ya bu belediye neden sokak köpekleriyle ilgili bir çözüm bulmuyor. vallahi geceleri kafamız şişiyor havlama sesinden.
mübarekler hergün saat gece 12 gibi başlıyorlar susmak bilmiyorlar tek bizim mahallede mi böyle. yoksa diğer mahallelerde de var mı.
şu anda saat 04 ve 12 den beri havlıyorlar. bıktım yav.. kafam şişti.
geceleri namık kemal mahallesi, cezaevi yakınlarında çıkıyor nedense bu köpekler..
ewet fatih sultan da da çok var inşaatlarda çok sabah ezanı hepsi birleşiriyor sürü oluyor havlıyorlar bir ara belediye uyuşturucu ile vurup tenha bir yeer bırakıyordu ama ...
Maalesef İstasyon Mahallesinde ve Hafızpaşa Mahallesindede bu köpekler mevcut.Ancak belediyeler bu köpekleri itlaf edemiyor.Bazı hayvan hakları savunucuları bu işi takip ediyorlar.Bu hayvanlara barınak yapması gerekiyor,bu konuda yetkililere duyrulur.
mustafa kökmen bulvarı civarında da var..sanki çalar saaat gece 12 oldumu başlıyolar..çıktım kovaladım ama..yine geliyolar...belediyeden çözüm..yoksa ben vuracamm...hayvan hakları savunucuları cok sevıyolar sa alsın beslesınler..ben rahatsız oluyorum...
Bu konuyla ilgili bir yerde bir fıkra okumuştum sizinlede paylaşayım;Diyarbakırda bir vatandaş aynen sizin gibi sokak köpeklerinden çok rahatsız olmuş ve sürekli belediyeyi aramış sokak köpekleri sürüyle geziyor, akşamları sokağa çıkamıyoruz, can güvenliğimiz yok bu köpekleri toplayıp götürün diye şikayet etmiş. Nihayet belediye ekipleri gelmiş bütün köpekleri toplayıp götürmüş. Adam tabi çok sevinmiş, birkaç gün hiç köpek yok, sabah kalkıyor bir bakıyor bütün köpekler yine sokaklarda cirit atıyor hemen telefona sarılıp belediyeyi arıyor telefondaki belediye yetkilisine verip veriştiriyor kardeşim bu köpekleri neden saldınız bunlar bize zarar veriyor bir çok vatandaşı ısırmış millet habire aşı oluyor neden bunları tekrar bıraktınız diye sorunca telefondaki görevli, biz bu köpekleri topladık ama itlaf edemedik hayvan hakları suvunucuları belediyeyi bastı ,basın bir sürü haber yaptı onun için onları yıkadık temizledik doyurduk ve kısırlaştırıp sokağa saldık demiş, bizimki kardeşim niye kısırlaştırp sokağa salıyorsun biz köpekler bizi ........... demedik ki ısıyorlar dedik demiş
Bırakın itler gezsin.!!
İt öldürür gibi insan insan öldürülüyor son günlerde...
Toplum olarak, Kurum olarak birazda bunlara çare üretelim.
Eğer eğitimle..........,
Eğer asayişle..........
Gidişhatımız hiçde iyi değil.
hiç deme derviş abi yav. valla nizipten korkmaya başladım. mübarek nizip büyük şehirleri geçmeye başladı. hergün öldürme vs.. haberi çıkıyor. nizip oldu texas :)
ya bu belediye köpeklere bir çare bulmayı düşünmüyor mu ?
evde 4 yaşında bir kız kardeşim var. çocuk köpeklerin havla sesinden korkuyor ve yatamıyor.
bende rahatsız olmaya başladım iyice bundan. yatırmıyor bunlar bizi.
yani geceleri biz mi kalkıp köpek nöbeti mi tutalım. ayıp ya koskaca şehrin ortasında yaşananlara bak.
Resim kaynağıOlay dün sabah saat 07:30 sıralarında Nizip’e bağlı Dutlu köyü çobanı Müslüm Aykır her zamanki gibi küçükbaş hayvanları köy yakınlarındaki mera’ya otlatmak üzere yola çıktı. Bu sırada yaklaşık 10 kadar köpeğin sürüye saldırdığını gören Çoban Aykır köpeklerle baş edemeyeceğini anlayınca koşarak köylülerden yardım istedi. Köylülerinde yardımıyla küçükbaş hayvan sürüsüne saldıran köpekler sürü halinde kaçmaya başladılar. Ancak saldırıda yaklaşık 7 hayvanın telef olduğu, 4 hayvanın ise yaralı olarak kurtulduğu, toplam olarak 85 küçükbaş hayvanla her sabah köy yakınındaki meraya gittiğini ve ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyleyen çoban Müslüm aykır olayın şokunu atlatamadı. Olayın yaşandığı bölgede inceleme yapan Nizip İlçe Tarım Müdürlüğü Ekipleri sürüye saldıran hayvanların kuduz olabileceği ihtimali üzerine telef olan hayvanların İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin gözetiminde toprağa gömülmesi ve yaralı hayvanların ise 21 gün boyunca ilaç tedavisiyle gözetim altına alındığını belirtildi. Dutlu Köyü Muhtarı Mehmet ulukuş ve hayvan sahipleri durumdan çok etkilendiklerini ve bu gibi olayların tekrarını yaşamak istemediklerini belirterek başı boş hayvanlarla ilgili çalışma yapılmasını istiyoruz şeklinde konuştular. Devamı İçin Tıklayınız...
ewet ya fatih sultan mahallesinde de durum aynı geçen gün sabah ezanında koyunlar geçiyordu 5 6 tane köpeğin sürüye saldırdığına şahit oldum hatta çoban taş atarak köpekleri uzaktaştırdı. buna bir çözüm bulunmalı bu köpekler ARTIK BİZLEREDE SALDIRIR.....
mahmuttt;144670 wrote:ya bu belediye köpeklere bir çare bulmayı düşünmüyor mu ?
evde 4 yaşında bir kız kardeşim var. çocuk köpeklerin havla sesinden korkuyor ve yatamıyor.
bende rahatsız olmaya başladım iyice bundan. yatırmıyor bunlar bizi.
yani geceleri biz mi kalkıp köpek nöbeti mi tutalım. ayıp ya koskaca şehrin ortasında yaşananlara bak.
kendi önlemimizi almamızı bekliyorlar galiba.
her evde bir pombalı tüfek alıp köpek geldiğinde vurmamızı bekliyorlar gibi!!!
hayvan barınağı güzel çözüm olur diyenelere sesleniyrum sokakta yatan insanlarımız var karakışın kara karanlığında kaldırımlarda ölen insanlar var beyni uyuşmuş gözü dönmüş madde bağımlısı evlatlar var siz neden bahsediyorsunuz.
boroboro;143291 wrote:mustafa kökmen bulvarı civarında da var..sanki çalar saaat gece 12 oldumu başlıyolar..çıktım kovaladım ama..yine geliyolar...belediyeden çözüm..yoksa ben vuracamm...hayvan hakları savunucuları cok sevıyolar sa alsın beslesınler..ben rahatsız oluyorum...
lütfen kendinize geliniz bi söz vardır hayvanları sevmeyen insanları sevemez diye nedemek vurucam inan su sözleri duyduğuma çok üzüldüm onlarında canlı olduğunu unutmayalım lütfen inanın bu sözler karsısında sok oldum besleme imkanımda olsa inanın beslerdim ama mümkün değil maalesef böle bişey.. öyle insanlar varki merhametten insanlıktan yoksun bence hayvanlar o tür insanlardan daha zararsız.. bencede barınak yapılmalı