Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Tiyatro böyle seyredilir:)

Görüntülenme: …

YILDIRIMBEY Üye
:):)
MALATYA'DA TİYATRO yaşanmış gerçek olay.

Ülkü Tamer turnede Malatya'ya gidiyorlar. Oyun sergileniyor, ilk gece şehirin ileri gelenleri ön safta.
Ülkü Tamer oyunda kızın babasını oynuyor. Kızını istiyorlar vermiyor.
Çocuk aşk acısından ölüyor vs. Halk acayip etkileniyor oyundan, ağlayanlar falan. Oyun bitiyor.
İki polis kulise geliyor. Komiserim sizi istiyor diye. Ülkü Tamer'de çok etkilendi, tebrik edecek
diye kalkıp gidiyor. Karakola bir giriyor, ortalık buz gibi. Komiser bizimkini görünce , sinirle ayağa kalkıyor. "lan sen ne şerefsiz adamsın be arkadaş. Vermedin kızı bak ne oldu, gül gibi oğlan öldü gitti. " Ülkü Tamer "ama efendim, diye açıklayacak oluyor." Komiser sus diyor. Yarın akşam da
gelip izleyecem, eğer kızı yine vermezsen hepinizi karakola alıp falakaya yatıracam lan diyor.
Ertesi gün Ülkü Tamer oyunun sonunu mecburen değiştirip ( değiştirmezse falakaya yatmak var:)) )
oynuyorlar. Oyun bombok oluyor. Ama komiser en ön safta mutluluk göz yaşları döküyor. :))

SULTANBEYLİ'DE TİYATRO Bu da yaşanmış gerçek olay.

Sultanbeyli'ye tiyatro gelmiş. Oyunun bir bölümünde rol icabı, israil askeri kılığına girmiş elemanlar, filistinli rolündeki gencin kolunu kırarlar.
Oyunun başından beri gaza gelen hacı amcalardan biri, tam o sahnede daha fazla dayanamayıp
"Tekbiiiiiiir Allahu ekbeeeer" diye bağırarak sahneye fırlıyor. Ayakkabısını çıkarıp, israil
askeri kıyafeti içindeki oyuncuların birinin suratına fırlatıyor. Asker rolündeki oyuncunun suratı
kan içinde kalıyor. Oyun iptal ediliyor. :))
Ama işin komik yanı ayakkabıyı fırlatan hacı amcaya bunun bir oyun olduğunu bir türlü anlatamıyorlar.
O hala "münafıklar bırakmadınız ki diğerlerini de devireyim" diyormuş.:)))
nizip27700 Üye
:D:D:D YILDIRIMBEY ellerine sağlık sabah sabah çok iyi geldi. Yurdumun insanının böyle yalın doğal halini okumak gerçekten beni mutlu ediyor. Bizim Türk milletinin milli duyguları kabarmasın, oyun, tiyatro, sinema fark etmez orayı basar yıkar :D:D:D. Böyle gerçek yaşanmış bir olayda Nizipte Yıldız sinemasında yıllar önce gerçekleşmiştir. Kahramanımız Cüneyt Arkın, düşmanları ile kahramanca çarpışırken bir kişi kahramanımıza pusu kurmuştur, tam kahramanımızı vuracağı sırada hemşerimiz dayanamaz..Ulan bir adama bu kadar kalabalık saldırılmaz erkekseniz tek tek gelin der ve sinema perdesine ateş eder. Adama sinema olduğunu gerçek olmadığını anlatmak ne mümkün, polisler gelip adamı götürene kadar sinema oynamamıştır :D:D:D Polisler adamı götürürken bizim hemşo arkasını dönüp dönüp bağırıyormuş. Gardaş sen kaygısız ol ben geleceğim bunların topunu kurutacağım deyip küfürler ederek karga tulumba götürmüşler. O yıllarda Yıldız sinemasında ben bu kurşun deliklerini perde üzerinde görmüştüm. Nereden nereye götürdün beni be gardaş. Allah senden razı olsun :) :) :)
Orhan Çelik Üye
Gerçekten sabah sabah iyi geldi,güzel bir paylaşım olmuş.
esento Üye
2 . baya güldüm allah c.c seni güldürsün....
vedatakkas Üye
geçmişteki bu yaşanmış olaylara çok güldüm,sağolun.çok iyi geldi doğrusu.
şimdi de hepinizin pkuduğunu ya da televizyondan seyrettiği bir iki gün önce çağdaş türkiyenin,kayseri sinden bir konu hatırlatayım
belgesel çekilmek üzere kayseri ye giden ekip,kaleye haçlı bayrağı asmış...halkın tepkisi...indir ulan o bayrağı aşağı.
gel kardeşim sana 100 kağıt günlük para vereyim,belgesel çekeceğiz sende haçlı askeri ol deseler... tabii abi başka adama da ihtiyaç var mı?diye de sorarlar.selamlar.
KingArThur Üye
Yurdumun İnsanı İşte Yazık Çok yazık Kültürsüz Sanatsız Yobazca zihniyetleri Degiştirmek Gerekmektedir Tiyatro'ya GErçek Saygının Oldugu Günleri Görmek Dİlegiyle...
ziya_eren27 Üye
tesekurler banada oglen iyi geldi rabbimde seni guldursun :D:D
YILDIRIMBEY Üye
KingArThur;145943 wrote:Yurdumun İnsanı İşte Yazık Çok yazık Kültürsüz Sanatsız Yobazca zihniyetleri Degiştirmek Gerekmektedir Tiyatro'ya GErçek Saygının Oldugu Günleri Görmek Dİlegiyle...
Kral artur seni bu yazından dolayı kınıyorum. O kültürsüz yobaz dediğin, insanlar bizim
insanlarımız. Ben ise bu yaşanmış olayları yazarken TÜRK milletinin ne kadar duygusal olduğunu, vurgulamak istemiştim. Sen hariç, diğer yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.
mehmetoguz Üye
Benim memleketim malatyadır orada olur böyle vakalar yani moralim baya bozuk olmasına rağmen beni güldürdü.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim