Aslında bu konuyu Güncel Bölümüne açmam gerekiyordu. Sizinle bir hayal kırıklığımı paylaşmak istiyorum. Geçen gün evdeki ampülerden biri patladı. Tasarruf ampülü dediklerinden. Çıktım dışarı, şehrin altını üstüne getirdim. Maalesef kaliteli bir ampül bulamadım! Evet, acı ama gerçek. Hangi dükkana, mağazaya gitsem karşıma dandik dundik Çin malı ampüller çıktı. Ülkenin üçüncü büyük şehrinde yaşamama rağmen eli ayağı düzgün bir ürün yoktu. Paraysa para, hiç önemli değil. Neden böyle? Halk olarak neden kaliteli ürünlere layık görülmüyoruz? Ya da bu ampülleri iç piyasada üretemeyecek kadar teknoloji yoksunu muyuz?
Evet fatih haklısın. Begenmediğimiz akkor ampüller bile yıllarca kullanılıyor. Tasarruflu olsun diye tasarruflu ampüllerden aldım en fazla bir ay dayandılar. Baktım olmuyo vazgeçtim.
üreten toplum değil tüketen toplum olduk ve kaliteli az ama önemli kısmı kalitesi ürün tüketen toplum oluyoruz... üreten olsaydık şimdi bu haldemi olurduk...bu konu için cumhuriyet tarihinin 1. beş yıllık sanayi kalkınma planına göz atmak o zamanı bize anlatır sanırım...
Hepinize duyarlılığınız için teşekkür ederim. Yalnız Kasım Abi, kaliteli ürünün daha ucuz olması biraz ilginç değil mi? Yoksa kaliteli ürünün uzun vadede daha hesaplı olduğunu mu anlatmaya çalıştınız? Eğer öyleyse yerden göğe kadar haklısınız.
Kasım Böler;138909 wrote:Üretmek sorun değil de çin malları ile kimse rekabet edemiyor. Ancak tüketici bilinçli olursa her zaman kaliteli ürünün daha ucuz olduğunu anlar.