Benim hiç canım yanmadı anne,
Hep sen sardın beni
Hep sen sakındın…
İşte büyüdüm ,acı çekiyorum
Adı sevdaymış bu acının
Hep bendim kandırılan
Bana kandırmayı öğretmedin ki….
Gözlerime bak şimdi söndü artık feri…
İnsanlar hep beni yok etti anne
Sen hiç bana yok etmeyi öğretmedin ki….
Hak etmedim be anne hak etmedim..
Sevgi bu mu?
Tutku bu mu?
Ömür bu mu?
Neden sen yoksun
Neden sarmıyor ,sakınmıyorsun beni?
Hep çocuk olmayı istedim
Ama herseferin de acımasızca büyüdüm…
ÜZÜLDÜM GERÇEKTEN.HAYATTTA EN ACI ŞEY MERHABA DİYEN ELLERİN ELVEDA DİYEREK AYRILMASIDIR.HERŞEYDE BİR HAYIR VARDIR.İNŞ. DAHA İYİLERİ KARŞISINA ÇIKAR...:(:(
Aci bir gündü Hayatin derinliklerine gömülü Bir telefon sesiyle irkildi bedenim kan-ter içinde Sesin batik kentlerimin günesi İçimde yanan volkan Sevdaların en güzeli... Seninle gezdim Düsledigim kentleri Venedik sokaklarini Gondollarla dolastik seninle Yitik umutlarimizi topladik Her ülkenin çiçekli baharlarinda Gözlerini gözlerime kilitle Anahtarini okyanuslara at Zaman dursun istedigi limanda Yasamın kivrimli yollarinda Eriyip gitmeden Simsek hızıyla kos bana Beyaz gelinlik içinde gülümse Bil ki Sularda aksimizde kalmayacak
İki yıldız arası öğe asılı hamak....
Uyku, uyku...zamansız ve mekansız uyumak
Harfsiz ve kelimesiz düşünmek yaradanı.
İlgisizlik, her şeyden kesilmiş ilgisizlik;
Bilmeyiz ki, en büyük ilme denk bilgisizlik.
Usandım boşyere hep gitmelerden, gelmelerden
Bırakın uyuyayım, yandım kelimelerden. Göz kapaklarımda gün, kapkara bir kızıllık;
Kulağımda tarihin çıkrık sesi, bin yıllık.
Bir yurt ki bu, diriler ölü, ölüler diri;
Raflarda toza batmış peygamberlerden bildiri.
Hergün yalnız namazdan namaza uyanayım;
Bir dilim kuru ekmek, acı suya banayım!
Ve tekrar uyuyayım ve kalkayım ezanla
Yaşaya dursun insan, hayat dediği zanla
Kara gözlüm Güzel yüzlüm Şirin sözlüm Gel artık Gel ki dinsin kalp ağrım Bitsin artık bu kabus Korkutmasın beni artık Camları gölgeleyen buz Soğuk gecelerde Hayalinle yaşarım Ah bir bilsem Bilsem sevdiğini Öyle mutlu olur Öyle coşarım ki Belki ancak o zama Ancak o zaman ağlarım.
Deniz kıyısında
bir martıyla konuşurken görüyormuş
dostlarım beni sürekli
bir kaptanım çünkü
kağıt gemilerden
emekli
Kılları uzadıkça ellerimin
unuttum kağıtlardan
nasıl gemi yapıldığını
ki yaşlılığa uzanan
birer iskeledir parmaklarım
çözüldü uçlarından
nice kağıt geminin
palamarı
Çocukluğumun tahta atını
bozarak yaptığım iskeleye
küçük bir kağıt gemi
yanaşır mı dersiniz
kazısam ellerimdeki
bütün kılları ! ...
Yalnızlığımın en ücra köşesinde Yürüyorum yavaş adımlarla Gölgem bana eşlik ediyor Ölüm sessizliğindeki kaldırımlarda Bir umut ışığı beliriyor Belli belirsiz ufuklarda Bir martının kanadındayım Uçuyorum uzak diyarlara Sessiz, sakin ve derinden Adım atıyorum bulutlara Sevdalarıma yataklık ediyor Göz kamaştırıcı beyaz tarla Kar olup yağıyorum Dağların yamaçlarına Eriyip akarsu oluyorum Çoşup giden çağlayanlara Dökülüyorum köpüre köpüre Yosun tutmuş taşlara Üzerlerinden tüy gibi kayıp Ulaşıyorum ırmaklara Yalnızlığımı geride bırakıp Karışıyorum sonsuz deryalara.
Bütün gece düşündüm Kendimi… Bir de seni… Uçurumlar keşfettim, çok büyük Benim dünyamsa aksine küçük… Birçok farkımız varmış meğer Sen başka mıydın? Anlayamadım… Gözlerine bakamazdım ki Ellerini tutamazdım Seviyorum diyemezdim Sıkılmışsın benden Anlayamadım… Keşfedemedim ne seni ne beni Görmez oldun, duymaz… Konuşmaz, gelmez… Birisiyle gördüm seni dün Sarılmıştınız… Elleri ellerindeydi, gözleri gözlerinde O kadar mutluydun ki Kızamadım… Bütün gece farkımızı aradım, buldum Sen görmek, dokunmak, sarılmak istedin Bense imkânsızı Gerçek sandığım aşkı istedim...
Beni Hatırla...
Gece Tanrıyla Başbaşa kaldığında,
Gökyüzüne bakıpta, ufka dalğında.
Başını öne eyip, hüzünle dolduğunda
Beni Hatırla, Tek kaldığında... Mustafa Kanal Her hakkı mahfuzdur kopyalanamaz çoğaltılamaz
Haberin Varmı ?
Haberin varmı taş duvar
Demir kapı, kör pencere
Yastığım, ranzam, zincirim
Uğruna ölmeye hazır olduğum,
Zulamdaki mahzun resim
Haberin varmı ?...
Dağlarına bahar gelmiş memleketimin..
Çocuktum! Anlatsan İnanmazdım
Sevginin hoşluğunu
Çünkü o zamanlar Okuma Yazma
Hatta konuşmayı bile bilmezdim