https://www.the-martial-arts.com/images/karete [Eksik eski medya kaydı] Konunun başlığından da anlaşılacağı gibi, gençliğimize ve ilçemize faydalı olacak bir sosyal kuruluş kapanıyor.bu işin ne olduğundan hiç birinizin haberi yoktur belki de vardır bilmiyorum.Nizipli bir kaç tane insanın özverisiyle kurulmuş sadece hizmet amacıyla kar gütmeksizin halka faydalı gençler yetiştirmek ve onları kahve ve park köşeleri gibi yerlerden alı koymak amacıyla açılmıştı.ama maalesef ilgisizlikten ve sahipsizlikten dolayı kapanıyor.sayın yöneticilerimizin her fırsatta gençlere hizmetlerimiz ve teşviklerimiz olacak demelerine rağmen her hangi bir yardımda bulunulmadı.
Aslında buranın resmi kurumlardan öyle çok ahım şahım isteği yoktu. Sadece malzemelerin karşılanması ve de imkan doğrultusunda çalışılacak bir yerdi. Hocaların her hangi bir maddi beklentisi yoktu. 3-5 milyarla hallolacak bir çalışmaydı.
Neyse ben daha fazla uzatmadan neresi olduğunu söyleyeyim.Nizip tekvando ve karate okulu. Okulu diyorum çünkü orası öğrenim yeriydi. Yanlış hatırlamıyorsam belediye başkanı sokak çocuklarını koruma adına bir kampanya başlatmıştı. Böyle kampanyalara faydası olmazmıydı sizce böyle bir yerin?
Ben kararı siz arkadaşlara bırakıyorum.inşaallah buradaki büyüklerimiz olayın üzerinde dururlar ve de duracaklarını sanıyorum umuyorum..
Sorunlarımız Önerilerimiz
GENÇLİK VE İLÇE ADINA KAYIP
Bence bu tür yerlerin kapatılması degil daha fazla açılması ve açtırılması için teşvik ettirilmesi gerekiyor eger gençlerin bu yönde bir istekleri varsa bir imza kampanyası şeklinde gerekli yerlere bildirilmeleri lazımsaygılarımla...
SELAMETLE...
GERÇEKTEN ÇOK ÜZÜLDÜM SİGARALI ORTAMLARDAN İYİ BÖYLE YERLER.
HEM BEDENİ HEM AKLI KULLANMAK LAZIM ÇAĞIMIZDA..
HALK EĞİTİMLE BİR BAĞLANTIYA GEÇSENİZ BELKİ SİZE YARDIMCI OLURLAR ZATEN BAŞKANIMIZIN BU KONUYA HASSASİYETLE DEĞİNEÇEĞİNE İNANIYORUM..
BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN ÇOK SAĞOLUN..
ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUZ....
Öncelikle medeni cesaretiniz ve uslubunuz için teşekkür ederim.
Konuyu sadece Belediye Başkanı nezdinde değerlendirmemek lazım. İlçede söz sahibi ve etkinlikleri çok olunca, halkda kim sahip çıkıyorsa ondan istiyor doğal olarak:)
Gençlere her fırsatta farklı ortamlar tanımak istiyoruz, bunu gelecekte genç olacak çocuklarımız, büyüyecek fikir sahibi olacak şimdiki gençlerimiz içinde istiyoruz.
Ümit ediyorum ki değerli büyüklerimiz sesinizi duyacak ve yardım imkanlarını zorlayacaklardır.
Fakat ben para haricinde tam olarak nasıl bir yardım istendiğini anlamadım. Yardım noktasında sadece paramı gerekli yoksa başka imkanlarda zorlanabilir mi ?
Aslında parada değil istenilen şey.Sadece bu tür yardımın kurumlara olacağı maliyeti yukardada behsettiğim meblağ kadar.İlk öncelikli sorun yer konusu.Belediyenin veya diğer kurumların kendilerine ait muhakkak ki bu işler için kullanılmaya müsait yerleri vardır.Örneğin milli eğitimin bünyesinde bulunan okulların spor salonlarıda olabilir.Şuan Milli Eğitimin ve Spor ilçe müdürlüğünün bir kursu var ama neden bir ikincisi olmasın?Şöyle diyeyim neden parası olmayan fakir çocukları gelip burda kursa katılmasınlar ki?Orda belli ücret karşılığında çocuklara kayıt yapılıyor.Ama burda sadece hizmet söz konusu.Kesinlikle ne Miili Eğitimden nede başka kurumdan hocalar kendileri için para talep etmiyorlar.sadece yer ve malzeme karşılığında bu işi seve seve yapacaklarını defalarca söylediler.
Bu tür aktivitelr için nizibin önde gelenlerinin yardım elini uzatması lazım çünkü maddi durumu yeterli olmayıpta bişeyler yapmak için çabalayan insanlar oldugunu biliyorum bu tür spor okullarıda bu gençlerin kendilerini kanıtlayabilecekleri yerler olacaklardır inşallah bu sorun en kısa zamanda çözülecektir tabi yetkililer bizi duyuyorlarsa....
Bu mesajı okurken utancımı ve özrümü nasıl ifade edeceğimi bilemiyorum. Bu arkadaşlar daha önce Sayın başkanımızla görüşmek istediler. Kendilerine söz verdim,fakat başkanımızın Ankara'da olması itibariyle bu görüşmeyi sağlayamadım. Başkanımın Ankara'dan dönmesi ile bu işe el atayım diye harekete geçtim ama,inanın başkanımızla biraraya bir türlü gelemedik. Cumartesi ,öğleden sonra yani yarın,buluşup bazı yerleri ziyarete gideceğiz,Allah izin verirde bir aksilik olmazsa konuyu kendilerine ileteceğim,olumlu veya olumsuz yarın akşam yazarım. İnşaallah Rabbim gönlümüze göre verir ve bu arkadaşlara bir fayda sağlarız. Ama sizden ricam bize anlayış gösterin,inanın bu aralar o kadar sıkışık ve yoğunuz ki,bunu üç-beş cümle ile anlatamam. Bu konuda anlayış göstermenizi bekler,hayırlı geceler dilerim.
arkadaşların dertlerini paylaşmak gerek kimsesin sahip çıkmasını beklemiyorum .Nizipin kaderi bu.yıllar önce de benzer mekanlar kurulmuştu ama kimse sahip çıkmayınca kapandılar.insanlar samimi olmalı..
Tabi bu birazda imkan meselesi ,
Gençler iş güçten arta kalan zamanlarını buralarda geçirmeleri
gayet iyi.Kahve ortamından uzaklaşıp buraları daha cazip hale getirmemiz
lazım diye düşünüyorum.Ama elin ********* incil dağıtıyor niye gençleri kazanayım diye,bizim zenginlerimizde( bazılarını tenzih ederim )kasalarını keselerini doldurmakla meşğul.Asıl tehlike bu değil mi?
Hal böyle oluncada bu mekanlar maddi imkansızlıklar yüzünden kapanıyor ve neticede olan yine gençlere, elinde imkan olmayan insanlara oluyor.
Bu konu askıda kaldı arkadaşlar.İlçemizin hiç bir kurumu bu konu hakkında bir yardımı olmadı.Herşeyi belediyeden beklemekte yersiz.Burada muhatap olan kurumlar milli eğitim ve ilçe spor müd.Burdaki amacım o kurumları karalamak değil ama en azından bunu konu hakkında bir telefon edip oranın sahiplerinden bir bilgi alabilirlerdi.Ve insanları muhatap olarak alamaları için illa muhalefet olmalarımı gerekli veya aşırı şekilde eleştiri yaptıktan sonramı muhatap olunmalı..
.
Onlar zararlarından emin oldukları için; dostlarını uzak tuttular. Kendilerine bağlamak ve kazanmak için de; düşmanlarını yakınlaştırdılar. Yakınlaştırılan düşman dost olmadı. Ama uzaklaştırılan dost düşman oldu. Herkes düşman safında birleşince yıkılmaları mukadder oldu...
.Yazik yaa, kahve köselerindeki genclere, onlari gördükce üzülüyorum.Böyle yerlere ihtyacimiz var, sosyal aktivite acisindan.
"Birşey büsbütün elde edilemezse de büstübün bırakılmaz" kaidesince keşke arkadaşlar biraz daha gayret gösterselerdi. Belki milli eğitim ve diğer kurumlar yardımcı olabilirlerdi. Belki dertlerini anlatamadılar belki yetkililere ulaşamadılar bilmiyorum ama keşke bırakmasalardı. Yok biri çıkar "biz bunların hepsinin yanına gittik fakat yardımcı olmadılar" dersediyecek lafımız olmaz.
Fakat bu tür olaylar insanın şevkini kırıyor. Bir genci bataklıktan alıkoymak ve ahlaki değerler vermek için herkes gayret gösterirken yine o gençleri kötü huylardan alıkoymak için çalışan bu yerler kapatılmamalı. .
Konuyu açan SADE_CEnickli hemşerimi şahsen tanımıyorum. Bu gün bir yetkili beni aradı ve bu arkadaşa nasıl ulaşabileceklerini ve yardım imkanlarını zorlayabilmeleri için kendisini tanımalarını faaliyet gösterdikleri yeri bilmeleri gerektiğini belirtti. Arkadaşım işyerimi biliyorsun, ister ziyaretime gel beraber gidelim, istersen özelime isim tlf bilgilerini falan at. Umarım yeni bir kapı açılır.
Helal be işte mesele bu.
arkadaşlar bende sizin gibi bu haberi buradan okuyunca ilk önceleri tepki gösterdim.Nizipli yetkilelere bende sitemde bulındum..Ama sonra yetkilileri arayıp durumu onlara sordum.İlçe Spor Müdürü Ömer Faruk Yakar Tekwando Spor Okullarının kapanması olayını duyunca şok ve hayretle tepkilerini gösterdi ve ekledi;İlçe Spor Müdürlüğüne bağlı Nizip Spor SAlonunda şuan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı Nizip Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Teakwondo Antranörü Ali Gören eşliğinde haftanın 4 günü Akşam 17.30-21.30 (Ramazanda 19.30-20.00)arası faaliyetlerine devam etmektedir.Ayrıca Yine Yatılı Bölge Okulundada bu kursların devam ettiğini ekledi.yani haftanın 7 günü Teakwondo okulu açık.Şimdi durum böyleken İlçe Spor Müdürlüğüne veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvuru yapmadan kaçak olarak açtıkları kursa sahip çıkılmadığını öne sürmek insafsız olmazmı?Şimdi kararımızı hep beraber verelim...
Dün kurs yetkilis arkadaşla yüzyüze görüştüm. Bence artık bu konuyu burada noktalayalım.
sade_ce nickli arkadaş cevapları değerlendirecek mi acaba yani işler karman çorman oldu....
bir de bu devam eden kurs sadece yibo damı faaliyet gösteriyor..?.
.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.