Çeşitli forumlarda dikkatimi çektiği için yazmak durumunda hissediyorum kendimi. Özellikle Belediye'ye yönelik bir eleştiri olduğu zaman "beğenmiyorsanız oy vermezsiniz" söylemini sık sık görüyorum.
Kusura bakmayın ama bana daha çok meydan okumaymış gibi geliyor bu. Yani "sen beğensen de beğenmesen de yine göreve gelecekler; eleştirilerin hiç önemli değil" gibilerinden birşey.
Doğru; insanlar beğenmiyorsa oy vermesinler ancak eleştiri hakkını da kimsenin elinden almak doğru değil. Beğenilmeyen şeyler aksine daha çok eleştirilmeli ve yönetimdekiler bundan gerekli dersleri çıkarmalı. Aksi halde hep aynı yolda gidilir.
Biraz daha hoşgörülü olmalıyız. Eleştirilerden de çıkarılacak bir ders vardır mutlaka. Amaç daha güzel bir Nizip ise......
Sorunlarımız Önerilerimiz
Eleştiri
Sizin bu düşüncelerinize ben de katılıyorum, eleştiri yapmak yaşamın bir parçasıdır. Özellikle yapıcı eleştiri yapıldığı zaman (alternetif sunularak) dikkate alınması mutlaka gereklidir. Sizinde söylediğiniz gibi bu ülke genelindeki eleştirilerde de "Ya Sev, Ya Terk Et" zihniyeti ile aynıdır. Bir yurttaş hem ülkesini sevip hemde yanlış gördüklerini eleştirebilir.Bilgin;139886 wrote:Çeşitli forumlarda dikkatimi çektiği için yazmak durumunda hissediyorum kendimi. Özellikle Belediye'ye yönelik bir eleştiri olduğu zaman "beğenmiyorsanız oy vermezsiniz" söylemini sık sık görüyorum. Kusura bakmayın ama bana daha çok meydan okumaymış gibi geliyor bu. Yani "sen beğensen de beğenmesen de yine göreve gelecekler; eleştirilerin hiç önemli değil" gibilerinden birşey. Doğru; insanlar beğenmiyorsa oy vermesinler ancak eleştiri hakkını da kimsenin elinden almak doğru değil. Beğenilmeyen şeyler aksine daha çok eleştirilmeli ve yönetimdekiler bundan gerekli dersleri çıkarmalı. Aksi halde hep aynı yolda gidilir. Biraz daha hoşgörülü olmalıyız. Eleştirilerden de çıkarılacak bir ders vardır mutlaka. Amaç daha güzel bir Nizip ise......
sevgili bilğin kardeşim uslup yapıcı olursa karşı tarafın bubu kabullenmesi gerekir.elbette haklı eleştiri insanı doğruya götürür hem soran hem cevap veren uslup'a dikkat ederse mesele çözüme gider.unutmayalımki bu nizip hepimizin bu nizipte herkese yer var amacımız üzüm yemekse ne ala amacımız bağcı dövmekse döveyim derken dövülmeye kabullenmek lazım sayğılarımla.
Belediye yetkilisi olarak ben ve Coşkun isimli arkadaş haklı ve olumlu taleplere kesinlikle yardımcı oluyor ve bilakis hoşumuza gidiyor. Fakat iftira ve **********ce tavırlara ne biz nede siz tahammül edebilirsiniz. Ölçülü ve yapıcı olduğu sürece herşeye açığız.
Eleştirmek ayrıdır, eleştirirken hakaret etmek ayrıdır. "Muhalifsen terket" manasının nerden ve ne için çıkarıldığını bilmiyorum fakat öyle birşey yok. Daha önce de defalarca ifade ettik eleştiri sonuna kadar açığız ama hakaret işin içine girince kim tahammül edebilir ki?
Doğru, hakarete kimse katlanamaz. Zaten medeni hiç bir insan da karşısındakine hakaret etmemeli.
Ben gördüğümü düşündüğüm şeyi yazdım. Açıklamalar için teşekkürler.
Eleştiri ile hakaret i ayırmayı bilirseniz sevinirim seven eleştirir eleştirmeyen böyle konu açar ksr bakmayın
Bilgin ve Selma hanıma katılıyorum sonuna kadar Eleştiri olmazsa çoğu doğru bulunamaz ama burda o ince çizgiye dikkat etmek gerek bazı arkadaşlar dikket etmese ama seviyeli ve hoş görülü tartışmalar gerklidir her zaman fikirler bir olursa o zaman doğru dur..Fikir ayrılığına düşersek bir sorun vardır ozaman.
Ya sev ya terket Lafını bende katılıyorum bence tavır doğru biz şimdi kalkıp bir devlet kurulunu eleştirsek haklı da olsak onlar yani orda görev yapanlar onları tutacak doğrudan banane ben koltuğuma maaşıma bakarım.Ya kardeşim sevmiyorsan hizmetimizi git ne halin varsa gör tavrını takınıyorlar ama eğer hizmet yapıyorsanız parti farkı din farkı ırk farkı gözetmemelisiniz.İlede kürt türk ayrımını çok yapıyorlar(bunu ****E için) ben çok tanık oldum bir nizip li olarak ama..Bu devirde geçer çok değil bir 10 yıl çocuklarımız torunlarımız görür.Ümidindeyim.
:o:o:o:o:):):)
evet eleştiri ve hakaret ayrıdır. ama biz eleştirdikte bir faydası olmadı bu bizim sokak köpeklerine :) hâla kafamız şişiyor geceler :)
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.