Mübarek günlerdeyiz ve bu günlerin ertesi hemen ramazan bayramı. Her bayram sokaktaki çocuklara bağırır çağırır, bazen kovalr bazen de babasının kapısına dağvaya giderim. Şimdi diyeceksiniz noldu hayırdır bayram bayram olur mu heç.
Evet oluyor hemde bal gibi nedeni ise;
bayram günü çoluk çocugun eline aldığı mermi olarak plastik veya küç taş kullanılan oyuncak silahlar. Nadirn de olsa bu oyuncaklarla birbirinin gözüne ve evin camına nişan alırlar ama genel olarak bu mermilerin hedefi Tedaşın sokak aydınlatma lambaları ve parklardaki belediye sorumluluğundaki lambalar ve okul camları oluyor. Gözlerimle her bayram şahid oluyorum yakalayıp o lambaları patlatanların kafasını cücük gibi koparacan ama olmuyor işte.
Eminim tedaş ve belediye bu konuda çok şikayetçidir.
Şimdiden tedbir alınıp bu silahlaın satışı yasaklanmalı. Artık bu kaymakamlığın mı enmiyetin mi yoksa zabıtanın işimi bilmem.
Belediye anonsları yaptırabilir Nrt yayın yapabilir, zabıta el ilanları veya bizzat denetleme yaparak yasak getirebilir. Emniyet satanları cezalandırabilir vs. Okullarda çocuklar tembihlenebilir.
Bir an önce ve sorun başlamadan çözülmeli.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Ramazan Bayramı ve Aydınlatma Lambaları.
Bir uyarı ve eğitim kampanyası başlatılması gerekli !
Size Katılıyorum
Bu sorun aslında her yerde var toplu bir çözüm bunulmalı diye düşünüyorum.
Wuslat sen benden de asiymişsin yaws walla ebn tırstım bu işin eşpirisi harbi bu oyuncakların ve patlayıcıların yasak olmasıona ragmen çok rahatlıkla bulunması gerçekten çok şaşırtıyo buna bari bz bi çare bulalım emniyet bu olaya kulak asmıyo bari ibz asalaım da bir an ewwel çözülsün...
Güzel bir fikir tebrik ediyorum. Şöyle yorumlar olgunlaşınca bir çıktı alıp ilgili yelere vermek gerekir. Bayram yakın tedbir için geç kalınmamalı.
Vuslat kardeşim, bu konuyu geçen yıl bayramda dile getirdim. Özellikle çocukların maytap ve benzeri tehlikeli oyuncakların satışının yasaklanması gerekmektedir. Bu konuda Nizip Belediyesinin özellikle bakkallarda bu tür oyuncakların satışını yasaklamalıdır.
SİVAS (İHA) - Sivas'ta satışı yasak olan maytap türü patlayıcı maddeleri çocuklara satan bir bakkalın sahibine yasal işlem yapıldı.
Edinilen bilgiye göre önceki gün Ferhatbostan Mahallesi'nde çocukların maytap atarak çıkardıkları patlama sesleri ile çevreyi rahatsız ettikleri ihbarını alan polis, olay yerine gitti. Uyarılan çocuklar, maytapları M.A. (46) isimli kişinin bakkalından satın aldıklarını söyledi. Bunun üzerine söz konusu bakkala giden ekipler, bir miktar maytap bulurken, işyeri sahibi M.A. hakkında yasal işlem yaptı.
Evet çok güzel. Teşekkür ederim arkadaşlar teveccühünüz.
İlk teklifim NRT'ye çünkü alltyapıyı en iyi onlar organize edebilir. Mesela vatandaşla röportaj ve bir kac haber yayını eminim yasal bir işlem yapılmasa bile vatandaşta bir duyarlılık meydana getirecektir. Yok mu Nrt'den siteyi takip edenler. Haydi icraatınızı görelim.
o malzemelerin satışını yapan bakkallar uyarılmalı o uyarmayıda bakkallar odası başkanı yapmalı yani 2 kuruş kazanacaklar diye milleti rahatsız etmelerine gerek yok uyarıyı oda başkanı nrt veya ilan aracılığıyla yapması lazım şayet böyle bir uyarı yapılırsa bunu kaç bakkal dikkate alır onun orası meçhul saygılarımla
Bu silahlara ve patlayıcılara bir an önce tedbir alınması gerekiyor.
maalesef gec kalındı bundan kelli tedbir alınacağı kalmadı gene zabık lambaları patlayacak gene cocukları kovalayacağım gene babalarından tantana taşkala edeceğim. :(
Sen önden gir vuslat sıkışırsan nizipcom a yardım yaz biz 10,000 üye birden yardımına koşarız:d
Saygılarımla...
bayram geldi çoculklar patlayıcıları yine aldı malesef aslında zabıta ekipleri marketlere baskın yapsa patlayıcı satan işyerlerine ceza yassa sorun çözülebilir
yaw cadde abi bi tedaş yetkilisi yok mu sitede biz yazdık biz durduk en azından kaymakamlık bunları yasaklasa bari malum yine kurban bayramı yakın.
arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişsiniz teşekkür edrim.Bu konuda ailelere çok iş düşüyor ben belediyenin elekt. teknikeriyim defalarca yakaladık emniyete teslim ettik sonuçta 9veya 10 yaşlarında çoçuklar bunu yapanlar .Ne yapabiliriz .Ama biz usanmayacagız bu halkı alıştıracağız kırmamaya ailelerden bu konuda çoçuklarına dikkat etmelerini istiyoruz nizip hepimizin (Şunada değinmeden geçemeyeceğim bazı büyükler art niyetli olarak çoçukların arkasına sıgınıp bu işleri yaptırıyorlar bazı nedenlerden dolayı yapmayalım arkadaşlar bu nizip hepimizin )ben çok sevindim halkımızın da bu konun farkında olduğu için
bence lambaları kırmak, ağaç kesmekle eş anlamlıdır
hele şükür biri çıktı yahu. yaren kardeş bak kurban yakın tedbirinizi almayı unutmayın yazık. olan devlet malına oluyor yani bizim malımıza.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.