Sabah 05:22'de Bozovada meydana gelen 4.9 şiddetindeki deprem ilçemizdede hissedildi. Daha sonra bir kaç defada artçı depremlerin yaşandığı Bozovadan bilgimiz olmamakla birlikte ilçemizde can ve mal kaybı olmaması sevindirici.
Bende Gaziantepte olduğumdan deprem buradada hissedilmiş. O saatte camiide olduğumdan ben ve cemaat hissetmedi ama evde oturanların tümü hissetmiş. Allah kimseyi deprem korkusu ile yaşatmasın. Depremde can ve mal kaybı olmaması sevindirici.
Aman allahım bi an tamam dedim bitti dünyalık bide 5 kat bizim ev baya sarsıldık halen elim ayağım yüreğim titriyor allah görünmez felaketten esirgesin ......
geçmiş olsun bütün niziplilere adıyamanda olan deprem nizipi etkiledi veya hiisedildiyse baya büyük bir deprem olmuş demekki adıyamanda hasar çokmuymuş?
ah kardeşler bu duyguyu ben yaşadım beşik ğibi sallanıyorduk resmen
allah adapazaranda yaşayanlarla gölcükte yaşayanlara yardımetsin.biz bişey görmemişiz diye düşünüyorum.
Kardeşler 4.9 ile bu kadar korktuysanız ALLAH beterinden korusun. Ben gölcük depreminden sonra bir yıl kendi kendime sallandım en ufak bir şeyde deprem oluyor sandım. Yani biz 7.2 gördük 4.9 lar bize çerez geliyor. Yine de herkese çok geçmiş olsun.
Kur'an dyor ki; 'Öyle bir musibetten sakının ki
Gelince sadec zalimleri vurmaz'
Onlar da müstehak olur o masumlar ki
Zulme karşı, ahlaksızlığa karşı durmaz
Resim kaynağı Geçtiğimiz günlerde merkez üssü Adıyaman'ın Samsat ilçesinde meydana gelen depremde Nizip ilçesi sabaha karşı saat: 05:30 sıralarında sallanmıştı. Bu depremin ardından dün gece saat 01.55 sıralarında merkez üssü Bozova'da 4.3 şiddetinde sarsıntı meydana geldi. Kısa süren sarsıntı sonrasında bazı vatandaşlar sokağa döküldü. Adıyaman'da 5.1'lik yaşanan şiddetli depremden sonra bu defa Şanlıurfa sallandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre merkez üssü Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde 4.3 şiddetinde deprem meydana geldi.
5 saniye süren sarsıntı sonrasında bazı vatandaşlar uykuda olduğu için fark etmedi. Henüz uyumayanlar ise depremi fark ettikten sonra yine parklara akın etti. Bozova merkez üstü olan depremden Adıyaman’da olduğu gibi Bu Depremde de Nizip ilçesinde yine sallandı o saatte uyanık olan vatandaşlar panikle dışarı koştu. Bu arada yetkililerden alınan bilgiye göre depremde can ve mal kaybı konusunda henüz bir ihbar gelmediği bildirildi.
Haberde; deprem anında herkes panikle dışarı koştu yazmışsınız,yıkıcı depremlerde ilk 10 saniyeden sonra yıkım başlıyor dolayısıyla deprem anında dışarı panikle koşmanın hiç faydası yok yaşama şansı varken zorla ölüme koşmanın gereği yok.Anlaşılan o ki Nizip'te çok fazla deprem olmadığı için bu konuda halk fazla bilinçli değil yetkililer bu konuda çeşitli eğitim öğretim amaçlı semirler düzenleyip halkı bilinçlendirmesi gerekiyor.