AB'ye sunulan yeni bir proje ile Zeugma'da çıkan ve çıkacak eserlerin yerinde sergilenmesi ve restorasyonu için 1 milyon euroluk fon desteği bekleniyor.
Projenin kabul edildiği takdirde Dionysos evleri dünya mozaik kentlerine örnek olacak şekilde restore edilerek ziyarete açılacak.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kutalmış Görkay , ziyaretcilerin farklı şeyler istediklerini, müzelerdeki eserlerin heryerde görülebildiğini fakat yerinde birebir sergilemenin ve insanlara ozamanki havayı hissettirmenin farklılılk olacağını bununda Zeugma'ya ayrı bir hava katacağını belirtti.
Proje çerçevesinde İtalya'dan, Suriye'den ve mozaik kazı konusunda daha tecrübeli kabul edilen Tunus'dan arkeologlar gelecek.
AB bu güne kadar karşılıksız ne verdi de, 1 milyon euro yu bize verecekmiş, Üstelik Türkiye'de Arkeolog yok mu ? neden Zeugmaya yabancı arkeologlar getiriliyor. üstelik överek,
Yakın zamanda bu bölge tamamı ile yabancılaşacak kendi ülkemdeki tarihi eserleri yabancı insanların eline teslim edilecek ve bu ülkenin arkeologları halen üniversite okuyarak hayal kurmaya devam edecek.
Bu hibe bedava gelmeyecek. Zaten Türkiyenin her yıl gönderdiği Ab katılım fonu var. Proje üretemediğimiz için yıllardır alamadığımız paralardı bunlar. Proje üretin sizede verilsin bu paralardan. Bence konuların içeriğini anlayarak yorum yapmakta fayda var.
Karsiliginda belki bizden vatani satmamizi isterler (!) ne dersiniz. Arkadaslar bu paranoyak halinizin sebebini anlamis degilim. "mehmet2763"un soylediklerini okuyunca sok oldum. Kaldi ki Turkiye'deki tarihi eserlerin yabancilara teslim edilmesi cok yerinde bir karar olur, cunku biz tarihi mirasimizin icine etmek icin elimizden geleni yapiyoruz.
Omer Copur;140423 wrote:Karsiliginda belki bizden vatani satmamizi isterler (!) ne dersiniz. Arkadaslar bu paranoyak halinizin sebebini anlamis degilim. "mehmet2763"un soylediklerini okuyunca sok oldum. Kaldi ki Turkiye'deki tarihi eserlerin yabancilara teslim edilmesi cok yerinde bir karar olur, cunku biz tarihi mirasimizin icine etmek icin elimizden geleni yapiyoruz.
Uzun zamandır yazı yazmıyorum okumakla yetiniyorum. ama bazen birşeylerin söylenmesi gerekiyor. Burada da bunu söylemeye çalıştım ilk cevap beni hayal kırıklığına uğrattı.
Söylediklerimi anladığını sanmıyorum ömer kardeşim. hani bir söz var ya; deveye sormuşlar yokuşu çıkarken mi? hızlı koşarsın, yoksa inerken mi? deve, cevap vermiş? Düz yola kıran mı girdi diye....
Benimde nacizane fikrim Türkiye deki Arkeologlara kıran mı girdi diye idi....Bu seni nasıl ŞOK etti anlamıyorum. Bu söylediklerin Kendi vatanında arkeolog olmak için okuyanlara veya arkeologlara haksızlık olmuyor mu?
Tarihi eserlerimizin içine ettiğimizi yazmışsın, Aynı fikirde değilim senin adına bunu cevap olarak kabul ediyorum. Nitekim o kadar da bilinçsiz bir toplum değiliz.
mehmet2763;140426 wrote:Söylediklerimi anladığını sanmıyorum ömer kardeşim. hani bir söz var ya; deveye sormuşlar yokuşu çıkarken mi? hızlı koşarsın, yoksa inerken mi? deve, cevap vermiş? Düz yola kıran mı girdi diye....quote]
Şimdiye kadar duymamıştım böyle bir sözü! Konuyada güzel gitmiş.:)
Hibe almak için fona üye olup yıllarca paramı vermek lazım..Ki daha projen kabul görürse...
Fonunu kendin oluştur at biryerlere birşeyler yığılsın, lazım olursa elinin altında al kullan. Projeye ve projenin kabul görmesinede gerek yok:)
Mehmetinde dediği gibi düz yol dururken ne işimiz var yokuşta inişte.....
[quote=mehmet2763;140426
hani bir söz var ya; deveye sormuşlar yokuşu çıkarken mi? hızlı koşarsın, yoksa inerken mi? deve, cevap vermiş? Düz yola kıran mı girdi diye....
quote]
Şimdiye kadar duymamıştım böyle bir sözü! Konuyada güzel gitmiş.:)
Hibe almak için fona üye olup yıllarca paramı vermek lazım..Ki daha projen kabul görürse...
Fonunu kendin oluştur at biryerlere birşeyler yığılsın, lazım olursa elinin altında al kullan. Projeye ve projenin kabul görmesinede gerek yok:)
Mehmetinde dediği gibi düz yol dururken ne işimiz var yokuşta inişte.....
Omer Copur;140423 wrote:Karsiliginda belki bizden vatani satmamizi isterler (!) ne dersiniz. Arkadaslar bu paranoyak halinizin sebebini anlamis degilim. "mehmet2763"un soylediklerini okuyunca sok oldum. Kaldi ki Turkiye'deki tarihi eserlerin yabancilara teslim edilmesi cok yerinde bir karar olur, cunku biz tarihi mirasimizin icine etmek icin elimizden geleni yapiyoruz.
Ömer Kardeş;
Tarihi eserlerin sana göre (içine) ediyorsak bunda arkelog'ların ne suçu var? Zeugma yıllarca soyuldu yetkililer ne yaptı ne gibi önlem aldı ve bilindiği halde neden kazı yapılmadı ? Tamam para yoktu diyebilirler ama etrafını çevir askeri bölge de sit alanı de ama birşeyler yapmadılar. Soyulmasına göz yumdular.
Yabancılara olan hayranlık ve güven bizim insanımıza gösterilseydi ülke olarak kültürel ve ekonomik anlamda çok farklı yerlerde olurduk.
Adminin de yazdığı gibi Ab den gelen paraların çoğu bizim her yıl ab fonuna yatırdığımız paralardır.
Derviş abi yorumun için teşekkür ediyorum. Zeynel kardeşime de, Derviş abi fon olayına da verdiğin cevap ayrıca güzel olmuş,
kendi fonunu kendin yap........