Ramazan hilali görülmeyince oruç tutmanın caiz olmayacağını bilenbir tiryaki, hilali görmemek için evinin pencerelerini kapayıpperdeleri de sımsıkı örter: geceleri mahalle kahvesine giderken debaşını önüne eğermiş, nasılsa bir su birikintisi içinde hilalin aksinigörünce ürkerek şöyle demiş:- Hey mübarek! Gözüme mi gireceksin, anladık işte ramazanbaşlamış!..:)
Genç Muhabbet
Anladık,gözümüzemi sokacan :)
Görüntülenme: …
Dini bütün Temel,Ramazan günü Sultan Ahmet meydaninda acsusuz sabirsizlikla biran önce iftar vaktinin gelmesinibeklemektedir.Günes tepede,Temelin dilini damaginikurutmaktadir.Derken bir turist kafilesi gelir iclerinden birkacioradaki saticilardan irice bir karpuz alir ve temelin gözü önündesapir supur yemeye baslarlar.Bir süre sonra bizimki yerinden kalkarusulca yanlarina yaklasir ve kulaklarina egilerek,"Uy,dininizunkiymetini pilesinuz ha!"
Bir gün Erzurum kahvelerinden birinde insanlar iftar vaktiningelmesini beklerken o anda içeriye biri hızla ve şiddetle girmiş-abi çabuk goşu gelin bi tenesi orucuni basir cigara içirdi gözümünögünde kahveden biri cevap verir-ola tamam bi dur neye fenikisen ambu çayımi içim gelirem
Konyalı bir türlü iyileşmeyen ineği için açmış Allah’a ellerini:–Ey beyük Allahum! Eğer habu ineği iyileşturursen söz üç gün oruçtutacağım. Aradan bir müddet geçer ve Tonyalı’nın ineği gerçektende iyileşir.Tutar Konyalı söz verdiği orucu. Ve bir müddet sonra inek geberir.Tekrar açar ellerini:–Ey beyük Allah’ım! Eğer ben tuttuğum o üç gün orucu Ramazanasaymazsam…!
Komik dimi...
hoş eline sağlık bir de ben yazayım.
Adamın birinin epeyce davar sürüsü varmış.iyi de süt verirmiş koyunu,keçisi.bu adam namaz falan d kılmazmış.bir gün hoca buna demiş bak senin epey koyunun keçin var iyi de sü veriyor.sen namazını kıl allahına şükür et daha da iyi olur demiş.tabi bizimki durur mu hemen namaza başlamış.namaza başlamış başlmasına da bu namaza başladıktan sonra koyunlar keçiler birer ikişer telef olmaya başlamış.en son adam namazı bırakmış.bir gün yine keçileri otlatırken keçi komşunun bağına girmiş.adam demiş ki:ula keçi kaldırma beni bak 2 rekatlik halin var zaten.
Adamın birinin epeyce davar sürüsü varmış.iyi de süt verirmiş koyunu,keçisi.bu adam namaz falan d kılmazmış.bir gün hoca buna demiş bak senin epey koyunun keçin var iyi de sü veriyor.sen namazını kıl allahına şükür et daha da iyi olur demiş.tabi bizimki durur mu hemen namaza başlamış.namaza başlamış başlmasına da bu namaza başladıktan sonra koyunlar keçiler birer ikişer telef olmaya başlamış.en son adam namazı bırakmış.bir gün yine keçileri otlatırken keçi komşunun bağına girmiş.adam demiş ki:ula keçi kaldırma beni bak 2 rekatlik halin var zaten.
çok güldüm biri beni kıdıklasın:D
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.