Yazarlarımız & Şairlerimiz

33 yıl sonra Mehmet YILMAZa ziyaret

Kasım Böler Üye
Nizip Tarihi" adlı kitabı bundan tam 33 yıl önce yazan ve bu günkü Nizip tarihi ile ilgili bildiklerimizin kaynağı sayılabilecek bir eseri bizlere kazandıran Sayın Mehmet YILMAZ’a kesinlikle teşekkür etmeliydik. Bu nedenle sayın Mehmet YILMAZ beyi nasıl bulacağımızı araştırmaya başladık, bir kaç sonuçsuz denemeden sonra M.Akif Akpek sevinçli haberi verdi ve Mehmet YILMAZ’ın cep telefonuna ulaştığını ifade etti.Mehmet Yılmaz bey ile yaptığımız telefon görüşmesi sonrası kendisi tarafından kahve içmek üzere evine davet edildik, bayramın ikinci günüydü üstelik bizim Nizip.com’da yaşadığımız heyecanı o tam 33 yıl önce tarih öğretmenliği yaptığı Nizip lisesinde iken yaşamıştı ve eli öpülmesi gereken bir büyüğümüzdü bu nedenle elimiz boş gidemezdik ve kapıyı heyecanla tıklattık, Sayın Mehmet YILMAZ tebessümle karşıladı bizi ve hemen içeriye buyur etti, M.Akif Akpek, Bünyamin Bilici ve ben kendimizi tanıttık Mehmet bey’e, tabi nede olsa tarihçi hemen tanıdı aile büyüklerimizi, kendisini ziyaret amacımızı söylediğimizde inanın gözlerindeki ışıltıyı görmeliydiniz nasıl tarif etsem ki; sanki bir ağaç ekmişsiniz ve tam 33 yıl sonra ilk meyvasını vermiş gibi, bunun sevinci anlatılabilir mi tıpkı ona benzer. Sohbetimize başladığımızda Nizip Tarihi ile ilgili kitabı Cumhuriyetin tam 50’nci yılında yazma kararını aldığı söylüyor zannedersem bunun da ayrı bir önemi var Sayın Hocam için hazırlıklarına ilk önce İstanbul Beyazıt kütüphanesinde başlamış ve buradaki çalışma yaklaşık 2 ay kadar sürmüş burada elde ettiği bilgiler hakikaten çok ilginç şöyle bir ifade var ’’bir dönem Nizip o kadar büyük, gelişmiş ve zengin bir yerleşim bölgesiymiş ki Antep dahi Nizip’e bağlıymış’’ - M.Yılmaz, Kitabı hazırlarken Belkıs, Zeugma ve Rum kale benim için temel oluşturan eserlerdi. 29 Ekim 1973 tarihinde baskıya hazır olan kitap Mazlum KURT (mazlum kitabevi) tarafından basıldı, I nci baskıdan sonra bir kaç baskı daha yapıldı. M.Yılmaz, 1984 yılında o zamanki Cumhurbaşkanı Kenen EVREN Nizip’i ziyaret ettiğinde dönemin Bel.Bşk. Ömer PEKMEZ ve diğer ileri gelenler K.EVREN’e Nizipi tanıtacak ve hatıra olabilecek bir hediye vermek istemişler ve bu ’’NİZİP TARİHİ’’ adlı kitabı vermeyi uygun bulmuşlar kitabı inceleyen K.EVREN çok beğenmiş ve benimle görüşmek istemiş, ancak ben o zaman Amasya’da görev yapıyordum ve böyle bir görüşme şansımız olmadı. Kitabın yankıları aslında daha sonraki yıllar da oldu uzun yıllar bir çok öğretim kurumundasanat tarihi kitabı olarak okutuldu, daha sonraları aslen Nizipli olan ama İstanbulda yaşayan Mustafa İMAMOĞULLARI Niziple ilgili yeni bir kitap hazırladığını ve benimle görüşmek istediğini söyledi, kendisi ile İst. Çamlıca’da işyerinde görüşerek hem kitap hakkında hemde kitapta olmayan konularda görüş alışverişinde bulunduk.
admin Yönetici
Şirin ilçeme bir taş koyana minnettarım. Teşekkürler hocam ozamanki kıt imkanlarla paha biçilmez bir eser kazandırdınız ve sizden sonra çıkan tüm eserlerin çekirdeğini oluşturdunuz. Bizler ise sadece teşekkür edebiliyoruz.. http://www.Nizip.com/pic_pop.asp?mode=12&cid=1513 . http://www.Nizip.com/pic_pop.asp?mode=12&cid=1514 . Eminim ki şirin ilçemin insanlarıda bu teşekkürü sizden esirgemeyecekler.. Nizip Tarihi kitabı. 1973. Edited by - admin on 27.10.2006 02:29:07 AM
pala Üye
Sayın Admin ve Kasım bey, Saygıdeğer Mehmet Yılmaz hocamıza yaptığınız ziyaret takdire şayan bir uygulama, sağolun varolun.. Kendisine de şükranlarımı arz eder Allah’tan hayırlı uzun ömürler dilerim..
Ahmet karadag Üye
Dostlar,. Yaptığınız ziyaret için sizlere müteşekkirim.. Selamlar Saygılar.
Gökhan Dokuyucu Üye
Kitabı kütüphanede gördüğüm de .ok sevinmiştim kitap eski olmasına rağmen şuanda bile çoğu üstü tozlarla kaplı bilgileri içeriyordu. En başta zeugmayı o yıllardan bilinen bir eserin şimdi alel acele gün yüzüne çıkarılması çok tuhaf hocamdan zeugma hakkında sorular sorduysanız cevapını bizimle paylaşırsanız sevinirim. . saygılar..
Orhan Çelik Üye
Hocamıza saygılar sunuyorum,ziyaret edip bizlere tanıtan abilerede ayrıca teşekkürü borç bilirim. Helal olsun sizlere. Resmi aç
admin Yönetici
Orhan, inan bizlerinde heyecanımızı görmeni isterdim. Bir define bulmuşçasına kıpır kıpırdı içimiz. Nizip.com’daki gelanak ve göreneklerimizi ortaya çıkarmak konusunda szilerle beraber gayretimizi görüyorsun ve hocam bu heyecanı yıllar önce yaşamış ve bizleri görünce, bayram günü mutluluğu gözlerinden okunuyor ve hala yapmam gerekenler var bunlarıda zamanla sizlerle paylaşmaya çalışacağım diyordu. . Zeugma konusunda birkaç sorumuz oldu, onları kasım sizle paylaşacaktır, her kelimesini ses kayda aldık.. Tekrar teşekkürler hocam, iyiki varmışsınız..
Kemal Cengiz Üye
Sayın Mehmet YILMAZ Hocamın sitemizdeki sihhat görüntülü resimlerine bakınca, Mazlum Kitapevinde bana buyur ettiği NİZİP TARİHİ kitabını elinden tekrar almış gibi oldum.. Sevgi ve saygılarımı sunar, sayın Adminime ve kkasım’a bu anıyı canlandırdıkları için teşekkür ederim..
cengizkrbck Üye
Keşke Mehmet hocamında duygularını okuyabilsek çok güzel olurdu. Kendisi için paha biçilemez bir sevinçtir zannımca. Tabi Akif abi sizleri de unutmamak gerekir. Size de çok teşekkürler..
Subutay Üye
Hocamıza teşekkür eder, ellerinden öperim. Nizip’e geldiğimde ziyaretine mutlaka gideceğim.
benbaskan Üye
mehmet yılmaz hocama sonsuz saygı ve teşekürlerimi iletiyorum. işte bu arada Nizip.com farkı gelenek ve görenekler tarihimiz için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. allah her yerleşim birimine böyle güzel bir site nasip etsin.
nizip27700 Üye
Değerli Adminim, Mehmet Yılmaz hocamızın yazmış olduğu Nizip Tarihi isimli kitabı ilkokul döneminde Mazlum Kitabevinde bende almıştım. Hatta Rahmetli Plakçı İlhan Özcan abinin kitabıda bende mevcuttu. Maalesef bu kitaplar şu anda bende yok. Eğer bu kitaplara ulaşabilirsem inanın dünyalar benim olacak. Yada siteye pdf formatında yada cbr dosyası olarak eklemen mümkünse eklersen çok daha iyi olur. Bu sayede benim gibi tüm Niziplilerin okuma imkanı olur. Ayrıca Mehmet Yılmaz hocamızın resimlerini maalesef göremedim. Sanırım silinmiş. Eğer siteye tekrar yükleme imkanınız olursa yüklerseniz sevinirim. Böyle bir şahsiyeti herkesin tanımasını isterim....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim