TRT tarafindan hazirlanan "Zeugma... dün... bugün" belgeseli, görkemli Roma metropolünü tanitmaya çalisirken, Zeugma''da o günkü yasami, insani boyutlariyla da ekrana getiriyor. Ayrica Türk arkeologlarin, yabanci arkeologlarin da katilimiyla yaptigi kurtarma çalismalarini, Zeugma''da bulunan muhtesem mozaikleri de tanitiyor.
"Zeugma" belgeselinin özgün müzigini Derya Köroglu besteledi.
Yapim - Yönetim: Kerime Senyücel Kamera: Sarper Hokna Metin: Yrd.Doç.Dr.Rifat Ergeç, Kerime Senyücel Kurgu: Yusuf Sen Müzik: Derya Köroglu
Özellikle ikinci video çok daha güzel, Dc Dr.Kutalmış GÖRKAYA hocama bu vesileyle teşekkür ederim gerçekten Zeugmadaki her şeyi ona borçluyuz, ayrıca Arkeolog Seval Tan ve taş ustaları Hanifi Aslan, Abdi Aslan, Mehmet Aslan ekibinede teşekkür ederiz.
Hala taş ustalarının yetişmesi sevindirici, bu ustalar olmasaydı sanırım restorasyon işi çok zor olurdu. Bu ustaları tanımak isterdim.
Bu kazı çalışmalarının ANTİK RESTORASYON KONSERVASYON TURİZM.SAN.TİC.LTD.ŞTİ adlı şirket tarafından yapıldığını da öğrenmiş olduk.
Az önce izleyebildim,birinci video çekimi biraz kötü ama ,ikinci gayet güzel çıkmış.
Ne emeklerle ortaya çıkarılıyor ,ne emekler veriliyor,şaşırmamak elde değil.
Başta Kutalmış hocaya,Seval Tan'a tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Sevgili Mehmet,son iki resimdeki proje de muazzam,ne zaman başlayacak,biraz bilgi verirsen sevinirim.