Resim kaynağı
Arkadaşlar! Bu bölümde sizlere günlük hayattan örnekler vereceğim. Tabi bunlar yaşadığım hadiseler olacak.
Aynı zamandagünlük bana sorulan dini soruları olduğu gibi buraya aktaracağım. Hem sizlerle paylaşmış olacağım. Hemde bu şekilde insanımızın nabızını tutmuş olacağız. Bazen güler bazen ağlarız halimize. Ama olsun yinede faydalanan olabilir ümidindeyim.
Bu gün cemaatten biri, sokaktan geçen bir bayanı işaret ederek: (çok asortik tabi)
-Hocam bunların olduğu bir ortamdayım. Bunların arasında oruç tutmak caiz olur mu?
El cevap: -Gözlerini sakındırır, nefsine hakim olursan, bizimkinden daha iyi bir oruç olur.
HOCAM AĞZINA VE YÜREGİNE SAĞLIK. ADAM SİZE BU SORUYU SORARKEN KİBİR YAPTIĞINIUN KARŞISINDAKİNİ KÜÇÜK GÖRDÜĞÜNÜN FARKINDA DEĞİL.
BAK BAK MÜTTEFİKLER YİNE BİR BİRİNİ DESTEKLİYOR tiny_mce/plugins/emotions/images/juggle [Eksik eski medya kaydı]
MEVLAM MUHABETİNİZİ VE MUHABBETİMİZİ MUHAFAZA ETSİN. SELAMLAR
Bu gün yine camiden çıkışta biri geldi:
HOcam nolursun temizlik konusunu hatırlat millete dedi.
Hayırdır ne temizliği dedim. -Yav hocam önümdeki adamın ayağında bi çorap vardı. Fare ölüsü onun yanında misk-ü amber .
Nolur söyle camiye temiz gelsinler.
Yav adamın benzetişi beni öyle güldürdüki
Karnıma ağrılar yapıştı..
Bu gün teravihten sonra tam önümde tanıdığım ve sevdiğim bir dostum yaklaştı.
Namaz bitti, tesbihe başlıyoruz.
-Hocam dedi, mevlit okutucaktık.
Yav hayırdır dedim ne mevliti.
Benim pestilim çıkmış zaten, dün kadir gecesi programı, teravih, sabahleyin cüz okuma, cuma namazı, hutbe, tekrar öğle cüzü,
akşam tekrar teravih. Zor konuşuyorum valla.
Hoooooop mevlit okutucaz.
Abi hoca getirdin mi kim okuycak.
Siz hocam demez mi.
Okumadım tabi. Zaten mevlit okuyamam ben.
Aha! pala kardeş itifak çözülmeye başladı.sevgili metal utan utan, insanhocasına (üstadına) musalla taşındaki ölü gibi teslim olması lazım.
Böyle dostlukta niye diye sorulmaz.
Ben zaten her zaman söyledim Pala kardeş bu süper ikilinin derdi biri bir evlensin diğeriise dörde karar yol bulacak zemin arayacak tabi yenğemden sıyrılabilrse,
bnakın bu işin cami köşelerine, park taburelerinde yatmasıda var ona göre. selamlar
.
fatih abi bişeylerin çözüldüğü yok :-))
gerçekten merak ettim ondan sordum.
Şimdi kitabımız kuran-ı kerim arapça olarak yazılan bir kitap...
sonuçta orda yazılı olan ayetleri hangi dilde de okusak allahın bize anlattıklarını okumuş olacaz.
bizim türkçe okurken ayetlerden ne anlıyorsak... araplarda kuran-ı kerimi okurken bizim anladığımız gibi anlayacaklar...
işte bu yüzden merak ettim neden kuranın türkçe okunması sayılmıyor
alıntı:
"quote" style="width: 100.64%; height: 232px" fsoyarik demişki:
Aha! pala kardeş itifak çözülmeye başladı.sevgili metal utan utan, insanhocasına (üstadına) musalla taşındaki ölü gibi teslim olması lazım.
Böyle dostlukta niye diye sorulmaz.
Ben zaten her zaman söyledim Pala kardeş bu süper ikilinin derdi biri bir evlensin diğeriise dörde karar yol bulacak zemin arayacak tabi yenğemden sıyrılabilrse,
bnakın bu işin cami köşelerine, park taburelerinde yatmasıda var ona göre. selamlar
.
SEVGİLİ METALİM RAMAZAN GÜNÜ BİRAZ KARIŞTIRDIK,SORDUĞUN SORU ÖNEMLİ BİR SORU ANCAK ŞUNU BELİRTMEKTE FAYDA VAR
BİRİNCİSİ ARAPLAR DAHİ KURANI OKUYUNCA ÖYLE KOLAY ANLAYAMAZ ÇÜNKÜ KURAN ARAPÇASI İLE KONUŞULAN ARAPÇA ÇOK FARKLI
İKİNCİSİ HOCAM BU KONUYA AÇIKLIK GETİRECEKTİR,KURANI ARAPÇA OLARAK OKUMAK FARKLI, TEFSİR VE MEALİ OKUMAK FARKLI
ÜCÜNCÜSÜ BİZ OKUMAKTAN SÖZ EDİYORUZ ANLAMAKTAN DEĞİL
SONUNCU OLARAK ALLAHU TEALA HAZRETLERİ İSLAM ARBİSTANDA ÇIKTIĞI İÇİN DİN YAYILSIN OKUYUP ANLASINLAR DİYE ARAPÇA İNDİRDİ KIYAMETE KADARDA BU DİLLE OKUNACAKTIR.
KAFANI KARIŞTIRMAYAYIM AMMA BAZI ALİMLERE GÖRE AHİRET ALEMİNDEDE KONUŞULACAK DİLİN ARAPÇA OLDUĞUNU SÖYLEYENLER VAR SELAMLAR
Yav dünde 29. cüzü okuycağız.
Kadınlar kalem getirecekmiş.
Niye?
Orda kalem süresi varmış. Eeeeee
o sureyi bir kalemle takip edersen,
o kalemle kim hangi imtihana girse kazanırmış.
Yarabbim daha neler öğreneceğiz.
Kur'anı asıl gayesinden saptıran bu düşünceler
kesin yabancı kaynaklar tarafından içimize sokulmuştur.
Lüften uyanık olalım ve buna müsaade etmeyelim.
Alooo hocam iyi günler. Rahatsız ettik. Ben Nizipten bursaya diye yola çıktım. Seferede niyet etmiştim. Ama şu an antepteyim, öğle namazını seferimi kılacağım..
El cevap: elbette seferi kılacaksın. Hacı baba tesislerinden sonra, seferi sayılırsın..
Hocam niye ordan diyor. tabi ben espirili devam ediyorum. .
abi diyorum, çünkü kitap belediye sınırları diyor. orasıda belediye sınırı sayılır. Daha önce Nizip iplikti, ama şu an hacı baba tesisleri.........:)))).
Soru: Telefonla: Hocam çocuğumun adını koymuştum. Ama annesi rüyasında görmüş, çocuğunuzun adını yusuf koyun demişler. Biz ise başka koymuştuk. Şimdi değiştirebilirmiyiz..
Cevap: Tekrar ezan okuyup kulağına ismini çağırın. Rüya ile amel edilmez. Salih bir rüyayı değerlendirmek de güzel bir şeydir..
hocam bazen duyduğumuz olur isim deyiştirmek için kurban kesmek icap edermiş doğrumudur acaba bazılarıda urfaya gidek halilrahmanda kurban kesek derler doğrumudur şimdiden cevabınız için teşekkürler saygılar.