Resim kaynağı İlk mağazasını 15 haziran 1963’te Fransa’da 1993’te Türkiye’de açan Carrefour bugün ülkemizde 12 Binden fazla mağazasıyla yılda ikimilyar kişinin alışverişlerinde tercih ettiği perakende zinciri olan CarrefourSA yarın saat 10:00’da açılıyor. Bugün yapılan basın toplantısında bir açıklama yapan CarrefourSA Nizip Şube Müdürü Serkan Kubilay çizgi ötesi hizmet kalitesi, geniş ürün yelpazesi ve profesyonel çalışanlarıyla hizmet vereceklerini belirterek, yarın Saat 10:00’da yapılacak olan açılışa tüm Nizip Halkını beklediklerini söyledi.
carrefoursa'nın nizipe açılıryor olmasına çok sevindim. nizipliler için ve dışardan ilçemize gelmiş insanlar için çok iyi olacaktır. gerçekten çok geniş ürün yelpazesi var. nizipimize şimdiden hayırlı ugurlu olsun
(ayrıca tarihi geçmiş ürünler rafta olmayacak,) ordayken çocuk maması almaya gittigim bir markette nerdeyse tarihi " geçmemiş " mama yoktu dogrusu, belki bir çok insan hiç tarihine bile bakmadan alıp yediriyordu çocuklarına !!!
Daha önce de dediğim gibi, tröstün (Tröst tekelciliğin en gelişmiş biçimlerinden biridir) birinin elinde oyuncak olacağız tüketici milleti olarak.
Ayrıca bu tarz hiper/süper marketler sanayileşmiş ülke ve şehirler içindir, Nizip gibi sanayisi tarım ve esnaflığa dayalı beldelerde bu marketler insanları yoksullaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
Büyük şehirlerde Carrefoursa sadece market değil aynı zamanda Elektronik, Giyim, Beyaz Eşya, Mobilya, Araba aksesuarları gibi ürünleride satmaktarıdır. İnşallah carrefoursa sadece bir markette olabilecek ürünleri satar. Aksi durumda küçük esnaf bir süre sonra iş yapamaz ve 1-2 yıl içinde kapanma noktasına gelir böylelikle işsizlik daha da artar.
kucuk esnafı kesın bıterecektır.sehrın merkezınde boyle bır buyuk marketın acılmasının baska bır amacı yok bence.sagında solunda yukarısında asagısında bır suru kucuk market var geldı tam onların ortasına kocaman market acıldı sehır merkezınden uzakta daha uygun bır alana acılabılırdı.allah cumle esnafımıza yardım etsın...
Bildiğiniz üzre carrefoursa sabancı ortaklı bir fransız alışveriş merkezi dolayısı ile ben yerli malı türkün malı deyip asla oradan alışveriş yapmayacağım içki satılacağı söylentisi var bunun ne kadar gerçek olduğu konusunda bir bilgim yok.Ama yinede iyi oldu esnaflar arası ucuzluk kampanyası başladı her tarafta ŞOK ŞOK ŞOK işte şu üründe bu kadar indirim daha önce bu kadar indirim görmeyince insan şaşırıyor hani bence buna çok etkisi var
Resim kaynağı
Carrefoursa Expres’in açılışı bugün yapıldı. Saat 10:00’da yapılan açılış Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur ve Nizip İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Durmuş tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın hemen ardından ise Carrefoursa pastası kesildi. Açılışta bir konuşma yapan Nizip İlçe Kaymakamı Hakan Yusuf Güner hayırlı olsun temennisinde bulundu. Bilindiği gibi, ilk mağazasını 15 Haziran 1963 yılında Fransa’da 1993 yılında ise Türkiye’de açan Carrefoursa Expres geniş ürün yelpazesi ise müşterilerine hizmet veriyor.
Mutlaka küçük marketleri etkileyecektir ama madalyonun birde ikinci yüzü var.Unutmayalımki rekabet hizmet ve kaliteyi arttırır. Herkes kendi kısmetini yer. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.
mehmetoguz;136700 wrote:Bildiğiniz üzre carrefoursa sabancı ortaklı bir fransız alışveriş merkezi dolayısı ile ben yerli malı türkün malı deyip asla oradan alışveriş yapmayacağım içki satılacağı söylentisi var bunun ne kadar gerçek olduğu konusunda bir bilgim yok.Ama yinede iyi oldu esnaflar arası ucuzluk kampanyası başladı her tarafta ŞOK ŞOK ŞOK işte şu üründe bu kadar indirim daha önce bu kadar indirim görmeyince insan şaşırıyor hani bence buna çok etkisi var
memete katılıyorum bende oradan alışverişi düşünmüyorum hemşerilerim dururken elin fransızı gelsin paramızı götürsün üzücü bir durum...
olur ki beni orada görürseniz bilin ki sadece gezmeye gitmişimdir:)
peki nizipte BİM mağazası varmı? bunlarda çok ucuza mal satıyorlar, sanki onlar esnafı tüketmiyormu?
bence bu alışver,iş etmeyeceğim diyenlerin hepsi gün gelecek oradan alışveriş edecek.
içki satsa ne olacakki, almayın, uğramayın o reyona, içki ne kadar haram ve günahsa sigarada o derecede haram ve günahtır. sigara alıyorsunuzya,içiyorsunuzya,
carrefour gibi dev market zincirleri vatandaşı soyulmaktan kurtarmıştır.serbest pazar ekonomisini uygulamışlardır, bunlarla rekabet birlikten geçer, hani halen bakkallar birliği bir market zinciri kuracakdı nerde , zamanında bir yazı yazdım diye millet kızdı bana , avea reklamlarında ne diyordu acun, SESİM GELİYORMU? halen fıstık halinde bir kooperatifleşme yok bildiğim kadarıyla, çok üzülüyorum halinize ama elden ne gelirki bunun böyle olmasını siz istiyorsunuz.
Elin oğlu 12 bin şube açmış ya dile kolay. Bizde bir laf var çok afedersiniz ama köhne zihniyeti ifade etmek için yazacağım ayrısıç.. b..unuz belli olsun derler. O kadar esnaf var bir olup bişey yapmazlar arkadaş. En basitinden bir tamirci bir kaportacı bir boyacı birleşip aklı başında bir tamir atolyesi kurmazlar. Gidersin kaportacıya git tamirci şunu söksün yok elektrikçi şöyle yapsın sonra gel ben şunu yaparım. E kusura kalma ben de arabamı antebe götürürüm. Tek olsun benim olsun. Kusura bakmayın kollektif şuur olmayınca global ve serbest piyasa düzeninde yer bulamazsınız.
Bu gibi marketler küçük esnafın perişanlığı demektir. Büyümek için büyük düşünmk gerekir.
Pala beyin söylediklerine aynen katılıyorum...
Bu tür büyük mağazaların küçük esnafımızı bitirdiği herkesin malumudur.
Bunların şehir dışında faaliyet göstermesi gerekmiyormu?
Sevgiler...
Böyle işyerleri halkımıza yarıyor.
Niye derseniz; bakın herşeye indirim yapıldı Nizipte bu indirim yapan yerler Nizip halkını mı düşünerek yaptılar?
Tam tersine kendi çıkarlarını gözeterek indirim yapmaya başlatılar.
Halkta tepkisini göstererek sonradan indirim yapanlardan alışveriş yapmamalı!!!
Birbirimizi kandırmayalım kimse gidip ucuz yer dururken pahalı yerden almaz küçük esnaf ölüyor aman demek biraz donkişotluk oluyor... Tabii Bence:)
ithal sermayeye gelince; arkadaşlar ülke zaten herşeyiyle ithal edilmedi mi?(beyniyle, insan gücüyle, ham maddesiyle)
hemde Nasıl Indirim Yapıldı 1,5 Ytl Alınan Meyva Suyu 0,7 Kuruşa Düştü 2 Kilo Salatalık Alana 3 Ekmek Bedava Oldu 1,15 Süt 0,900 Kuruşa Düştü Daha Ne Ister Bu Memleket..
Aslı Varmı Bilmem Ama Ben Maliyeden Duyanların Yalancısıyım Ilk Gün Carrefoursa 500 Milyara Yakın Bi Ciro Ile Kapatmış Günü.....
Bence böyle bu tür mağazaların açılmasında fayda var. Düşünün bir kere Nizipte 25-30 kişi çalıştıran kaç iş yeri var? Bu işyeri sayesinde rahat 30 kişi çalışacak. Bu personelin hepside siğortalı olacak . Bu kişiler 5 kişilik bir aileye baktığını düşünecek olursak yaklaşık 150 kişinin bu iş yeri sayesinde ekmek yiyecek olmasının nesi kötü olabilir. Bir de madalyonun bu yönünden bakmak gerek.
ben hayatımda nizip gibi memleket görmedim 2 tane bim var arasında 700 metre var .benim yaşadıgım yerde insanlar meyve sebzeyi günlük değil haftalık semt pazarlarından alıyorlar.neyse öss den sonra nizip e gelip şu marketi gezmeli :D