Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Çok zevkli bir oyun. Alttakine sor

Görüntülenme: …

pala Üye

Semper; şeytan ve nefis konusuna verdiğin cevap gerçekten çok mükemmel, Rabbim yolunu açık etsin senin..
noir doiser Üye

cevap: akıl aslında soyut bir kavramdır...fakat bazı düşünceler, olay ve olgular karşısında somut olabilir....

soru: tatsız bir olay yaşadığınızda olayın sonucunda hatayı sürekli karşınızdakindemi ararsınız...yoksa kendi tutumunuzuda düşünürmüsünüz....
ibrahimher Üye

elcevap: Önceleri, gençlik çağımda sürekli karşıda olduğunu hesap eder, kendimi öyle şartlandırırdım. Ama şuan hangi şartlarda olursa olsun, kesinlikle hatanın bende olduğunu düşünürüm. Başıma ciddi bir olay bile gelse, acaba nerede hata yaptım diye derhal kendimi sogruluyorum..

Alttaki:.

elsoru:Şeytan sana en çok nerelerde vesvese veriyor?.
pala Üye

cevap : Rabbim’e olan kulluk vazifelerim (ibadetlerim) esnasında.

soru : Ahiret gününe inanırmısın.

cevap evet ise.

2.soru : İbadetlerini yerine getiriyormusun ?.

cevap evet ise, soru sorma sırası sende.

cevap hayır ise.

3.soru : Güvendiğin başka bir makam mı var ?.
Kasım Böler Üye

haşa güvendiğim ve güvenebileceğim başka makam yok, olamaz da.

.

soru: Kul hakkı denince hesap günü aklınıza gelirmi?.
Yunus Üye

cevap : Aslında hesap günü deyince aklıma ilk gelen kul hakkıdır. Sonra beraberımde goturdugum ne var dıye dusunurum..

Soru : Bilgisayarın en çok, hangi kötü özelliğini sevmiyosunuz?.
Orhan Çelik Üye

Cevap: Format çekme gereği duyduğum anları sevmiyorum,hatta sinir oluyorum,format esnasında maalesef sıkıntıdan cep telefonumla oynamak zorunda kalıyorum. Resmi aç .

.

Alttakine soru: Hayatta olmak isteyipte olamadığın şey nedir ?.
Gökhan Dokuyucu Üye

Duygusal olduğum için mantıklı hareket edememek başka bir tabirle kalbimle beynim arasına köprü kuramamak....

.

Aşk sence nedir ?.

Edited by - Gökhan Dokuyucu on 10/28/2006 10:41:31 PM
Orhan Çelik Üye

CEVAP:.

Aşk bence yokluktur,yok olmaktır..

.

ALTTAKİNE SORU:.

Nizip.com ’un forumlarında niçin varsın ? Seni buraya bağlayan şey ne?.
Gökhan Dokuyucu Üye

Valla bu sorunun cevapını unuttum :) sebep her şey ,sebep dostlar, sebep bilgi alış verişi ,sebep paylaşmak ve sebepler silsilesi devam eder:)).

.

Nizip.com sende bağımlılık yaptı mı ? NEDEN?.
alibey2727 Üye

cvp; Bagımlılık demiyelimde boş zamanlarımı geçirmek için güzel bi’araç oldu... Nedeni ise kendi ideollerimi paylaşmayı,tartışmayı saglayan ve ögrenmek istediklerimi söyleyen abilerle tanıştım ve bir nevze olsungüzel Nizip’ime hizmet edenlerden olmak sevdası bagladı beni bu siteye...Ve teşekkürü borç bilirim...

soru; İnsanlar nedenmantık dururken bazen duygusal düşüncelerini dogru kabül ederler?.
Orhan Çelik Üye

Cevap: Allah türlü türlü insan yaratmış,eee işte kimisi de öyledir. Fakat bu soruya verilecek kısa cevaplar taminkar olmaz :)))))).

Soru: Bazı üyelerimiz ısrar etmemize rağmen,sitenin gecelerine katılmazlar,mesela Huzeyfe,Alibey2727,yankesat vs. Neden acaba ? .
fecrisadık Üye

CEVAP: Zaten bunu önlemek için Allah kuran ve peygamber göndermiştir. Ne mantık ne de duygusal. Allahın dediğini kabul etmek gerekir. Mantığa ve duyguya göre hareket edenler mutlaka yanlış bir yoldadır. Birinin mantığı ve duygusunun doğru bildiğini, başka bir mantık ve duygu reddedebilir. (Biraz düşünün).

.

Soru: Yahudilerin duygu ve mantığına göre bir gayri yahudiyi öldürmek Allah katında sevaptır..

Bu söz yukarıdaki cevabımla alakalımıdır. Allttaki bu konuda ne düşünüyor?.
noir doiser Üye

cevap: bir çuval pirincin içinde 1 tane taş varsa o çuvalı atmak mantıklı değildir...yahudilerin yaptığı kendi inançları için doğru ama bizim mantığımıza ve inanışımıza göre yanlıştır...insan sadece duygularıyla hareket ederse yanlış yapar...sadece mantığıyla hareket ederse yine yanlış yapma olasılığı vardır...ama duygu ve mantığın ortak buluştuğu noktada hareket ederse yanlış yapma olasılığı çok düşüktür...(dini konularda ne duygu nede mantıkla hareket edilir çünkü onların belli kuralları vardır...eğer ki yorum yapılacak konuda kural yoksa o zaman duyguyla mantığın birleştiği noktada karar vermek gerekir...).

soru:sevdiğin insana (karına, sevgiline) bir gül almak, yağmurda yürümek veya ev işlerinde yardım etmek lıght’lık mıdır...?.
Yunus Üye

cevap : Sevdiğiniz insana sevdiğinizi belli etmek ve ona her konuda yardım etmek lightlık değildir. Ancak karşınızdaki sizi genelde sindirmeyi başarmışsa light olmuşsunuz demektir..

soru : Hayatınızda size keşke dedirten şeyleri düzeltmek mi isterdiniz yoksa böylesi hayırlıymış demekle mi yetiniyorsunuz?.
ibrahimher Üye

Düzeltme imkanı varsa elbette düzeltmek isterdim. Ve o hataya bir daha düşmemeye gayret ederdim..

Soru: Çok aşırı öfke ve sinir anında ne yaparsınız?.
Huzi Üye

Cevap: Abdest alırım,öfkeyi dindirirmiş :)).

soru: Alttaki sana soruyom ; Gözlerinin rengi ne ? Resmi aç .
Zuhal Üye

cevap : koyu kahverengi..

soru : Hic kendin bikmadan ve ciddi olarak sevdigine ’seni seviyorum’ diyebildinmi?.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici

Cevap : Seni seviyorum demek sadece kelimelere sıkışmaması gerek. Zamanında özel bir okul gece düzenlemişti. Aileler ile gittik, eşimde yanımdaydı. Geceyi sunan, daha doğrusu izlemek içim gittiğimiz kişi İkbal hanımdı vesunumunun orta zamanında birkaç konuk çağırdı ve sorular sordu. Sorunun birisi "Sevdiğinize hiç seni seviyorum dedinizmi ?" sorusuydu. Bazıları afalladı falansada, kendisi microfonu alıp neden demiyorsunuz falan deyip, birazda yöremi seven birizleyici olarak, beni üzen bir tavırla, nutuklar attı. Ben içimden dedim;.

Bizler eşimize "Seni seviyorum" demeyiz veya az deriz veya derken utanır sıkılırız veya genimizden gelen erkeksi tavırlarımızla diyemeyiz ama sevdiğimizi gözümüzden sakınırız, kıskanırız, el üstünde tutarız, yaşamımızın her anını beraber geçirmek ve paylaşmak isteriz. "Sei seviyorum" demek, dar iki kelimeye sıkıştırılmamalı, kriter bu olamamalı... .

"Seni seviyorum" demek; .

Bazen bahçeden kopardığı bir çiçeği kimseye göstermeden getirebilmekte gizlidir,
Bazen Eşinin kahvaltısını hazırlamada, sıcak bir uğurlamada, bazen de özlemle karşılamakta gizlidir. Başını omuzuna koyup uyuyabilmekde, çocuklarının başını beraber okşamakda gizlidir. Hastalanınca dünyanın dar gelmesinde, yokluk anında eşinin yanında olabilmekde gizlidir....

Bazen onun içinağlamakta, onun mutluluğunu görünce sevinmekte gizlidir...

Diye haykırmak gelmişti içimden :).

Neyse dağıtmayayım fazla.

Soru : Kimlere, Nelere aşık olunulur ?.
musaeken Üye

cevap:hayatta gördüğümüz her şeye aşık olunabilir:dağlara,denize,martıya,bahara,fırata ,belkıse...ve budur dediğin hayat arkadaşına..tabii gerçek sevgili olan Yüce Allaha aşık olunur..

soru: insanlar neden haset olur?.
Huzi Üye

Cevap :Cehennem boşuna yaratılmadığı için......

.

Soru: Admin ağabeyimizin yazısını nasıl buldunuz...? Ay dayanamayacağım ben cevap vereceğim; Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaawwwww.... Amma döktürmüş valla....

Neyse hadi alttaki sende cevap ver bakem.... http://www.karpuz.com/msnsmiley/msnsmiley/msnsmiley%20(71) [Eksik eski medya kaydı] .
ibrahimher Üye

elcevap: Adminim formunda olursa yazarda yazar. Ama bazen gelen mesajlar kendisine sabahleyin yetişir ve uykuda kalkar kalkmaz bir eleştri mesajı alırsa, vay başına gelenlere o zaman. O yukarıdaki sözlerin birini bulamazsın, başını al memleketi terket ondan iyi..

elsoru: Aşk kavuşmakmıdır, yoksa kavuşamamakmıdır? Yani aşk, kavuşunca biter diyebilirmiyiz?.
salkımlı27 Üye

yav halil hocam bu yaşytan sonra aşık mı oldun ? kızılcakentliler kıskançtır ha..neyse cevap.

aşk kavuşunca bitmez.daha doğrusu aşkta kvuşma biraz son gibidir..

soru:fena fillah ne nemektir..
Huzi Üye

Cevap : Hak’ta kaybolmaktır.....

Soru :Fenafillah makamına eren,tasavvuf büyüklerimizden örnek verebilirmisiniz...?.
alibey2727 Üye

cevap; insanın kendine ait sandığı birimsel varlığının Allah’ın varlığı dışında bir varlık olarak mevcut olmadığını ve hakikatte tüm özelliklerinin Allah tarafından varedildiğini farkeden vebu yüksek mertebe erişenledir ama bunu sadece bilinen tasavvuvbüyükleri diyesıralayamayız... Aslında bilinç altıyla ilgiliidir bunun o kişiden başkasının bilmesi biraz zor... Teorik olarak bir isim istiyorsanız genede cevabı başkasına bırakmak isterim....

soru; Peyğamberler filozofmudur, eger degilse peygamber ve filozofu ayıran özellik nedir?.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim