Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

İslamın En büyük Düşmanı nedir? (anket)

Görüntülenme: …

ibrahimher Üye
Kemal kardeşim. Bahsettiğiniz mevzuda bir konu açıldı. Oraya soru yazanlara mümkün mertebe cevap verilmeye gayret edildi. O sayfa hala mevcut. İlginize teşekkür ederim.
fecrisadık Üye

Hata kendinde aranırsa çözüm bulunur..

Allah resulü ’’Kendi gözündeki merteği görmez ama başkasını gözündeki çomakla uğraşmayın’’buyuruyor.Bİzde bunu kendimize şiar edindik.Mevla yar ve yardımcınız olsun..

Edited by - fecrisadık on 13.11.2006 17:18:16
aygen1 Üye

Efendimiz (sav) uhud savaşı sonrası sorulan ;.

- Daha büyük bir cihad var mı? sorusuna, ’Küçük cihattan büyük cihada gidiyoruz; oda nefisle olan cihaddır’ diyor. eğer bilinçli olursak Kur’an-ı Kerim ve hadislerde bulunan mü’min sıfatlarını taşımadıkça bizler galip gelemeyiz....

kur’an ahlakıyla ahlaklanmak ümidiyle...
İbrahimMertSayın Üye

Ben farklı bir yorumda bulunmak istiyorum oda şudur ki ; müslümanlığın en büyük düşmanı radikal islamcılardır. Bu gruplar çeşitli terörist saldırılarla müslümanlığı bilmeyenlerin müslümanlığı bir çeşit saldırgan ve barışcıl bir din olmadığını düşünmelerini sağlıyor ki bu da müslümanlıkla taban tabana zıt bir durum oluşturuyor... Ve dinimizin yayılmasını engelliyor..

.
ibrahimher Üye

"RADİKAL İSLAMCI" ifadesi nedir, burayı açsaydınız daha güzel olacaktı..

Çeşitli terörist saldırılar yapanların islamla yakından uzaktan alaksı zaten yoktur. Bunların isimlerinin yanında islam kelimesinin söylenmesi, islama yapılan en büyük hatadır. Zira radikal islam deyince, bazı kesim, dinini yaşayan cami cemaati müslümanlara, yada baş örtüsünü açmak istemeyen bir müslüman bayana da radikal islamcı demektedirler. Bunlar farklı şeylerdir. İslamda terörü lanetleyen bir din anlayışı vardır. Ali imran süresince cenabı mevla; "Eğer sert ve katı kalpli olsandın, etrafından dağılıp giderlerdi," buyurmak suretiyle, insanlara islam dinini yumuşak bir dille anlatmayı emretmiştir..

Ancak bu, müslüman miskindir, düşman ülkesini işgal bile etse, başını eğer, itaat eder demek değildir..

Eğer ülkenin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, bu yumuşak yürekli ve boynuma bile basabilirsin kardeşim, diyen merhametli millet, 1000 başını teker teker verir, Bedirde, uhudda, çanakkalede göstermiş oldukları Arslanlık şahlanışı elbette sergilerler. Allaha emanet olunuz..
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828

islam dini için tehlikeden söz etmek ne kadar doğru olur bilmiyorum.. çünkü Allah azze ve celle bu dini ebediyete kadar galip kılmıştır..

müslümanlar için bir tehlikeden söz edecek olursak ; bir müslümanın en büyük düşmanı nefis demek yine yanlış olur çünkü ıslah edilmiş bir nefis zararsızdır..

sanırım en uygun cümle ’’azgın bir nefis’’ olacaktır...

.
fecrisadık Üye

Akhenaton kardeşim haklısınız tabi iyi yakalamışsınız. Size katılıyorum. İslam dini hiç bir zarar görmez elbette. Zararı müslümanlar görür. Her ne kadar başlık sizin dediğiniz gibi ise bile gözden kaçtığını zannediyor, altta bulunan anket sorusunda Müslümanlar için denilmek süreti ile düzeltilmiştir. .

.

.

SELAM VE DUA İLE....
fecrisadık Üye

Ayrıca Nefis derken, Mutlaka nefs-i emmare kastedilmiştir. Diğer nefsin iyi tabakalarına sahip kimseler zaten kurtuluşa eren insanlardır..

Rabbim kendisinden razı olmuş kendisininde ondan razı olduğu nefis mertebesine erişenlerden eylesin..

Edited by - fecrisadık on 20.11.2006 01:34:57
ibrahim Üye
Amin inşallah hocam
tomoglu Üye
İslamın en büyük tehlikesi cehalattir.Bunun için de müslümanlar kendilerinden başlayarak eğitime önemvermeli maddi ve manevi yönden donanımlı olmalıdırlar.
ibrahimher Üye

Cehalet birinci sırada geliyor şu an. .

Konu halen sabit. Oy kullanma sayısı 100 kişi olunca kaldıracağım. Oylama görüşlerinizi bekliyorum..
Kemal Üye
..........
arifmahircetin1 Üye

nefsi heva ve arzularımız olarak aldım ve budur dedim.

.
N.Akif Üye

Bende cehalet diyorum .

yani sorunda ,düşmanda, biziz aslında .

bizim bize ettiğimizi alem birleşse edemez..

ama bu soronun farkında olmak güzel bir başlangıç.
mehmet2763 Üye

PEYGAMBER EFENDİMİZ Saf bir Müslüman akıllı bir düşmandan daha tehlikelidir. demiş CEHALET DİYORUM..
mehmet2763 Üye

Cehaletin en büyük örneği Irakta sünnilerle şiiler arasında Amerika kedinin fareyle oynadığı gibi müslümanlarla orada istediği gibi oynuyor. Müslümanların birleşip amerikaya karşı savaşmaları gerekirken birbirleri ile savaşıyorlar. .
dedekılıç Üye
içimizdeki İslam düşmanları,nefis ve şeytan ve cehalet diyorum sevgili hocam.
Cali Üye
bence hepsi birbirinden tehlikeli hocam

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim