Yaklaşık iki aydır ülkemiz genelindeki camilerde devam eden yaz dönemi kur'an kursları bugün itibariyle sona erdi.Nizip ilçemizin köyleri dahil,istisnasız bütün camilerinde hocalarımız öğrencilerimize Kur'anı kerim,Akaid,ibadet,Siyer ve Ahlak bilgisi dallarında Haftanın beş günü ve günde üç saat olmak üzere önemli ve son derece faydalı bilgiler verdiler.Kurslarımız Milli eğitim ve Diyanet müfettişlerince zaman zaman denetimden geçti.

Dini İçerikli Konular
Yaz kur'an kursları sona erdi
Görüntülenme: …
Kendi oğlum başta olmak üzere ilçemiz çocuklarına ciddi emekleriniz oldu,siz başta olmak üzere tüm imam arkadaşrımıza sonsuz teşekkürler.
Bir gün bu fani dünyadan göçüp gittiğiniz zaman arkanızda bırakmış olduğunuz en büyük eser,sizlere dua edecek olan bu çocuklardır. NE MUTLU SİZLERE...
Bir gün bu fani dünyadan göçüp gittiğiniz zaman arkanızda bırakmış olduğunuz en büyük eser,sizlere dua edecek olan bu çocuklardır. NE MUTLU SİZLERE...
Ben dinimin gereklerini küçüklüğümde gittiğim yaz kurslarından öğrendim. bana dini konularda az çok yardımı olan Hocalarımdan ve diğer herkesten Allah razı olsun. Çocuklarımızı buralara gönderelim ki öldüğümüzde arkamızdan en azından arkamızdan üç İhlas bir Fatiha okuyacak birileri olsunamaç "Yaşamayı öğrenmek"
"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir" (Hadis-i şerif). Rasulullah SAV.in bu sözü, ne yazık ki yanlış anlaşılıp, anlatılıyor. Kur'an'ın arapçasını, papağan, teyp kaseti, CD,... gibi, beyne kaydetmek, "Kur'an'ı öğrenmek" değil, "Kur'an'ı okumayı öğrenmek"tir. Rasulullah SAV.in kasdettiği ise, "Kur'an'ı yaşamayı öğrenmek"tir.(çünkü amaç bu.)
"Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğreteninizdir" (Hadis-i şerif). Rasulullah SAV.in bu sözü, ne yazık ki yanlış anlaşılıp, anlatılıyor. Kur'an'ın arapçasını, papağan, teyp kaseti, CD,... gibi, beyne kaydetmek, "Kur'an'ı öğrenmek" değil, "Kur'an'ı okumayı öğrenmek"tir. Rasulullah SAV.in kasdettiği ise, "Kur'an'ı yaşamayı öğrenmek"tir.(çünkü amaç bu.)
Bizler de sizlere teşekkür ederiz.Saygıdeğer siz velilerimizin,çocuklarını kitabımız kur'anı ve dini bilgileri öğrenmek üzere camilerimize göndermeniz görevinizi layıkı vech ile yaptığınızın bir emaresidir.son derece saygılı ve edep timsali bir evlada sahip olduğunuz için kendinizi mutlu addedebilirsiniz.Temennimiz celallerimizin sayısının artmasıdır.mevlaya emanet olun...Orhan Çelik;143817 wrote:Kendi oğlum başta olmak üzere ilçemiz çocuklarına ciddi emekleriniz oldu,siz başta olmak üzere tüm imam arkadaşrımıza sonsuz teşekkürler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.