Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizipte Esnaf Neden Denetlenmiyor?

Görüntülenme: …

alibey2727 Üye
İl olma yolunda hızla ilerleyen Nizip’imizinde; önemli fakat göz ardı edilen hususlar var.
Esnaf belediyetarafından kaideye deger bir şekilde denetlenmiyor;
En önemlisi temizlige önem verilmiyor, cevreyi temizlerek temiz kalınmaz, dükkanların bilhassa kasaplar olsun fırınlar olsun gıda satış yerlerinin temizligi belediye tarafından neden gereken hassasiyet gösterilmiyor. Bunu yapmakla halka verilen önem göz önünde... Ölcü aletlerini belediyeye cagırarak uygundur damgasını vurarak dnetleme olmaz...

Kaldrımlar esnafların harici malzemeleriyle dolu,gecen belediye döneminde birkaç kez bu durumla ilgilenildi fakatdevamı gelmeyince eski tas yine hamamdaki yerini oldı...

Gıda maddesi satan yerlerin son kullanma tarihi gecmişmamülleri satma cürretini gösterecek kadar cesareti varsa bunun tek bir nedeni var...
Zaten gıda maddesi üretimi yapan yerleri hiç söylemiyorum...Acabakaç tanesin üretim yapabilrligine ait uygunluk belgesi var.

Konuyla alakalı degil fakat gercektenkullandıgımız içme suyu temiz degil...

Sanayideki fabrikalrın pisligi bir tarafaNizipe verdi igrenç bir kokusu var, belki sanayiye yakın olmayan yerler pek farkında degildir ama yakın yerlerde dayanılmaz derecede kokon bir koku var, bu fabrikalarda ne yapılıyorda bu koku var. Gercekden düşündürücü...
memati Üye
Ali bey, Belediye ilk zamanlarda kaldırımı işgal eden esnafları, kaldırımları terk etmeleri konusunda defalarca uyarmıştı. Hatta bu konuda esnaf ve zabıta ekipleri karşı karşıya gelmiş tatsız olaylar çıkmıştı.PEKİ NE OLDU DA ESNAF YİNE KALDIRI MI ZAPT ETTİ.
VATANDAŞ KALDIRIMA AYAK ATAMIYOR.

NİZİP'TE BİR ÇOK KALDIRIM TAMAMEN ESNAFIN HİZMETİNE AMADE, Bu yetmezmiş gibi esnaf kaldırımı zapt etmiş, kaldırımdan sonra yola müdahale etmiş kendi PARK YASAĞI TABELASINI KOYMUŞ.
Acaba diyorum. Belediye bu konuda ısrarlı iken nedengeri adım attı. BU DURUMUN BELEDİYE TARAFINDAN EN KISA SÜREDE DÜZELTİLMESİNİ VATANDAŞ OLARAK İSTİYORUZ.
Orhan Çelik Üye
Esnaf denetleniyor,siz rahat olun. Hatta son 15 yılda denetlenmediği kadar denetleniyor.
Tonlarca kaçak et yakılarak,tonlarca tarihi geçmiş mal yakılarak denetleniyor.
Her hafta onlarca esnafa ciddi oranlarda ceza yazılmak kaydıyla denetleniyor.

İçme suyumuz temiz değil diyen zatımuhtereme gelince , çok zor değil kardeş,gidersin sağlık grup başkanlığına son üç yılın envanterini alırsın merakını giderirsin.
Sular kirli sözüne çok güldüm. Allah hayrını vere.
fecrisadık Üye
Orhen bey sinirlenmen yersiz.Neden mi? Esnaf kaldırımlara ambargo koymuş bu yalan değil.
Denetlense o kaldırım temizlenir ve insanlar o kaldırımlarda yürürdü.Bu birinci madde.
Kaçak et ve tarhihi geçmiş mallara ceza yazılmıyor da denmedi ki Ekmeklerin gramajına
bir bakın ne olduğunu açık ve net görürsünüz.
Fabrikaların atık suyuna gelince bir günlüğüne de olsa oraya yakın bir yerde yatmanı isterim.Orhan Bey..
Ama yinede sevildiğinizi bilin..vesselam

Orhan Çelik Üye
Sinirlendiğimi nerden çıkardınız kardeşim,
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
bir parti atraftarı değilim ama şunu belirteyim ki şuanki belediye belkide Nizip tarihinin en çalışkan belediyesi. bunu inkar etmemek lazım. 4 yıl öncesi Niziple şimdiki Nizipi kıyaslayabilirmisiniz? aradaki uçurumu göreceksiniz. ve mutlaka her belediyenin olduğu gibi bu belediyeninde eksikleri olacaktır ama asılsız iddialarla yada sırh muhalif olmak için eleştiri yapmayalım. varsa gercekler elbette söylemek lazım ama uygun bir dil ile...

saygılarımla
alibey2727 Üye
Akhenaton abim yani diyorsunuzki bu belediye kötünün iyisi.
Hangi iddam asılsızmış, acaba nerde yaşıyorsunuz merak ettim,hem kimki neye sinirleniyor,o sanayinin içinden gecerken gül kokusundan gecelmiyor degilmi.
Bırakın bu patavatsızca muhalif olmayı. Ya ben kendimemi inanayım sizemi.
Bensanayidenbile degil istasyon yakınlarından gecerken bileadeta kusacak kadar pis kokan kokuyada yalan diyosanız sizin koku olma duyunuzda bi sorun var derim...

Hani ya bunlar yakalandıysa bizim niye haberimiz yok, olabilir belkide bazı menfaat gurupları için medyaya verilmiyor ama hala kacak etin satıldıgını, bozulmuş ürünlerin raflarda serbesce yer aldıgını yalanlayamassınız....

Gıda maddesi üretimi yapan yerler pislikden gecilmiyor gözümüzle göryoruz.
Demiştim daha önce kaldırımlar konusunda bişeyler yapıldı ve faydasıda oldu fakat devamı gelmeyince yine eski manzaralar yaşandı.
Kaldırımlar dolu diye yoldan yürümek zorunda kalan kaç insanı arabavurdu biliyormusunuz...
agrin Üye
Arkadaşlar sanayii çok uzak değil hepimiz sanayiye gitmeden oranın durumunu biliyoruz.Oradan geçerken biraz daha hızlı gitmek tavsiye edilir. Mümkünse nefesler tutulmalı, kimsenin bunuinkar etmesine gerek yok.Esnafın durumuna gelince, Nizip'te yarım saat gezmek yukarıda yazılanların doğru olduğunu gösterecektir. Evet esnaf denetleniyor ama hangi konularda, kaldırım vatandaşın en doğal hakkı yayalara mahsustur.Ama nedense trafikte akan araçlarla beraber yürüyoruz. Esnaf kaldırımı işgal etmiş kaldırımdan sonra araçların durmasına tepki gösteriyor.Gıda denetimine gelince, her zaman gördüğüm manzaraları halen görüyorum.
Orhan Çelik Üye
El-insaf
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
alibey2727 siz yazın buyrun.. nasıl olsa ben boşuna yazacağım. bazen bildiğimiz doğruları o kadar sabit fikirlilikle savunurz ki adeta kör oluruz. işte bu yüzden sabit fikirli insanlarla tartışmam. çünkü ne söylerseniz söyleyin o haklıdır.
sağlıcakla kalın..
alibey2727 Üye
Bana laf salatası yapmayın alibey2727 kardeşim yanlış biliyorsun bu şöyledir de gel kanıtlayayım de, o zaman ellerinden öperim abi.Ama benim alnım acık tek tek iddamın arkasındayım...
Dogrudur belediyenin güzel calışmalarda bulundugu, fakat iki üc park yaptı diye bu bütünayıbını kapatacakmı.
O igrenç kokuyu salan maddenin sizce bir sakınca yokmu hele bu madde Nizip'e girip evlerimize kadar ulaşıyor...
Sorarım sizesanayide gülmü işliyorlarda öyle igrenç kokuyor...
Petroller catır catır kacak dizel satıyorlar, onlarca kamyoncu kardeşimizin motorunu yaktılar, siz bi kamyonun motorunun yanmasının maliyetini biliyormusunuz? Bunu yapan ve satanın kim olduguda aşikar bende olsam esnafın üstüne fazla gitmem sonuçda aynı yerden ekmek yiyoruz...
Kasaplar pislik içerisinde adetakasapların dogal haliymiş gibi kabullendirilmişiz....

Saygılarımla; Ali KARABACAK
ekaplan Üye
hocam belediye sadece gostermelık olarak denetliyor bence cunku kaldırımlar desen sadece bir hafta bosaltıldı sonra ne oldu yıne isgal edildive sanayıden gecmiyorsunuz herhalde buda kontrol edilmiyor zaten, esnafın zaten denetlendigini zannetmiyorum cunkubir cok işyeri hijyenik degil bunlar hep göz ardı ediliyor alibey kardesime sonuna kadar katılıyorum siz ne kadar katılmasanızda...
musaeken Üye
arkadaşlar eleştirilerimizi güzel şehrimizi daha güzel ve yaşanılır kılmak için yapalım.eksiklik varsa söylensin ve muhatap ta inanıyorum hemen tertibatını alır.

biraz da biz vatandaşlarda da kabahat var.sevgili ali kardeşim ben 4 yılda en az 6 kasap değiştirdim.Tepkimi bir vatandaş olarak böyle koydum.hatta bazen Antep ten et alıyorum.Onlar değişmiyorsa biz tavır alalım.

Yetkililerin duyarsız kalacağını düşünmüyorum.Zira popülüst davranmanın uzun vadede getirisi olmaz.Sanayi olayı başlıbaşına bir vaka.Sadece belediyenin düzeltebileceği kadar kolay olmasa gerek.eyvallah...
alibey2727 Üye
Musa abi güzel demişsin fakat belediye öncü olmassa diger merciler nerden bilecek Nizipin sorunlarını degilmi...
Hakaten kolay degil sanayii adı altındaki sorunlar kurumlar elele olmalı ve belediyeninde görevlerinden biride buzaten bunun için olanbelediyede gerekli mercilerde var bence işlerini yapsalar iyi olur...
alibey2727 Üye
Konuyu açtıgımdan bu yana yetkili kişilerden kaideye degerbir cevap alamadık;

Yetkililerimizden gercekden bu konuda bir acıklama bekliyoruz; acaba bu konu hakkında ne gibi faliyetleri var belediyenin bu konu dahilindeki calışmaların nasıl yürüdügünü, ne gibi önlemleri oldugunu, gercekden halkın saglıgını ne kadar cididiye alıyorlar ögrenmek isteriz...
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Burada denetleme yetkisinin sadece belediyede olduğu kanısı çıkmış. Bence diğer kurumlarda hassasiyetlerini gözden geçirmeli.
alibey2727 Üye
Abi seçim ile oda başkanları secilirse o başkanda menfaati için göz yumumar tabi... Bir ara Türkiye oda birligi kurulmaya çalışıldı ama bu alt seviyilerde kaldı bazı kurumlar buna tabi tutuldu ama bu proje geniş kapsamlı olmadı ve öylece kaldı... Şuan bu konunun üstüne gidecek güç belediyedir... Ama bilmem artık o kurumda dolaylı bir menfat peşindeyse bilemiyorum artık bu memleket kime amanet... Askeriye gelip kontrol etcek degilya!
alibey2727 Üye
Yigitlik sadece yapdıgıyla degil yapamayacagını söylemesiylede yigitdir; bilmem üstüne alınan olacak mı acaba?
alibey2727 Üye
Hergecen gün durum kötüye gidiyor, bir an çnce bazı önlemler alınmalı, yoksa önüne gecilemez olur, gerci secimin yaklaşıgı su günlerde zor görünüyor...
ahmetaksoy Üye
kendi kanatimce,

belediye ekipleri hiç seçim,meçime bakmadan gereken neyse yapiyorlar,

sıkıntı varsa açıkça yazarsan,belki gazetemize de haber yaparız.sevgiler ali bey kardeş
alibey2727 Üye
Abi bence konu başında yazdım, ve forma konusu oldukca da yorumlarımızı yazdık, bi formu inceleyin, eksik bi düşünce görürseniz acıklama yaparız...

Bazı hususları nicel yazmamızın nedeni, kimseyi rencide etmemek, zaten anlayışlı olanlar üzerine düşeni yaparlar, yapmak isteneyende hesaba bile almıyor...
Orhan Çelik Üye
Daireye gel seni misafir edelim,çayımızı içersin, seni elimizden geldiği kadar aydınlatır ve tatmin ederiz. Sen bizimle yüzyüze görüşmekten niye bu kadar kaçıyorsun ? Esnaf denetelenmiyor diyorsun,hangi esnaf ,hangi birimler...? Gel sana ciddi manada izahatını yapayım,hatta seni başkanla,zabıta amiri ile hatta tüm müdürlerle tek tek görüştüreyim. Daha ne derler.
ahmetaksoy Üye
evet, ali bey kardeş,istersen beraber gidelim.ne dersin?
İbrahimMertSayın Üye
Ali bey bir noktada çok haklı şuan belediye başkanımızın oturduğu apt altında ki market bile ürünlerini kaldırımda sergilerken siz denetimden bahsediyor ve cezalar kesiliyor diyorsunuz garip.
Orhan Çelik Üye
Sergi olayı kalktı,son günlerde baktınızmı ?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim