İlçemiz her gün büyümesine ve gelişmesine rağmen,bazı vatandaşlarımız yemek ve alışveriş konularında halen ilçe dışına rağbet etmeye devam ediyor. İlçemizde mevcut lokantalar ve giyim mağazaları onlarca ilçeye hitab edebilecek kapasitede olmasına rağmen bu tip ihtiyaclarımızı halen dışarıda görmek istememiz anlaşılır gibi değil.
Çoğumuzun ya babası ya kardeşi veya bizzat kendisi esnaftır. Biribirimizden alışveriş yapmak varken DIŞARIYA niçin para kazandırıyoruz ? Anlamış değilim. Sevgili arkadaşlar ;elimizi vicdanımıza koyup ne yapmamız gerektiğini düşünelim ve çevremize bu konularda telkinde bulunalım. Unutmayın ; her kesime ve her topluma hitab edecek esnafımız ilçemizde mevcuttur,bizim dışarıya gidip alışveriş yapma ihtiyacımız yoktur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum ve bu konuda milliyetçi düşüneceğinizi temenni ediyorum.
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nizip milliyetçisi olalım...
Orhan Bey siz nereden alış veriş yapıyorsunuz???
Nizipli esnaf da Antep deki gibi bol çeşit ve kaliteyi ucuza sunarsa neden olmasın???
bu konuya kesinlikle katılıyorum...
Ben hayatta Nizip dışında alışveriş yapmam.rasimm;140525 wrote:Orhan Bey siz nereden alış veriş yapıyorsunuz??? Nizipli esnaf da Antep deki gibi bol çeşit ve kaliteyi ucuza sunarsa neden olmasın???
Duyarlılığın gerçekten gözlerimi yaşarttı,keşke herkes sizin gibi düşünse abi
Ben de genelde Nizip ten alış veriş yaparım da....
Konuyu değişik açılardan değerlendirmek lazım.
Satıcılar açısından
Müşteri potansiyeli
Değişime ayak uydurabilmek
Kazanç oranları
Alıcılar açısından
fiyat ve ödeme kolaylıkları
Kalite ve Çeşitlilik
Servis ve Garanti imkanları
Sayılabilir.
G.antep'in yakınlığından dolayı, şuan Nizip kısır bir döngü içerisinde. Satıcılar ekonomik durgunluğunda bahanesiyle, yatırım yapmaya korkuyorlar. Toplu almadıkları veya alamadıkları için uygun fiyata alamıyorlar. Uygun satamadığınız için zaten başta kaybediyorsunuz. Alıcılarda antep zaten yakın, biniyor hafta sonu gidip alıp geliyor malı.
Satıcı riske girse bol çeşit ve uygun fiyata mal sunsa, bu defada ahbaplık araya giriyor ve borcacılık işin içine giriyor.
Sözün özü: Nizip'li alıcı Antep'de yaptığı ödeme şeklini Nizip'de yapmıyor, Nizip'li satıcıda tahsilat koşulları aynı olmadığı için aynı fiyatı veremiyor, tıkanıyor kalıyor.
İyi de orhan kardeşim, senin de dediğin gibi antepli birecikli ya gelmiş nizipte işletmecilik yapıyor yada nizipli gidip antepten birecikten alışveriş yapıyor. Neden antep yada birecikten alışveriş yapıyorlar onu sorgulamak lazım. Herkesin harcadığı para aynı. Cepten cıkan aynı ise tercihler neden nizipten olmuyor bazen? Dur ben kendi adıma cevaplayayım. Cebimden cıkan aynı paraya antep yada baska bir yerden aldığım ürün daha kaliteli, daha uygun olabiliyor. Bu nizipli esnafımız için de geçerli. Bazen bir magazaya giriyorsun gömlek 10 lıra, otekı magazaya giriyorsun aynı gomlek 8 lıra. Madem 8 lıraya satan da kazanıyor o zaman ben esnafımı düşünmeden once esnafım beni düşünsün değil mi? Bir de senin actığın konudaki tezatlık şurda orhan kardeşim. Dediğin gibi nizip cok büyüdü. Artık nizipli antepli adanalı urfalı diye ayırmak yanlış olur. Kim bana kaliteyi ucuza getirirse ona giderim. Mantıklı olan da budur. Milliyetçilik akımları yüzünden paramparça olduk. Bizler kendi içimize kapandıkça değil, ne kadar çok çevremizi genişletirsek büyürüz. Benim için değerli olan karşımdaki insanın ister esnaf olsun ister işçi, ister doktor olsun ister cumhurbaşkanı, ilk once insan olmasıdır. Milliyetçilik yada başka ayrımcı kavramlar için benimle hararetli tartışmalara girdiğini hatırlıyorum. Hayırdır ne oldu nizipli milliyetçiliği yapmaya başladın?
Sevgili Yunus kardeşim; ben kendimi bildim bileli hep ilçe esnafından alışveriş yaparım ve bu son zamanlarda gelişen bir istek veya duygu değil,herkesin düşüncesine saygı duymak lazım tabiki,fakat ben fikrimi belirttim,sizde fikirlerinizi belirtin,bu konuyu tartışalım.
Bana göre,ilçemizde 10 liraya satılan bir ürünü dışarıda 9 liraya almam,küçücük fiat farkları yüzünden o kadar yol tepip gitmem.
İyi o zaman ben inşaat boyasını Antepten alayım,sen giyimi antepten al,diğeri yemeği Birecik'te yesin,o zaman el birliği ile tüm ilçe halkı dükkanları kapatsın olmazmı ?
Haklısın orhan kardeşim. Küçük fiyat farkları olursa bende nizip ten alırım. Ama çeşit konusunda da tatmin olmamız gerekir. Dediğin gibi kalite ve çeşit aynı fiyat farkı da küçük olursa nizipli esnafımıza kazandırırız. Bu konudaki duyarlılıgın için kendi adıma teşekkür ederim.Orhan Çelik;140536 wrote:Sevgili Yunus kardeşim; ben kendimi bildim bileli hep ilçe esnafından alışveriş yaparım ve bu son zamanlarda gelişen bir istek veya duygu değil,herkesin düşüncesine saygı duymak lazım tabiki,fakat ben fikrimi belirttim,sizde fikirlerinizi belirtin,bu konuyu tartışalım. Bana göre,ilçemizde 10 liraya satılan bir ürünü dışarıda 9 liraya almam,küçücük fiat farkları yüzünden o kadar yol tepip gitmem. İyi o zaman ben inşaat boyasını Antepten alayım,sen giyimi antepten al,diğeri yemeği Birecik'te yesin,o zaman el birliği ile tüm ilçe halkı dükkanları kapatsın olmazmı ?
Sayın Akpek ; toptan mal alımı konusunda belki konu tartışılabilir ama perakende mamuller ve yemek konusunda kesinlikle radikal düşünüyorum.
bu konuda orhan abi %100 haklı neden ilçemizde aynısı bulunurken birşeyi neden başka yerden alalım ki bu nizip esnafına haksızlık olur bence sadeyapması ce nizip halkının alışveriş yapması yetmez dışardan da müşteri olması lazım nizipli esnafları bu konuda çokhaklı onların istedigi şey kendi halkının kendinden alışveriş yapması bence bu beklentilerini boşa çıkarmayalım
orhan abim yerden göğe kadar haklı tabiki. ama bunu esnaflarımız düşünmeli. nizip insanı neden artık antepe gidiyor. gerçi artık antepede gitmeye gerek kalmaz yakında. çünkü gıda için alışverişe antepe gidenler büyük marketler açıldığı için artık gitmiyo. biraz metro ya giden kaldı hepsi bu. ama giyim sektörü için bende antepe gidiyorum. neden derseniz çeşit çok. kaliteli. fiyat uygun.burda magazanın birine bir tişört sordum 30 ytl dedi. antepte aynı tişörtü 16 ytl ye aldım. bunun gibi birçok seçenek var. esnafımız durup düşünmeli biraz. ( konu açılımı için tşk. )
genellikle alısveriş icin gaziantep tercih ediliyor.insanların görüşü işte antep e gidim orda alısveriş yapayım. hem orda ucuz hemde gitmişken biraz gezerim hava alırım gibisinden seyler düsünüyor.yani bir iki eşya da ucuzluk varsa digerlerinin burdakinden pahalı oldugundan haberi yok.hele birde kredi kartına taksit yapılıyorsa ohoooo cotan sepetler dolmus oluyor...
eger nizipte yasıyorsak bunun kıymetini bilelim ve nizip dısına cıkmayalım
tabi bu bir kulaktan girer digerinden cıkar yine herkes bildigi seyi yapar
Arkadaşlar sadece giyim konusunu ele almışsınız,bakın özellikle yemek konusunu dikkate alın... Bir yemek yemek için 15 km yol katedip Birecik ilçesine giden vatanadaşlarımızada söylenecek birşeyler yokmu ?
ayrıca burda ayakkabı fiyatları almış başını gidiyor. ama antepte adamlar 20 ytl ye çatır çatır ayakkabı satıyo. hemde garantili üstelik kaliteli. Nizip esnafından alışveriş yapmayı herkes ister.
yemek icin birşeyler söyleyebilirim.burda bir kebap yiyoruz 2,5 ytl aynı paraya birecik de bi kebap yedim ordaki tadı nizip te bulamıyoruz.aynı birecik in adamları buraya da kebap salonlarını acıyor ama aynı tadı burda bulamıyoruz.ama napalım hergün birecik e de gidilmiyor ki :)Orhan Çelik;140544 wrote:Arkadaşlar sadece giyim konusunu ele almışsınız,bakın özellikle yemek konusunu dikkate alın... Bir yemek yemek için 15 km yol katedip Birecik ilçesine giden vatanadaşlarımızada söylenecek birşeyler yokmu ?
Başka bi Konu buna bide sağlık yönüyle bakmak lazım.Birecikten Suruçtan Halfeti den Nizip e muayene olmaya gelenler var.Buda Nizip imizin bir artısıdır.Nizip in diger ilçelere göre saglık alanında daha iyi hizmet verdiğii gözlemlenmektedir....
Keşke esnafımızda bizim gibi memleketini düşüne bilse.Yaf zaten kadınlarımız memlekette tuhafiyelerden alış veriş yapıyor erkeklerde antepden alıyor ne var bunda.Yemek konusundada ailemle burda oturup bir lokantada yemek yemeye utanırım ben emmioğlu.Sonra velley ahmet uşaklarından lokantada yemek yiyilerdi ben gördüm.:)yok kardaşım ben ele sıkıntıya gelemem.antepde yada birecikte rahat rahat oturrum.:D
orhan abi düşünceni içten kutluyorum.bu dediklerinde esnaflara çok iş düşüyor.örnegin biraz ayak uydurulmasi lazim.örnegin nizipin en güzel kebabcısı ugur kebab asagilarda sıkıştı kaldı.ben kendimi bildim bileli ugur kebabta yerdim.ama yanımda aile olunca nasil gideyim oraya.kahveler orda bilmem birahaneler orda.açilima ayak uyduramiyorlarsa mecburen gideriz başka yerlere.nizipin içindeki esnafın nereli oldugu önemli degil yeterki nizipin içinde dönsün.
Allah müstakını versin emi Ahmet ! :)ahmetbudak;140552 wrote:Keşke esnafımızda bizim gibi memleketini düşüne bilse.Yaf zaten kadınlarımız memlekette tuhafiyelerden alış veriş yapıyor erkeklerde antepden alıyor ne var bunda.Yemek konusundada ailemle burda oturup bir lokantada yemek yemeye utanırım ben emmioğlu.Sonra velley ahmet uşaklarından lokantada yemek yiyilerdi ben gördüm.:)yok kardaşım ben ele sıkıntıya gelemem.antepde yada birecikte rahat rahat oturrum.:D
şöyle bir sorun var abi vatandaş balık yemek istiyor su kenarında yemek istiyor havadar olsun diyor bide beni kimse görmesin diyor... içkisiz lokantalara gitmek istiyor ama tartışmaya açık bir konu bunlar..Orhan Çelik;140544 wrote:Arkadaşlar sadece giyim konusunu ele almışsınız,bakın özellikle yemek konusunu dikkate alın... Bir yemek yemek için 15 km yol katedip Birecik ilçesine giden vatanadaşlarımızada söylenecek birşeyler yokmu ?
Arkdaşalr kusura bakmayın ama nizi pesnafı alış-veriş yapılacakkapasitede bir esnaf değildir ben hayatta nizp den alış-veriş yapmam çünkü az çeşit ve fahiş fiyat var sanki antep çok uzak o mal sadece kendinede var nizip esnafının karnı doydu galiba abiraz ucuz ve kalite bol çeşit olsun eywallah alalım ama böyle giderse kusura bakmasın bir çivi bile almam peşin alımlarda %5 inidirim çoçuk mu kandırıyon sanki normal paramı al kredim olsun benb 100 ytllik alış-veriş yapacam 5 ytl indirim yapcak millet %50/60 indirime girmişken nizip esnafı 2 çeşit pantolana gömleğe 5 ytl indirim adama gülerler valla yaws.Düşünceleriniz çok çok yanlış az çoçuk çok pahalı fiyat bıurası nizip bunu asla ve asla unutmayın
Ben küçük alışverişlerin dışında diğer büyük alışverişlerimi Gaziantep te yaparım. Kış aylarında aynı üründe burada % 15-20 indirim varken aynı ürün Gaziantep te %40 indirimdeydi.
Nizip Milliyetçisi olmak için kalitesiz ve pahalı ürün almakta doğru değil, Bunu tüketicilerden beklenmesi de yanlış bence eğer vatandaş buradan kalkıp şehir dışına çıkıyorsa bunu esnaf engelleyebilir.
Bir kaçtane giyim mağazası reklamını izledikten sonra siz hiç ertesi günü o ürünü almaya gittiniz mi?
ben gittim reklam akşam yayınlandı sabah ailemle gittim. 10 liralık ürün kalmadı 20 liralık var bunu verelim dediler. şimdi tüketici olarak bizlere buralardan alışveriş edin denemez herhalde....Özellikle Nizipli olan alışveriş merkezi sahipleri niziplilere ucuz ürün satmak için carfourun gelmesini mi? bekliyorlardı. Bu anlayışı tüketiciden çok esnafın yapması lazım..
orhan abi bizi andınlattığın için teşekkürler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.