Sorunlarımız Önerilerimiz

Motor Yolu

Bilgin Üye
Nizip trafiğinin bence en önemli sorunu motosikletlerin günlük ulaşımda sağladığı avantajlar nedeniyle çok fazla tercih edilmesi. Tabi doğal olarak bu durum araç trafiğini olumsuz yönde etkililiyor ve zaman zaman ciddi sıkışıklıklara ve kazalara sebep oluyor. Önerim dünyanın çeşitli kentlerinde bisikletler için uygulanan özel yolların Türkiye'de bir ilk olarak Nizip'te motosikletlere uygulanmasıdır. Bu yollara arabalar giremeyeceği için motosikletler daha rahat hareket edecek, trafiği içinden çıkılmaz hale getiren motosiklet karmaşası da bu şekilde çözümlenecektir. Sadece yoğun trafiğin olduğu veya geniş olan caddelerde bile uygulansa, başlangıç olarak, önemli katkılarının olacağını düşünüyorum.
Gökhan Dokuyucu Üye
Nizip'teki yollar buna uygun mu ?
Bilgin Üye
Resmi koyanın eline sağlık. Benim fırsatım olmamıştı.
mustafa kaplan Üye
NİZİP motor sayısı gözönüne alındığında TÜRKİYEnin en az motor kazası olan bölgesidir. bence böyle yolun gereği yok. yok bisiklet yolu, scooter yolu, kamyon yolu. çok fuzuli istekler. saygılar...
wanted_akin Üye
mustafa kaplan;138868 wrote:NİZİP motor sayısı gözönüne alındığında TÜRKİYEnin en az motor kazası olan bölgesidir. bence böyle yolun gereği yok. yok bisiklet yolu, scooter yolu, kamyon yolu. çok fuzuli istekler. saygılar...
Mustafa bey bizim istediklerimiz Fuzuli felan degil nizip belediyesi iyi bir park yapmasını biliyo başka şu nizip'e faydalı bişey yaptıgını söylermisiniz.Biz nizip halkı olrak ve gençler olarak daha faydalı ve farklı şeyler istiyoruz.Yani nizip de kaza olmuyor diye yapılmayacakmı yani işte sizin anlayışınız yüzüne bu durumlara düşüyoruz.O dediklerimizin yapılması için motor kazası,ölen kişiler olması mı lazım lütfen ezbere konuşmayalım...Bizim daha farklı şeylere ihtiyacımız var Nizip Halkı Olarak 2 park yapmadan bitmiyor bu işler.
ahmetbudak Üye
Peki söylermisin bana sizin neye ihtiyacınız var.Şimdi senin uslupun o kadar ters ve yakışıksız ki bu tür söylemlerle ne kendine iyilik edersin nede senin gibi düşünen zümrelere.Parkı takdir edeceksin vede arkasaından şunlar şunlarda olsaydı iyi olurdu diye isteklerini yazardın.Ama zihniyet bozukluğu dedikleri bu olsa gerek benim istediğim olmadımı ben haklıyım diğerleri (yapılan hizmetler) benim için önemli değil.Konuşa konuşa anlaşmayı öğrenmeliyiz Saygılar.
zeynel1982 Üye
wanted_akin kardeş; Herkes gözle görülür bir hizmet bekler veya gördügü kadar hizmet yapıldı diye düşünür. Belediye nin yaptığı park nizip te yapılan sayılı projelerden. Tabiki 2 Park yaparak belediyecilik olmaz. Ülkemizde milyon Ytl lik bütçeleri olan büyükşehir lerde bile senin istediğin motorsiklet yolu yok. Sadece bisiklet yolları var oda nadir. Trafik ışıklarının olmadığı bir şehire motorsiklet yolu yapılması ne kadar doğru olur ? Kasksız, Ehliyetsiz motorsiklet kullananlar olduğu ve katı kurallar uygulanmadığı sürece kazalar bitmez.
Bilgin Üye
Arkadaşlar, Amacım Belediye'yi veya başkasını eleştirmek değil. Herkes elinden geleni yapıyor sanırım. Beğenilir beğenilmez o ayrı birşey. Ancak olaya kısıtlı çerçeveden bakmayalım lütfen. Şehir planlamaları günlük koşullara göre yapılırsa 2-3 senede bir arap saçına döner işler. Trafiği en rahat yerler planlamaları 50-60 yıl öncesinden yapılan şehirlerdir. Almanya'da Hitler döneminden kalan otoyollar kullanılmaktadır. New York'ta 1900'lerin başında La Guardia'nın inşa ettiği caddeler halen kullanımdadır. Dünyanın en rahat yaşanılan şehirlerine gittiğinizde; örneğin Kopenhag veya Vancouver; o altyapının şehrin nüfusu 3-4 kat artsa dahi yeterli olacağını görürsünüz. Dolayısıyla bu işin Türkiye'de yapılmaması, hiç yapılamayacağı anlamına gelmemeli diye düşünüyorum. Ayrıca, amaç sadece trafik kazası sayısını düşürmek değil sadece trafiği rahatlatmak ve bilinç oluşturmaktır. Küçüklüğünden itibaren bu tür yolları kullanan insanlar büyüdüğünde her türlü trafik kuralına uyar. Gerisi de kendiliğinden gelir.
kayamat Üye
sevgili hemşerilerim öncelikle nizip yolları hepinizin bildiği üzere motor yoluna müsait değildir. ve nizipte motor bir gelenek konumuna gelmiş olup bilakis trafiği rahatlatmaktadır. bunu şöyle düşünelim nizipte motor kullanıcıları motoru bırakıpta araba kullanmaya başlarsa ne olur sizce???? en iyisi otopark yapımı ve kullanımı yaygınlaştırılması.... selamlar
KEFRİKLİ Üye
Bence Boşuna Yorulmuşlar Gençlerde Bu Hız Tutkusu Oldukça O Daracık Yolları Kullanacaklarını Zannetmiyorum
çakır5234 Üye
hayelden ileri gitmez ama güzel bir fikir yayalar nizipte kaldırımdan gitmiyo ki motorlar motor yolundan gitsin
Shark27 Üye
ahmetbudak;138918 wrote:Peki söylermisin bana sizin neye ihtiyacınız var.Şimdi senin uslupun o kadar ters ve yakışıksız ki bu tür söylemlerle ne kendine iyilik edersin nede senin gibi düşünen zümrelere.Parkı takdir edeceksin vede arkasaından şunlar şunlarda olsaydı iyi olurdu diye isteklerini yazardın.Ama zihniyet bozukluğu dedikleri bu olsa gerek benim istediğim olmadımı ben haklıyım diğerleri (yapılan hizmetler) benim için önemli değil.Konuşa konuşa anlaşmayı öğrenmeliyiz Saygılar.
Yaptiginiz bu yorumla elestirdiginiz arkadastan daha agresif ve tarafgirlik iceren bir tutum sergilediginizin farkindamisiniz...
ahmetbudak Üye
Kesinlikle farkındayım.Ben bu tür insanlara tahamül edemem.Ortada bir emek var bir hizmet var bunu nasıl inkar edebilir burada yapılan hizmetlerin hepsi halkımız için.Girmiyeceğim geçmişe kimin ne yaptığı konularına.Bu tür dar çerçeveler içinde bakan kalıplaşmış eleştiri ve muhalafet şekilcilerine malesef sert bir tutum sergiliyorum buda yapımda var.Önce sezarın hakkını sezara versin ondan sonra bişeyler istesin.Eminimki bir motorsiklet yolu yapılsa bisiklet yolu ister ardından yaya yolu ardından çocuk yolu artından hayvan yolu ardından bilmem ne yolu ister ister ister istemeklede kalmaz bunlar yapılsada onlarıda eleştirir bu tür insanlar.
yuksel_fb Üye
bence nizip e motor yolu gitmez.
Bilgin Üye
Bence bu iş için Belediye'nin de fikrini almak gerekir. Hepimiz bir işten şikayet ediyorsak ve ondan tamamen kurtulma şansımız yoksa geliştirerek veya değiştirerek uyum sağlar hale getirebiliriz.
mustafa kaplan Üye
wanted_akin;138876 wrote:Mustafa bey bizim istediklerimiz Fuzuli felan degil nizip belediyesi iyi bir park yapmasını biliyo başka şu nizip'e faydalı bişey yaptıgını söylermisiniz.Biz nizip halkı olrak ve gençler olarak daha faydalı ve farklı şeyler istiyoruz.Yani nizip de kaza olmuyor diye yapılmayacakmı yani işte sizin anlayışınız yüzüne bu durumlara düşüyoruz.O dediklerimizin yapılması için motor kazası,ölen kişiler olması mı lazım lütfen ezbere konuşmayalım...Bizim daha farklı şeylere ihtiyacımız var Nizip Halkı Olarak 2 park yapmadan bitmiyor bu işler.
sadece 2 park yapılmışsa ve daha birçok sorun varsa(mutlaka var) en önemli sorunumuz motor yolu mu? benim söylemek istediğim durumun cok acil olmayışı. 4 yılda sadece 2 park yapılmışsa 9 ay sonraki seçimde oy vermezsin olur biter ve sandıktan çıkan oya da saygı duyarsın. ilk defa ilçemize gelen birine motor yolumuz yok dersen valla adama gülerler.
coskun Üye
Tartışma maalesef farklı noktalara gdiyor. 4 yılda belediyenin yaptığı hizmetleri sadece 2 park yapmakla sınırlayanlarla ne konuşulabilir. Elbette insanın olduğu yerde sorunlar, sıkıntılıar, yeni beklentiler olacaktır ve olmalıdır. Fakat bir ihtiyacı dile getirirken yapılan bunca şeyi arka plana atmak (iki parka hariç) vicdana sığar mı? Olaylara subjektif yaklaşanlara verilecek cevap olamaz çünkü ne denirse denilsen fikirler sabit kalacaktır. Motor yoluna gelince güzel bir fikir fakat olma ihtimali çok düşük.
hayri murat bakırcı Üye
Arkadaşalr hepsi bir yana da öncelikle motor kullanırkenb ehliyet ve kaskımızn olması bunlar olmadan zaten trafike çıkmamız yasak biz bunları bile bile tarafike çıkıyoz daha sonrada motor için yol istiyoruz diyoruz ya arkdaşalr biraz düşünün konu açmak kolay önemli olan akla mantığa sığması Türkiyede Motor oran ına göre en az ehliye o0lan tek Nizip her 100 kişden 3 ünde ehliyet varyani%3 bu na gülerler ya biraz mantıklı düşünün
coskun Üye
Zaten meydana gelen kazaların %95 gibi büyük çoğunluğu insan hatasından kaynaklanmaktadır. Kalan %5'lik dilim ise yol, hava vb teknik nedenlerden kaynaklanıyor. Önerilen motor yolu güzel bir öneri fakat bunu yapabilecek maddi şartlar mevcut değil. Öncelikle bilinçli veSAYGILI sürücülere ihtiyacımız var.
wanted_akin Üye
Arkadaşlar Mustafa bey sözlerinize çok dikkat ediniz benimle bu şekil konuşamazsınız.Burada herkez fikrini söylüyor senin gibi zihniyetsizlerde böyle sözler etmesin ben ne motor yolunda nede başka şeyler peşindeyim ben sadece fikrimi söyledim lütfen anlayış gösterin...
mustafa kaplan Üye
wanted_akin;139255 wrote:Arkadaşlar Mustafa bey sözlerinize çok dikkat ediniz benimle bu şekil konuşamazsınız.Burada herkez fikrini söylüyor senin gibi zihniyetsizlerde böyle sözler etmesin ben ne motor yolunda nede başka şeyler peşindeyim ben sadece fikrimi söyledim lütfen anlayış gösterin...
10.06.2008 tarihli yazınızı okursanız ilk önce sizin benim görüşlerime saygı duymadığınızı görürsünüz. bencede herkes fikrini söylesin yeter. ayrıca benim sözlerimde dikkat edilecek bölümü gösterirmisiniz? saygılar...
selma_ozmen Üye
Burada tavsiye edilen motor yolunu yapacak bir kurum varsa kara yollarıdır. Belediyenin çalışmaları içinde sanırım yol yapımı yoktur. Bunun için belediyenin çalışmalarına yönelik tartışmaya gerek yok, beğenende beğenmeyende yaklaşan seçimlerde oyunu buna göre kullanır. Ancak bu motorsiklet sorunu büyükşehirlerde de artmaktadır. Ankara'da pizza dağıtıcıları motor ile dolaşmaktadırlar ve sayıları hızla artmaktadır. Ancak burada kazaların önlenmesi için yolların daha kullanışlı hale getirilmesinin yanında sürücülerin (ister otomobil, ister motor sürücüsü olsun) dikkatli ve saygılı davranışlarıda gerekmektedir.
zeynel1982 Üye
selma_ozmen;139347 wrote:Burada tavsiye edilen motor yolunu yapacak bir kurum varsa kara yollarıdır. Belediyenin çalışmaları içinde sanırım yol yapımı yoktur. Bunun için belediyenin çalışmalarına yönelik tartışmaya gerek yok, beğenende beğenmeyende yaklaşan seçimlerde oyunu buna göre kullanır. Ancak bu motorsiklet sorunu büyükşehirlerde de artmaktadır. Ankara'da pizza dağıtıcıları motor ile dolaşmaktadırlar ve sayıları hızla artmaktadır. Ancak burada kazaların önlenmesi için yolların daha kullanışlı hale getirilmesinin yanında sürücülerin (ister otomobil, ister motor sürücüsü olsun) dikkatli ve saygılı davranışlarıda gerekmektedir.
Şehir içindeki yolların yapım bakım vb. hizmetler belediyenin görevidir. Şehirler arası yollar karayollarının görevidir.
Bilgin Üye
Evet, şehir içi belediyenin görev alanıdır. Bu nedenle onların karar vermesi gerekir. Daha önce yazılanlara ilişkin bir konuda yorum yapmak istiyorum. Öncelikle, hiç bir şey için erken değil. Bir işi ne kadar erken öğrenmeye başlarsak o kadar hızlı yol alırız. Nizip'te motor kullanma yaşının bu kadar küçük olmasının altındaki gerçek de budur. Kaza olmuyor diye önlem alınmamazlık yapamazsınız. Bir tek insan hayatı bile alınacak önlemlerden veya harcanacak paralardan çok daha önemlidir. Avrupa'da veya Amerika'da 2-3 yaşındaki küçük çocuklar 3 tekerlekli bisiklete binerken başlarına başlık taktıklarını görürsünüz. Aynı mantıkla düşünürsek bu çocukların bisikletlerle kaza yapıp ölme ihtimalleri Nizip'te birisinin motorla kaza yapıp ölme ihtimaleinden daha düşüktür ancak yine de başlık kullanılır. Çünkü amaç bu bilgileri çocuklar küçükken hafızalarına kazımaktır. Büyüyünce de tüm trafik kurallarına uyan bir nesil ortaya çıkar. Dolayısıyla her fikre saygı duymakla birlikte gereksiz veya erken yorumlarına katılmıyorum.
mustafa kaplan Üye
merhaba bilgin kardeşim. bir kask takma ile bir motor yolu yapımını nasıl eşit görebilirsin. eğer siz şu an belediye başkanı olsaydınız motor yolu gibi bir fikir aklınızdan bile geçmezdi. tamam duyunca mükemmel bir öneri diye düşünüyoruz.ama ortada gerçekler var. yapılması gereken işleri sıralarsak acaba motor yolu kaçıncı sırayı alır. her evde yangın tüpü bulunması vallahi bundan önemlidir.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim