Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Karpuzatan Suyu ne kadar sağlıklı

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Nizip çayının durumu ortada iken, birkaç mt yakınında bulunan kuyulardan gelen karpuzatan suyunu, Nizip'in çaya yakın kısmı içmektedir. Kireç oranının çok yüksek olması hayati tehlike taşımazken, çaydan süzülerek kuyulara dolan bu suyunda sıkça tahlil edilmesinde ve sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılmasında fayda var.
dervisdörtbudak Üye
Bravo!.Yerinde bi tesbit...
HakanSahin Üye
Zaten ben ikinizede Hayranım... :)
Subutay Üye
Abi tesbitiniz çok haklı. İzmir'de birkaç yıl önce ortaya çıkan bir gerçek, halktan saklanmış. Bile bile halka zehir içirmişler. Kuyulara ilişkin değerler halkla paylaşılmalı...
Gökhan Dokuyucu Üye
siteye dünkü attığım yazıda şöyle bir kısım vardı;
". Köyde ve tarlalarda kuyular açtık onlarla suluyoruz tarlaları. Ama toprak tarafından emilen çayın suyu bu kuyularımızı da etkiliyor."

Büyük ihtimal kuyuların suyu nizip çayının suyundan etkileniyordur. Kuyu sularını klorlamak mümkün mü??
Orhan Çelik Üye
Bu konuda sağlık grup başkanlığı ile beraber düzenli olarak klorlama ve tahliller yapılmaktadır. Benim evin içme suyuda karpuzatan tesislerinden geliyor. Belediye binasınada aynı tesisten geliyor. Anormal bir durum olduğu taktirde vatandaşlarımızın uyarmasına gerek kalmadan belediye olarak bilgi sahibi olmamamız mümkün değil.
Kasım Böler Üye
Orhan beye açıklamaları için teşekkür ederiz, ancak son yapılan tahlilleri bizimle paylaşması mümkün olurmu acaba..?

Özellikle bir konunun üzerinde hassasiyetle durulması lazım;

Kuyuları klorlayarak belirli olan bakteri, mikrop v.s yi yok edebiliriz ancak söz konusu kuyular Nizip çayından sızıntı su alıyorsa herhalde bunu ortadan kaldırabilmek için çok daha kapsamlı çalışmalar gerekir diye düşünüyorum.
dervisdörtbudak Üye
Kasım Böler;140964 wrote:Orhan beye açıklamaları için teşekkür ederiz, ancak son yapılan tahlilleri bizimle paylaşması mümkün olurmu acaba..?

Özellikle bir konunun üzerinde hassasiyetle durulması lazım;

Kuyuları klorlayarak belirli olan bakteri, mikrop v.s yi yok edebiliriz ancak söz konusu kuyular Nizip çayından sızıntı su alıyorsa herhalde bunu ortadan kaldırabilmek için çok daha kapsamlı çalışmalar gerekir diye düşünüyorum.
Eyvallah KASIM Bey..:D:D
dervisdörtbudak Üye
HakanSahin;140942 wrote:Zaten ben ikinizede Hayranım... :)

Konu hassaS bir konu HAKAN'cığım..
''Hayran olduğum kişiler'' adında bir konu açabilirsin:):D
sakalli0727 Üye
karpuzatanın suyu her zaman daha iyidir firatkinden.hemde soguk gelir buz gibi.nizipin bi kısmı karpuzatandan bi kısmı fırattan geliyordu eskiden.şimdide öyledir.kirlilik konusunda tabiki çok önemli konu hassas dediginiz gibi.bişey olmadan önlem alınması laızm
Mustafa Bilici Üye
Benim bildiğim tanıdığım akevlerde oturan bir kaç kişi su konusunda hiç memnun değiller o yüzden arıtıcı kullanıyorlar..Biz suyumuzdan memnunuz bizim ki Fırattan geliyor bence..:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim