Nizip.com
Üye ol
Zeugma Antik Kenti

Zeugma’ya Neden Sahip Cikalim ki?

Görüntülenme: …

Muharremkaplan Üye
Zeugma'ya neden sahip cikalim ki? Bu soru bana soruldu, ama verdigim cevap karsidaki kisiyi rahatlatmak yerine, daha da rahatsiz etti. O halde dedi, gomelim gel onu tarihe orda kalsin. Faydasi olacak dedigin şeyin aslinda zararı olacak. Bu sorunun kabul edilebilir, acık,mantıklı bir cevabı var mı? Ne dersiniz?
Ramazan Tarhan Üye
Da vinci şifresi gibi manalı manalı öyle cümleler yazacağına
sen o soruya ne cevap verdin hele bi onu yazda ona göre
yorum yapalım muharremcigim :)))))))
Orhan Çelik Üye
Öyle ya ! Meraktan çatlarız öğrenmesek.
Muharremkaplan Üye
Once elinde kartları goreyim diyorsun ama bu bir poker degil ve ben gayet ciddi bir sekilde bunu bilincsiz yaptigimiz icin nereye gittigimizi ve ne yaptigimizi bilmedigimizi dusunuyorum. Bu nedenle sordum. Benim onceden belirlenmis bir cevabım yok.
felsefefe Üye
Zeugma bizim için tarihi bir eserdir.
Önce bizim sonra dışardan gelecekler için görülecek araştırılacakbirer eserdir.
Niye sahip çıkmayalım ki.
Zeugmada bizi rahatsız eden nevar ki.
Gökhan Dokuyucu Üye

Biz göremiyeceğiz ama inşallah gelecek nesil görecek:)).
Muharremkaplan Üye

alıntı:
"quote" felsefefe demişki:
Zeugma bizim için tarihi bir eserdir.
Önce bizim sonra dışardan gelecekler için görülecek araştırılacakbirer eserdir.
Niye sahip çıkmayalım ki.
Zeugmada bizi rahatsız eden nevar ki.

Zeugmaya sahip çıkmayalım demiyorum. Beni rahatsız eden bir şey de yok, ama antik yunan kulturunu ortaya çıkarmamızın bize ne faydası var sorusuna ne cevap vereceğiz. Herşey 3 tane turistin getireceği 3 tane dolar mı? diyen bir arkadaşa vereceğimiz daha anlamlı bir mesaj olmalı değil mi. İşte bu nedir, onu soruyorum. Bir şeye sahipya da karşı çıkarken, nedeni hakkında zihnimizde daha duzenli bir bilginin olması gerekmez mi?
sakalli0727 Üye
zeugmaya sahip ARANIYOR.ÇÜNKÜ ALTYAPININ OLMADIGI YERE ANCAK TURİST YOLUNU ŞAŞIRIRSA GELİR.OTEL YOK RESTORANT YOK YABANCI DİL KİMSEDE YOK EE KİM GELİCEK.BENCEDE ALT YAPI HEMEN ELE ALINMALI.BU ANTALYA CİVARİNDA KAÇ TANE 5 YILDIZLI OTEL VAR ANTEPLİLERİN.HATTA DUYUMUMA GÖRE ZEUGMA OTEL BELEK TE O ADA ANTEPLİLERİN.BİZİM NİZİPİN ZENGİNİ COKTUR EL ATSINLAR BU İŞE ZARAR ETMEZLER.AH AHHHHHHHH BENDE OLACAKKİ O PARA :))BAK NE GÜZEL HOVARDALIK YA NE HOVARDALIGI NE GÜZEL YATİRİMLAR YAPARDIM
fecrisadık Üye

alıntı:
"quote" sakalli0727 demişki:
zeugmaya sahip ARANIYOR.ÇÜNKÜ ALTYAPININ OLMADIGI YERE ANCAK TURİST YOLUNU ŞAŞIRIRSA GELİR.OTEL YOK RESTORANT YOK YABANCI DİL KİMSEDE YOK EE KİM GELİCEK.BENCEDE ALT YAPI HEMEN ELE ALINMALI.BU ANTALYA CİVARİNDA KAÇ TANE 5 YILDIZLI OTEL VAR ANTEPLİLERİN.HATTA DUYUMUMA GÖRE ZEUGMA OTEL BELEK TE O ADA ANTEPLİLERİN.BİZİM NİZİPİN ZENGİNİ COKTUR EL ATSINLAR BU İŞE ZARAR ETMEZLER.AH AHHHHHHHH BENDE OLACAKKİ O PARA :))BAK NE GÜZEL HOVARDALIK YA NE HOVARDALIGI NE GÜZEL YATİRİMLAR YAPARDIM
Tamam,düşünmemiz gerekende bu değilmi?
Elimizden bu güne kadar kimbilir ne kadar tarihi değer kaçırıldı.
sahip çıkan olmadiki zeugmaya da sahip çıkılsın.
Yolu alt yapısı olmayan tarihi eserleri nasıl sergiletecek ve oraya vatandaşı nasıl çekeceksin.

Muharremkaplan Üye
Vatandas gidiyor da orada bir sey goremiyor. Demek ki Nizip'in siyasal gucu bu kadarmış. Esas soru şu: oraya turist gelsin diye mi butun bu çabamız. Turist murist gelmedigine gore boşa mı çalışıyoruz. SAdece turist için çalışıyorsak turist çekmenin başka yolları da vardır. Oraya gelecek 3 tane turistin getirecegi parayı, zaten sadece 3 Nizipli ithal mal kullanınca tekrar yurtdisina gondermiyor muyuz?
Muharremkaplan Üye
Zeugmaya sahip cıkmak tarihe arkeolojiye edebiyata sahip cıkmak da demek degil midir? Zeugmanın baraj yapımı dolayısıyla ortaya yeniden cıkmasıyla Nizip’te nekadar farklı bir hava olustu degil mi? Hangimiz Perseus Dynisososu Zeusu ya da Medusa yı biliyordu onceden. Sıradan insanlar olarak baksanıza ne kadar cok okumaya ve arastırmaya basladık. Olaya bir de bu acıdan bakmak gerekmez mi?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim