Abdullah hocamı içinizde tanıyan varmı bilmiyorum ama,O 'nu tanımanızı çok isterdim.O anlatılmaz yaşanır.... İster ayaklı kütüphane deyin,ister canlı islam tarihi... Ne derseniz deyin kendisine...''O '' ,çevre halkının en sevilen,en sayılan Abdullah hocasıdır. Bir başkadır onun ağzıyla dinlemek Hz.Ömer'i , Hz.Ebubekir'i... Asr-ı saadeti anlatırken sizde yaşarsınız o anları,o meşaketleri,o çileleri... Ebedi hayata göç ettikten sonra değil,yaşarken kıymetini bilmek lazım Abdullah Çoban hocamız gibilerinin,yaşarken oturmak lazım dizinin dibıne, gözlerinin içindeki heyecanı farkederek,anlattıklarını yaşamak için. Alimlerin değerini öldükten sonra değil,yaşadığı esnada kıymetini bilelim diyor,herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.Bu vesile ile Abdullah hocamın da ellerinden öpüyorum...
ABDULLAH hocamız gerçektende dedigin kadar var gerçekten çok mübarek bir insandır.Bide bi hocamız daha vardı ismini tam çıkaramadım ama soy ismi şahindi galiba molla şerif de olabilir ismi bu insanların kıymetini bilmek en önemliside dualarını almak lazım
SELAMETLE...
Bahsettiğiniz Hoca Şerif hoca değilmi?
Ayrıca Cemil hoca,M.Emin Damar Hoca.İ.HALİL Erdoğan,emekli müftü Salih hoca,Rıfat hoca,Ramazan Tarhan abimizin kayınpederi vs. vs. Nizip'imizde ilmi deniz derya olarak kabul gören bir çok hocalarımız mevcut. Yaşadıkları esnada kıymetlerini bilmek lazım. Aslında İlim için Çin'e gitmemize gerek kalmıyor,Rabbim Çin'i taaaa yanıbaşımızda tutuyor..
pic_pop.asp?mode=12&cid=1428
Molla Şerif Şahin hocam. Yarabbi ondan razı ol. Okul yıllarında yanında gidip, hadis ve fıkıh okurduk.
Şu anda gözleri çok zayıf olduğu için pek dışarı çıkamıyor. Ama ibadetlerini tam olarak yapıyor. Yanına sık sık soru sormak için gidip geliyorum.
Rabbim onun hürmetine bizleride bağışlasın.
Orhan abicim öncelikle Allah senden razı olsun bize bu kıymettar şahsizyetleri tanıttığın için.bayramdan önce Nizip'e geliyorum.Hocamla ben de tanışıp duasını almak isterim...
Selametle...
"Kalbin neredeyse hazinen oradadır."
pic_pop.asp?mode=12&cid=1429
Emekli Nizip Müftüsü M. Salih İLHAN (ortada)
Hocamız 1974lerde uzun yıllarNizip müftülüğü yaptı.
Aslen Bitlis'lidir, ancak emeklisinden sonra Nizip'imize yerleşti.
Yaşı 80 'in üzerinde, hala kendisinden istifade ediyoruz.
Ziyaret etmek isteyenler Merkez müftülük camiinde öğle ve ikindi namazına
kılarlarsa görebilirler.
Rabbim Bunların hürmetine bizleride affetsin
Sağda: takkeli olan: Ahmet Hoca. Solda: Mürşit hocaefendi.
Her ikiside Gaziantep'in değerli alimlerindendir.
Edited by - İ.H.Er. on 10/12/2006 02:05:10 AM
maşaallah,bugüzel zatların hepsinin ellerinden öpüyorum.inşallah bir gün abdullah hoca gibi mubarek bir zat ile tanışmak ve de ellerinden öpmek bize de nasip olur.
abi tam karizma be abdullah hoca,şu duruşu bakışa oturuşa maşşşaaaaaaaaaaalaaaaaaaaahhhhhhhhh
kurban oldugumALLAH nazardan sakla.yarabbii bu ne azamet.
STAR YARABBİ!!!!!
bilgin zaane kardşim siz abdullah hocamı tanıyorsunuz sanırım,mumkunsae Nizipte oldugumuz bir zaman diliminde ellerimden tutun ve de hocamındizinin dibine götürün beni,bu feyzi bu aşkı almak istiyorum
maassalam
Allah onların eksikliğini vermesin. Bak ramazan abi yanında bir tane var eteğinden tut eyi yapış ne de olsa soyadı ER. :))
Orhan şu an yanımda senin mesajına epey güldü. O da aynı kanaatte tut diyor eteğinden ama elinde kalmasın. he he he.
eger Suanda Basimiza Bir Fesatilik Bir Fitnelik Bir Kargasalik Gelmiyorsa Degerli islam Buyukleri Sayesindedir...
Onları Yuzu Suyu Hurmetinedir.
Onların Sagliginda Kiymetini Bilmemiz Lazim...
haci leylek camii....1982 de nizipte yeniyim.saha mahallesinde esnaftan birisi , burda görevli molla (mella)ahmet hoca vardı.hakkında atıp tutuyor,ama neler söylemiyorki:klasik irticacı,rejim düşmanı, kör bıcakla kubilayın başını kesen kötü,kara adam vs vs. ben çocuğum ,korkuyorum. bir kaç yıl sonra mella ahmetle tanışıyorum.yarabbim ne büyüksün;orucunu sadece su ve 2 tane ramazan kahkesi ile açan adam tam bir vakıf,nerdeyse kuru ekmek yiyen ,müezzin maaşı ile aldığı 3-5 kuruşla orda kalan öğrencilere kol kanat geren,mütevazi kanaatkar sıradışı bir insan.karşı propaganda ters tepkiye sebebiyet veriyor ve ben bazı şeyleri sorgulamaya başlıyorm.ne mutlu böyle güzel insanlara ,,,,,,
Kardeşler,Nizip sitenizi yeni buldum.Çok duygulandım.Ağlamamak elde değil.Nizip'te yaşayan ve yaşamış alimler,mollalar ve hocalar.Ne güzel bir duygu değil mi?Bu duyguyu bana tekrar yaşattığınız için Allah(c.c.)razı olsun.Beni tanımak isterseniz:Nizip'te öncede görev yapmış,bir kardeşinizim.Müftülük Merkez Ku'ran Kursun'da görevliydim.Şimdi emekliyim.