Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Dindar ve Ateist fıkraları

Görüntülenme: …

ibrahimher Üye

Bir gün bir ateist bilim adamıyla dindar bilim adamı bir yerde oturuyorlarmış. İkisininde elinde gazete veya dergi var okuyorlar. .

Birden ateist olanı: "ya benim canım sıkıldı gel seninle atomlar ve madde hakkında konuşalım" der. Bunun üzerine dindar olanı: "tamam ama sana bir soru soracağım cevaplarsan konuşalım" der. Ateist: "sor" der. .

Dindar: "inek,koyun,keçi,at,eşşek bunların hepsi aynı otu yiyebiliyor fakat bunların dışkıları farklı farklı bunu bana açıklarmısın?" der. Ateis düşünür düşünür birşey bulamaz. Verecek cevabı yoktur..

Dindar:" ya sen daha bir .... bilmiyorsun ben seninle ne konuşacağım" der..
demet Üye

Resmi aç Bi tane de ben yaziyorum Resmi aç ---Ateist bir adam bir gün ormanda geziyor ve etrafindeki güzelliklere bakiyormus."Evrim ne güzellikler yaratiyor!"diye düsünüp mest oluyormus.Birden arkasinda kocaman bi ayi görmüs ve adami kovalamaya baslamis.Adam bütün gücüyle kaciyormus ama her arkasina bakista,ayinin daha yaklasmis oldugunu fark ediyormus.Dakikalarca süren bir kacisin sonunda adamin ayagi yerdeki dala takilmis,ayi adamin üzerine atlamis,pencesini kaldirmis.Tam vurmaya hazirlanirken adam"TANRIM!"diye bagirmis.Bir anda zaman durmus,ayi donmus,ormandaki nehir bile akmaz olmus.Bir anda orman kararmis ve gökyüzünden bir isik adamin üzerine parlamis.Cok derinden gelen ilahi bir ses adama:"Yillarca bana inanmadin,yaratilisi kozmik bir kazaya bagladin,sana bu durumda yardim etmemi mi istiyorsun?Seni bir sevgili kulum mu saymaliyim?"demis.Adam utanc icinde:"Biliyorum bunca yildan sonra dindar biri olmayi istemem haksizlik olur,ama belki AYIYI dindar yapabilirsiniz."demis.Ses:"Peki."diye karsilik vermis ve isik kaybolmus.Nehir tekrar akmaya baslamis.Hersey eski haline dönmüs.Ayi pencesini indirmis,iki pencesini göge dogru cevirmis,ve konusmaya baslamis:"Tanrim,senin rizkinla orucumu aciyorum,hamdolsun verdigin nimetlere.".
ibrahimher Üye
"postbody" "COLOR: darkred" Bay arkadaşların da takdir edeceği üzre berber salonlarınla hep bir sohbet tutulur tıraş esnasında.Söz konusu Allah dostuda bir berber salonunda tıraş olmaktadır.Berber başlar anlatmaya.Dünya düzeninin bozuk olduğu konusundan başlar ve devam eder.Filistinde ki katliam,küçücük çocukların kapkaç unsurları oluşu,aile içi şiddet ve cinnet,ıraktaki mezhep kavgaları .... vs.Ve nihayet çıkarır ağzındaki baklayı ve şöyle der allah dostu olan müşterisine

-Netice olarak ben allah’ın varlığına inanmıyorum(haşa).Eğer sizin anlattığınız allah var olsa idi bu kadar kötü gidişata dur der,yardım ederdi....

Allah dostu bakarki adam gayet kararlı bi şekilde anlatıyor.Gereksiz bi diyaloğa girmek istemez.Keza anlatmaya çalıştığında berberin inkarını tekrarlayacağından korkar.Bir süre sonra tıraş sona erer.Alınacak alınır,para üstü verilir.Allah dostu iyi günler dileyip tam kapıdan çıkacak olur ki karşı kaldırımdan bu tarafa doğru saçı sakalına karışmış pespal biri yaklaşmakta.Dyanamaz döner ve derki berbere

-Ben berberin ve berberlik mesleğinin varlığına inanmıyorum.Şu karşıdan gelen adama bir bakasana.Eğer senin berberlik dedğin şey olaydı!bu adamın bu saç,sakalla gezmesine müsade edilirmiydi.

Berber gülerek cevap verir

-Olurmu öyle şey hiç. İşte berber benim. Bende buradayım. Berberlik te, berber de vardır. Bu adam gelip benden tıraş etmemi istememişse ben n’apabilirim?

ibrahimher Üye
*** SEN EY İNANMAYAN***
Eğer sen doğruysanve AHİRET yoksa benim birkaybım yok.
Eğer Ahiret varsa ben yine bir şeykaybetmem.
PEKİ YA SEN ?
ottomanempire Üye
çok komikmiş tşkler
fecrisadık Üye

Komikten ziyade çok entresen cevaplar. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim