende kendisi Seyyit Yani peygamberimizin torunlarından bir dostuma gidip dua etmesini istedim oda dua etti.Dogum yaklaşınca seyyit olan o dostumu ziyarete gitmiştim bana hanımını doktora tekrar götürdünmü? çocuk düzelmişmi? Dedi.
-Bende doguma 10-15 gün kala götürecegimi söyledim,tekrar bana dua ettiler
Daha sonra ailemle anlaştık ve sabah doktora gittik ultrason ile muayene ettiler ve doktor bana
-TIPTA BÖYLE ŞEYLER OLUR ÇOCUK DÖNMÜŞ dedi
doktordan çıkınca ailem bana dedi
-sana daha önce söyleyemedim dün akşam uyurken bir el geldi karnımdaki çocugu tuttu çevirdi çocuk düzeldi.Korkudan kolundan tuttum amma seni uyandırmadım dedi
ben,daha sonra seyyit olan o dostumu ziyarete gittim .Vallahi billahi bana dedi çocugu doktora götürdün doktorda

-çocuk ana karnında dönmüş TIPTA BÖYLE ŞEYLER OLURMU deyince ben küçük dilimi yutacak oldum.

Arkadaşlar allah dostları olagan şeyler göstermek için degil on ları hint fakirleri budislerde yapıyor,Allah dostları insanın ahlakını kemale erdirip Devletine,Bayragına,vatanına,insanlıga faydalı bir kul yapıp allaha ulaşırıp cennete girmesi için ugraşırlar.Selamlar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim