Zeugma Antik Kenti

Zeugma Festivali Nasil Yapilabilir?

Hakan Ufuk Kirişci Üye
files/gallery_images/4/2/20050611224950_1_Pict0623.jpg [Eksik eski medya kaydı] Sevgili Nizipili hemserilerim yirmisekizbin nüfuslu birecikte keleynak festivali yapiliyor fakat yüzbin nüfuslu ilçemizde maalesef Fistik festivali yapilmiyor sasmamak elde degil bunun için bütün Niziplilere görev düsüyor.bugün türkiyenin %40 fistigini Nizip karsiliyor diye övünüyoruz fakat is fistik festivaline gelince maalesef hiç bir icraat yok HERSEY NIZIP IÇIN hakan ufuk
Bilgin Üye
Arkadaslar, Herseyi mülki idarelerden beklemeyelim. Bu ise de biz el atalim. Site üzerinden fikirlerimizi paylasalim ve bu fikri olgunlastiralim. Madem hepimiz okumus adamlariz o halde biz elimizden geleni yapalim ve olgunlasmis sekilde büyüklere sunalim. Ben baslayayim. Fistik Festivali sanirim bir kez daha yapilmisti. Bence festival tarihi fistik toplama zamanina denk getirilmeli yani Agustos sonu Eylül basi gibi. Ve toplam 3 gün sürmeli (Cuma, Cumartesi ve Pazar). 2 gün az - 4 gün fazladir. Her aksam da konser olmali. Özellikle Pazar aksami verilecek konser çok önemli. Konser alani Çarsi Camii''nin önü olmali ve arkadaki tarihi han ile (eger yikilmazsa) Çarsi Camii isiklarla aydinlatilmali. Yurtdisindaki fuarlarda gördügüm en önemli sey tüm sehrin bu festivale veya fuara sahip çikmasidir. Yani sehir herseyiyle bu festivali yasar aksi halde basari sansi sifirdir. Bu konuda da bazi fikirlerim var. Örnegin her dükkan festivalle ilgili küçük çikarmalar yapistiri, fiyatlari festivale özgü olarak biraz düsürür, afislerle gelenler ve gidenler selamlanir, vs. Bence konu üzerinde tartisip fistik festivalini bu seneye yetistirelim. Önce fikirleri tartisalim, projeyi olgunlastiralim, daha sonra da büyüklerimizi buna sahip çikmaya çagiralim. Gerekirse destek için Antep''e ve Ankara''ya gidelim. Baskasi agriyan ayagi için Meclis''e gidiyor biz neden gitmeyelim? Ayrica, Admin''den istegim bu konuyu daha görülür bir yerde tartismaya açmasi. Bak yine laf mi üretecegiz yoksa icraat mi? Hadi bakalim. Edited by - RamazanTarhan on 11 ?ub 2006 13:28:25
admin Yönetici
Ben farkl? bir öneride bulunay?m. F?st?k festivali yerine, f?st?k tan?t?m ve geli?tirme sempozyumu yap?ls?n. Çiftçilere ve tüketicilere Antep f?st???n?n üstünlükleri ve geli?tirilmesi konusunda bilgiler verilsin her?ey Nizip için
Bilgin Üye
Ben festival konusunda ?srarl?y?m. Sepozyum, konferans vb. etkinlikler bu tür festivallerin ayr?lmaz birer parças?d?r. Bence büyük dü?ünelim ve en iyisini yapmaya çal??al?m.
Mehmet KASAR Üye
Bende kat?l?yorum bu teklfe, Gerçekten Nizip' te festival yap?lmas? Gerekiyor. bu i? içinde Nizip Belediye Ba?kanl??? bu yükü üstlenmesi gerekir. Bir çok il ve ilçelerde kendilerini tan?tan festivaller düzenlenmektedir. Yöremizin tan?t?m? ve turistik aç?dan çok önemli yol katedecektir. Bunun için yar??malar, sergiler,konferans, müzik,folklor vb. gibi etkinlikler dü?ünülebilir. Herkese sayg?lar ve sevgiler. Düzenleyen - Mehmet KASAR on 03 Haz 2004 13:23:58
admin Yönetici
Bu i?i sadece belediye ye yüklemek yanl??. Öncelikle finansman? kar??layacak kurumlar veya projeler ortaya konulmal?. Sonras?nda da yap?lacak etkinlikler.
cengizaslan Üye
tamam güzel bir fikir ben konuya biraz de?i?ik aç?dan yakla?ay?m: ?imdiye kadar hangi milletvekili beklediye ba?kan? veya bürokrat, Nizip geçli?iyle insanlar?yla belli zamanlarda toplant?lar yap?p ta ya biz Nizip i nas?l kalk?nd?r?r?z ne yapal?m sizin önerileriniz neler diye yakla?t?. Nizip te ne f?st?k festivali ne de ba?ka etkinlik yap?l?r çünkü üstümüzdekiler duyars?z karde?im. bugün gazetede iki haber okudum birincisi urfa harran da golf sahas? kurulmas? için giri?imlerde bulunulmu? gelecek paran?n haddi hesabi yok. ikincisi çanakkale üniversitesi ö?rencilerinin ?ehre ak?tt?klar? kaynak. hep dile getiriyoruz ama kolunu k?p?rdatan yooooooooooook seçimden seçime hat?rlanan bir millet,k?skançl?k,çekememezlik had safada yine de umudum var. umuttur ya?at?r insan? in?allah iyi olur.. hakan karde?imizi di?er konularda da oldu?u gibi duyarl?l???ndan dolay? kutluyorum. tesekkürler hakan
bekirsen Üye
Bende kat?l?yorum Hakan karde?ime. Gerçektende Birecik belediyesi bi?eyler yapabiliyorsa neden bizde yapmayal?m diye dü?ünüyorum. Bir antepf?st??? festivali için paraya gerek yok. hangi sanatç?y? getirirsen getir sponsorlarla ücretlerini kar??lars?n. Birecik belediyesinin cebinden be? para çıkmad? ve ulusal bir reklam yap?ld?. Nizipte Antepf?st??? ve Zeugma gibi iki hazine varken neden burada bir festival yap?lams?n. Zeugma bölgesinde yap?lacak bir antepf?st??? festivali ile iki reklam yap?lm?? olacakt?r.Ayr?ca burada çiftçilere yönelik f?st?k tan?t?m ve geli?tirme sempozyumu yap?ls?n. Çiftçiler ile tüketicilere Antep f?st???n?n üstünlükleri ve geli?tirilmesi konusunda bilgiler verilebilir. ?stenildikten sonra her?ey yap?labilir. Nizip'in öncelikle sosyal aktiviteler ile ulusal bir reklama ihtiyac? vard?r diye dü?ünüyorum. Te?ekkürler. Düzenleyen - bekirsen on 22 Haz 2004 14:05:38
orçun ok?ar Üye
San?r?m Hakan'?n önerdi?i festival fikri, Nizip için bulunmaz bir tan?t?m ve etkinlik f?rsat? olacakt?r. Bugün bütün dünya'da, birçok kent kendini festivallerle tan?t?r ve kalk?nd?r?r. 3 ya da 4 gün sürecek bir festival organizasyonu (ki zorlu olacakt?r,)Nizip, zeugma, antep için çok iyi bir tan?t?m f?rsat?n?n yan?nda, taze ve pe?in para anlam?na da gelecektir. Belediye'nin ve sponsor olmak isteyen bütün firmaların kat?l?m?yla, söz konusu festival gerçekle?tirilebilir. Ayr?ca Ba?bakanl?k Tan?tma Fonu(ki Nev?ehir'in Hac? Bekta? ilçesinde yap?lan Hac?bekta?-? Veliyi anma ?enliklerinin masrafların?n büyük bir k?sm? bu fon taraf?ndan kar??lanmaktad?r,)bu noktada devreye sokulabilir. K?sacas? yap?lmak istenirse ve sahiden niyet; Nizip için bir ?eyler yapmaksa bunun bir sürü yolu bulunur ve yap?l?r. Yani Nizip için sahiden bir ?eyler yapman?n, önce samimi olarak istenmesi gerekmektedir. Bu noktada ben kendi ad?ma üzerime dü?en görevi yerine getirmeyi isterim. Mesela ad?n? etti?im fonla nas?l ili?ki kurulaca??n? ve neler yap?lmas? gerekti?i noktas?nda neler olabilece?ini söyleyebilir ve bir festival organizasyonu önermesi yapabilirim. bu fonla defalarca beraber çal??m?? biri olarak (elbette bütün Nizip ve Niziplilerin yard?m?yla)bu yap?labilecek bir ?eydir. Bir Televizyoncu olarak,ulusal bütün kanalların bu festivalle ilgilenmesini sa?layabilir, festivali ilgi çekici bir hale getirebilirim.San?r?m herkes(bu festivali ve Nizip için Bir?eyler yapmak isteyenler)önce yapma niyetini ve neler yapabilece?ini ortaya koymal?. Bu festival fikri için Hakan'a sahiden tesekkür etmek gerekir. Ben de böylelikle y?llar sonra Hakan'a selam göndermi? oldum. Uzun laf?n k?sas?, gerçekten iyi ve son derece profesyonel yap?lacak olan bir " Uluslararas? Nizip antepf?st??? Festivali", Nizip'in tüm dünya ile olan ili?kisini ba?ka bir yere ta??yacakt?r. Ben inan?yorum ki, bu tür bir festival sonunuda Nizip'in ihracat? artacak, çal??ma alanlar? ve çevre düzenlemesi(mecburen) düzelecek, ilçemiz daha ça?da? bir konuma kavu?acakt?r. Elbette bu festival bir kurtar?c? olmayacakt?r, fakat bir ?eylere ba?lamak için çok iyi bir f?rsatt?r. Ba?ta da dedi?im gibi, ulusal kanallarla çal??an bir televizyoncu olarak bu noktada dedi?im ?eyleri yapmaya hazır?m.Ve e?er istenirse hep beraber bu i?i yapabiliriz. Hatta bu festival bir film festivali de olsun ve "alt?n Portakal", "alt?n koza" gibi bir ismi de ta??s?n. Yani film k?sm? Festivalin Bir parças? olsun. Böylelikle, sanatç?lara ödenecek paradan kurtulabilir festival organizasyonu. ??in içinde film ve ödül olunca bütün ülkenin ve dünyan?n gözü üstüne dönecektir Nizip'in. Son bir bilgi; Antalya'ya gelen turistlerin % 40'? Antalya ismini festivalden duyarlar. (?ki y?l önce yap?lan "alt?n Portakal" festivalinde sunulan bir ara?t?rmadan.)Herkese selam.Esenlik dileklerimle...
orçun ok?ar Üye
Arkada?lar san?r?m sorun tam da bu. Ay?n 24 ünde yazm??t?m ben mesaj? ve admin'e bunu daha görünen bir yerde tart??ma iste?imi belirtmi?ttim. Bu y?la yeti?tirelim filan denmekteydi bir de festival için. Mutlaka herkesin i?i gücü vard?r. Nizip için bir?eyler yapma niyeti ve iste?i ise fazladan bir mesai, ekstra bir çal??may? gerektirir. LÜTFEN ARTIK B?R?EYLER YAPILSIN. KEND? KEND?M?ZE KONU?UP, H?ÇB?R?EY YAPMAMAKTAN VAZGEÇEL?M. YA DA SAH?DEN SADECE HAL HATIR SORUP, B?RB?R?M?ZDEN HABERLER ALALIM. BU FEST?VAL LÜTFEN YAPILSIN.Esenlik dileklerimle.
Bilgin Üye
Sevgili Orçun, Hemen istekli arkada?lardan bir komite olu?tural?m. Ya burada ya da ayr? bir yerde tart??al?m ve hepsini teker teker hayata geçirelim. ben gönüllüyüm.
admin Yönetici
Vallahi nediiiim, bu Nizip lilerin en önüne dü?ülür, nede arkas?ndan gidilir. Allah sonumuzu hay?r getirsin, :))) hadi bakal?m bende gönüllüyüm
orçun ok?ar Üye
Arkada?lar, bu seneye yeti?mez art?k bu festival. Gelecek y?la yeti?tirmek için ise ?imdiden çal??maya ba?lamak gerek. Adminin söylediklerine kat?l?yorum ama biz Nizip için bir?eyler yapal?m da, Nizipliler bunu hora geçirmesinler. San?r?m ilk yapmam?z gereken ?ey festivalin türü konusunda hem fikir olmak. Yani kültür ve sanat festivali mi, bilim festivali mi, uluslararas? m?, ulusal m?? Buna karar vermek gerek. Bilgin arkada??n dedi?i komiteyi de kurmak gerek. Bende gönüllüyüm.Bir de yapabiliyorsak "Uluslararas? Nizip Antepf?st??? Kültür ve Sanat Festivali" yapal?m. Bence Antalya festivalinden hemen sonra yapal?m. Yani eylül ay?n?n ilk ya da ikinci haftas?. Hem f?st?k zaman? olur hem de s?caklar biraz dinmi? olur. Arkada?lar, bunlar? tart??maya gelmek bile bir ?eyler yapabilece?imizin göstergesi bence. Ben kendi ad?ma art?k bir?eyler yapabilece?imize inanmaya ba?lad?m. ?imdi üç ki?i oldu?umuza göre,(en az?ndan ?imdilik)ilk yapmam?z gereken ?ey türe karar vermek.Ben önerme mi yapt?m. Buna bir an önce karar verelim ve yürüyelim. ?lkinde biraz acemilik, biraz amatörlük ya?ayaca??z ama çok iyi bir?ey yapm?? olaca??z. Bundan sonra ise valilik, antep büyük?ehir, kaymakaml?k ve Nizip belediyeleriyle görü?memiz gerek öncelikli olarak. Birde en k?sa zamanda organizasyon komitesine kurmak. Hadi kolay gelsin.
Mehmet KASAR Üye
Daha öncede belirtigim gibi degerli arkadaslar, bu tür organizasyonlarin öncülügünü her zaman o yerin belediyeleri üstlenmektedir. Türkiye '' de bir çok il ve ilçelerde yapilan festivalin aggir yükünü her zaman belediyeler çeker, tabi ki sponsorlarda lazim . Bu tür isler gönül isleridir, sevda isidir.
admin Yönetici
Bence önce karar verilmesi gereken, festival ne ?ekilde olacak, hangi etkinlikler olacak kimler hangi etkinliklerde görev alabilir, kimin ne faydas? dokunabilir, kimin negibi tan?d?klar? var...
admin Yönetici
Degerli arkadaslarim, bu konuda istekli oldugunuz ve görev almak istediginiz belli, fakat önümüze büyüklerden birinin, hatta tamaminin düsmesi gerekli, daha çok yapici fikir üretmeliyiz. Sayin milletvekilimize, kaymakamimiza, belediye baskanimiza hatta sivil toplum yöneticilerine bile email atip buradan ve fikirlerimizden bahsedelim, ben aklima gelen bi kaçtanesini yaziyorum, sizlerden biride gönderilecek email metnini kabul ettirici bir uslupla buraya yazsin hep beraber email atmaya baslayalim. [email="mehmet.sari@tbmm.gov.tr?subject=Fistik ve Zeugma festivali istiyoruz"]Mehmet Sari Gaziantep Milletvekili[/email] [email="nto@Nizip.com?subject=Fistik ve Zeugma festivali istiyoruz"]Nizip Ticaret Odasi[/email] bulabildiklerim bunlar
orçun ok?ar Üye
Öncelikle admine, bu konuyu ana sayfaya ta??d??? için tesekkür ederim.Ben bir festival tala?? üzerine çalışıyorum. En k?sa zamanda admine gönderece?im. sonra bu tasla?? tart??al?m ve milletvekillerine, belediyeye ve ilgili yerlere sunal?m.
Bilgin Üye
Arkadaslar! Olayi Belediye'nin onderliginde yapmamiz gerektigini dusunuyorum. Yani olayin ilk anindan itibaren Baskan'da bizimle birlikte olmali. Aksi halde basari sansimiz cok dusuk. En buyuk organizasyonlarda bile ornegin Olimpiyat Oyunlari hep Belediye vardir ve acilisi o sehrin Belediye Baskani yapar. Sevgili Baskani bu olayin icine girmeye davet ediyorum. Bence bu diger tum olaylardan cok daha onemli.
admin Yönetici
Say?n belediye ba?kan?m?z çok yo?un, belediyenin her kademesinde adam bilfiil çalışıyor ama ekibi henüz hazır de?il san?r?m. Bu sene yeti?mese bile bu i? belki seneye hazırl?k olur bir tart??ma forumu olu?turulur. Yinede ümid kesilmez ben yukar?ya email adreslerini yazm??t?m isterseniz birer mail at?n ve forumdan bahsedin burada onlarla tart??al?m.
Bilgin Üye
Sevgili Admin, Kaynak için bir yerden cevap ekliyorum. Umar?m tez zamanda bir cevap al?r?m. E?er bunu ayarlayabilirsem i?leri çok kolaylar?z. Ama öncelikle i?in kesinle?mesini bekliyorum. Bu arada ben Mehmet Sar?'ya birazdan ilk e-mailimi ataca??m.
delta oscar Üye
TUM YETKILILERIN BU KONUYA HASSASIYETLE ?LG?LENMELER?N? VE AYRICA ONEM VERMELERINI. CANI GONULDEN ?STIYORUM.HERSEY N?Z?P ICINDIR. ''''''''1.N?Z?P KÜLTÜR VE FISTIK FEST?VAL?'''''''' ADI ALTINDA HAZIRLIK ÖN ÇALISMALARA BASLANMASI GEREKIR. A?AGIDA ?LG?L?LER ?LG?LEN?RSE B?R ÖRNEK FEST?VAL PROGRAMI GÖNDER?YORUM.SAYGILARIMLA . Edited by - Yankee SAT on 11 Sub 2006 17:11:11 Edited by - Yankee SAT on 11 Sub 2006 18:53:46 Edited by - Yankee SAT on 11 ?ub 2006 19:53:37
delta oscar Üye
1.NIZIPTURIZM,KÜLTÜR VE FISTIK FESTIVALI PROGRAMI "f1" 01EYLÜL 2006 - CUMA. SAAT AKTIVITE YER ORGANIZASYON 14:00. FESTIVAL AÇILIS TÖRENI Festival komitesince Atatürk Anitina Çelenk Sunulmasi Saygi Durusu ve Istiklal Marsi Konusmalar Folklor Gösterileri Festival mesalesinin ateslenmesi KATILIMCILAR: Tüm festival komitesi baskan ve üyeleri, Nizip, komsu ilçe veköyler folklor ekipleri, misafirler,Nizip Belediye Bandosu,Nizip halki. Festivale katilanNizip,komsu ilçe ve köylerfolklor ekipleri : ..............................................Folklor Ekibi .............................................Folklor Ekibi Milli Egitim Müdürlügü Folklor Ekibi Nizip Lisesi,G.Antep Kiz Folklor Ekibi ...................... Ilkögretim Folklor Ekibi ......................ilkögretim Folklor Ekibi ................Meydani Ilçe Turizm Müdürlügü Ilçe Halk Egitim Müdürlügü Nizip Lisesi ..................lisesi ................lisesi Festival Koordinatörlügü 16:00 SÜNNET SÖLENI NizipDevlet Hastanesi Saglik Grup Baskanligi NizipYardimlasma ve Dayanismadernegi Nizip Devlet Hastanesi 17:00 ÖRNEK FISTIK BAHÇESI, FISTIK TATLISI, NIZIPYEMEKLERII YARISMALARI ÖDÜLTÖRENI .......................Salonu Ilçe Tarim Müdürlügü Nizip Fistikcilar dernegi Baskanligi Ziraat Odasi Baskanligi 18:00 KARMA FOTOGRAF SERGISININ AÇILISI (Nizip Fotografçilardernegi) KATILIMCILAR: foto adil,foto ahmet..........vs. BelediyeKonferans Salonu NizipFotografdernegi bsk.ligi Turizm Tanitma Dernegi 18:30 SIIR VE MÜZIK DINLETISI KATILIMCILAR: ........................................ ....................................... ....................................... belediye dugun salonu Anadolu Lisesi ................lisesi ..............Lisesi Turizm Tanitma Dernegi 19:30 FESTIVAL VE KORTEJ YÜRÜYÜSÜ KATILIMCILAR: Tüm Komite baskan ve üyeleri,Nizip Belediye Bandosu,Tüm Folklor Ekipleri, Misafirler ve Nizip halki. BASLAMA YERI: ............................ önü. BITIS YERI: .................... Meydani. Ilçe Turizm Müdürlügü Ilçe Spor Müdürlügü Festival Koordinatörlügü 20:00 ..................FOLKLOR EKIBININ GÖSTERILERI KONSER SANATÇILAR:??????????????? SUNUCU:??????????????? Nizip stadyumu Festival Koordinatörlügü 24:00 HAVAI FISEK GÖSTERILERI Nizip stadyumu . "f1" 02EYLÜL 2006 - CUMARTESI. SAAT AKTIVITE YER ORGANIZASYON 11:00. VOLEYBOLU FINALI ............................salonu Ilçe Spor Müdürlügü 13:00 PANEL - KONU : FISTIGIN GELECEGI PANELISTLER: ............. (Sanayi ve Ticaret Bakani Müstesari) ...................... (Dis Ticaret Müstesarligi fıstık Tanitim Grubu Baskani) ......................................... (Nizip Tarim Müdürü) .............(Fiskobirlik Yönetim Kurulu Baskani) .................... (Tübitak Gida Enstitüsü Müdürü) ............................ (Dünya Gazetesi Temsilcisi) belediyekonferanssalonu Ilçe Tarim Müdürlügü Nizip fistikcilar dernegiBaskanligi Ziraat Odasi Baskanligi 16:30 .......METRE KOSUYARISI BASLAMA YERI: ................. BITIS YERI:.......................... Ilçe Spor Müdürlügü 18:00 UÇURTMA YARISI Nizip stadyumu. Ilçe Turizm Müdürlügü .........................Lisesi 18:00 TÜMFOLKLOR GÖSTERILERI Nizip stadyumu Ilçe Turizm Müdürlügü ..........................Lisesi 19:30 KUM YÜRÜYÜSÜ YARISMASI Nizip stadyumu. Ilçe Turizm Müdürlügü 20:00 ...................FOLKLOR EKIBININ GÖSTERILERI KONSER SANATÇILAR:???????????????? SUNUCU:???????????????? Nizip stadyumu Festival Koordinatörlügü 24:00 HAVAI FISEK GÖSTERILERI Nizip stadyumu . "f1" 03EYLÜL 2006 - PAZAR. SAAT AKTIVITE YER ORGANIZASYON 11:00. DOGA YÜRÜYÜS, YÖRESEL YEMEKLER, YÖREYE ÖZGÜYARISMALAR ÖDÜL TÖRENI VE FOLKLOR GÖSTERILERI .........................Köyü Insanca Yasam Dernegi Ilçe Halk Egitim Müdürlügü Türkiye Tabiati Koruma Dernegi ............. Köyü Muhtarligi 15:00 BISIKLET YARISI BASLAMA YERI: ................. Mevkii. BITIS YERI: ............ Meydani. Ilçe Spor Müdürlügü 17:00 TÜM FOLKLOR GÖSTERILERI Nizip stadyumu Ilçe Turizm Müdürlügü Ilçe Halk Egitim Müdürlügü ................................Lisesi Nizip Kültür Dernegi 19:00 GÜZELLIK YARISMASI Iki kategoride (Nizip vekomsu ilçe ve köy bayanlar) yarisma gerçeklesecek Belediye dugun salonu Kiz Meslek Lisesi Müdürü NizipBelediyesi Festival Koordinatörlügü 20:00 .................FOLKLOR EKIBININ GÖSTERILERI - KONSER SANATÇILAR:???????????????? SUNUCU: ???????????????? Nizip stadyumu Festival Koordinatörlügü 24:00 HAVAI FISEK GÖSTERILERI Nizip stadyumu . "f1" . NIZIP BELEDIYESI -- IYI EGLENCELER DILERIZ --. Edited by - Yankee SAT on 11 Sub 2006 20:23:59 Edited by - Yankee SAT on 11 Sub 2006 20:47:00 Edited by - Yankee SAT on 12 Sub 2006 17:34:26 Edited by - Yankee SAT on 09/05/2006 12:47:23
Ramazan Tarhan Üye
Say?n S.A.T. Yapm?? oldu?unuz çal??ma için tesekkür ediyorum. Profesyonel bir organizatör ?emas? olu?tutmu?sunuz. Eylül ay? olarak ta güzel bir seçim.San?r?m eksik olan bir ?ey var...o da sponsor olay?...Bu organizeye katk? sa?layacak sponsorların olmas? hem maddi aç?dan festivale renk katar hem de onlar da reklemların? yapm?? olurlar...Nizip'e Kur'an ziyafeti organizesine verilen sponsor destegini gördükten sonra Nizip''''''te önemli ölçü de sponsor oldu?una kanaat getirdim... Edited by - RamazanTarhan on 13 ?ub 2006 08:04:30
delta oscar Üye
Say?n RamazanTarhan, Estagturullah efendim sayg? bizden, bizler gurbette oldugumuz için ancak elimizden geldigince yard?mc? olmaya cal?s?yoruz ''''Her ?ey Nizip için'''' önemli olan bunun k?ymetini bilebilmemiz ve Güzide Nizip''imizin sesini ve kendisini dünyaya duyurabilmektir. '''''''''''Say?n Admin'''''''''' Gelelimfestivalin reklam ve parasal yönüne/olay?na, bu konuda say?n Niziplilere ve burada ticaret yapan fabrika,supermarketler,foto,tatl?c?lar,f?st?kc?lar vs.... bunlardan reklam tekl?fler? almak gerekmekte ve f?rmalarda Nizip için yapmak zorunlulugunu hissetmelidir. Tabiki burada Say?n Nizip Belediye baskan?na cokmu cok i? dü?mektedir. Gerekti?inde büyük reklam alacag? firmalarla bizzat kendisinin görü?mesi ve gerektiginde Nizip için tek tek onlar? ziyaret etmelidir. Tabiki bu arada ekibide bo? durmayacak ve onlarda di?er yandan cal?sacakt?r. Gerektiginde ve olmas? gereken ?udur kom?u illerden,ilcelerden ve köylerınden reklam almal?d?r birnevi sponsorluk gibi belkide bunu sponsorlugunu hic beklenmedik bir yerden c?kar ve kars?lan?r bilemezsiniz. En önemlisi bu duyuruyu yeterince yapabilmek ayr?ca burada Nizip halk?na cokmu cok i? dü?mekte onlar da bo? durmayacakt?r. ÖRNEG?N :??TE S?ZE FEST?VAL ?C?N REKLAM GEL?RLER? 1. ............PLASTIK SANYII......Festivaldaki sandalyeler? kars?layacak vs. 2. ............Belediye oteli...........misafirlerin yatma yerlerini kars?layacak vs. 3. ............market.......................icecekleri.pecete.bardak tabak kars?layacak vs. 4. ............lokantalar?................d?sar?dan gelen bel?rl? say?l? misaf?rlerın yemeklerın? kars?layacak vs. 5. ...........bankalar?..................???????????????????????? 6. ..........sigorta ?irketleri......???????????????????????? 7. ..........otomotiv (ler)...........???????????????????????? 8.. G.Antep hal?/kilim dokuma sanayicileri...??????????? 9. .........matbaalar?...............festival icin afi?lri basarlar. VS...VS...VS,,, Bunun gibi ?eyler yazmak istedigimizde bir cok masraflar? bu yoldan kars?lanabilir. bu konuda say?n belediye baskan?m?z?n inan?yorumki cok etkisi olacakt?r. Ayr?ca SPONSOR olarak gurbette bulunan durumlar? cokmu cok iyi olan bircok sirket sah?pler? ve para babalar? bulunmaktad?r, bunların birkac tanesi birle?ip bu sponsorlugu kars?layabilecek güçteler yeterki onlar istesinler.festival için ?eref listemizi ve onur konuklar?m?z?da unutmamam?z gereklidir. selam ve sayg?......bu konuda gelismeler icin akl?ma geldikce yazmaya devam edecegim. Edited by - Yankee SAT on 12 ?ub 2006 16:54:57
delta oscar Üye
Festivaller - ?enliklerin Amac? Zengin Anadolu kültürünün tan?t?lmas? ve ya?at?lmas?na katk? sa?lamak amac?yla yurdumuz genelinde hemen her ilde ve birçok ilçe ve hatta baz? köylerimizde kutlanagelen, gelenekselle?mi? ?enlikler vard?r. Ayn? zamanda bu amaca hizmet etmek amac?yla ulusal ve uluslararas? festivaller düzenlenmektedir.. Geleneksel kültürümüzün temsil edildi?i ?enlikler, toplumda birlik ve beraberlik ruhunun artt?r?lmas? ve kayna?man?n sa?lanmas? amac? d???nda, yap?ld??? yerle?im biriminin kültür zenginli?ini de tan?tmay? amaçlar. . Yeti?tirilen bir ürünün tan?t?m?n? amaçlayan ve ekonomik kayg?lar ta??yan (Malatya Kay?s? Festivali, E?me Kilim Festivali, Aksu Kiraz Festivali vb.) festivaller yan?nda, tamamen kültürü tan?tmaya yönelik ?enlikler de (Uluslararas? Hac? Bekta? Veli'yi Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri, Abdal Musa ?enlikleri, Kad?rga ?enli?i vb) Anadolu'da geni? ölçüde yayg?nl?k gösterir. . Y?llard?r uygulanarak gelenekselle?en festival ve ?enliklerin toplumsal ya?ama olan di?er katk?s? da insanların bir araya gelerek e?lence ortamların?n olu?mas?n? sa?lamakt?r. Örne?in Karadeniz yöresinde 16 - 18 Temmuz tarihleri aras?nda düzenlenen "?av?at Sahra Pancar? ?enli?i" yörede özellikle kad?nların kat?l?m?yla gerçekle?tirilen en görkemli e?lencelerden biridir. . Festivallerin önemli bir bölümü bu günler içerisinde düzenlenen yar??malar olu?turmaktad?r. Yar??malarda en iyi ürünü yeti?tirip ödülü almak için y?l boyunca çal??an insanlar yöre ekonomisinin geli?imine katk?da bulunmaktad?r. Festivallerin temel amaçlarından biri tan?t?lmak istenen üründe en üst düzeyde kalite sa?lamakt?r, gerçekle?tirilen yar??malarda da bu amaçlan?r. . ?enlikler ise kültürün tan?t?lmas?na yönelik, ekonomik amaçlar gözetmeyen toplumsal faaliyetler olmakla beraber, zaman içerisinde bu niteli?inden uzakla?arak kültür turizminin bir parças?na dönü?tü?ü de görülmektedir. . ?enlik ve festivallerdeki ortak nokta ise toplumda ortak hareket etme bilincini geli?tirilerek, hem dü?üncede hem de fiiliyatta birlikteli?i sa?lamaktad?r. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim