Nizibimizde yaşayan büyük veli değerli dinamiğimiz Dede Osman'ı acaba hiç duydunuz mu? Kendisi aslen Şanlı Urfalı olup uzun yıllar Nizipte yaşamış değerli bir din adamıdır. Son nefesine kadarda Nizipte müritleri ile yaşamıştır. Rahmetlinin sohbetlerine katılmak kısmet olmadı, ama Dede Osman'ın r.a sohbetlerine katılan bir çok müritleri Nizipte ve Şanlı urfada yaşamaktadırlar. Bu başlığı okuyan değerli müritleri bizlere, daha kapsamlı ve detaylı bilgi verirlerse seviniriz. Benim bildiğim kadarıyla Dede Osman r.a kendisini halkın gözünde şeyh (ŞIH) olduğunu gizlemiş olup, kendisinin keramet sahibi değil,herkes gibi sıradan bir vatandaş görünümde,sade bir fakir derviş yaşantısını tercih etmiştir. Dediğim gibi hakkında fazla bir şey bilmiyorum bildiğim, Dede Osman r.a dünyalık işleri terk edip kendini dine ve islama hizmet etmeye adamış büyük bir mutasavvıf adamıdır diyorum...
Alttada bir kaç adet linki veriyorum. Dinlemenizde fayda var
YouTube üzerinde açYouTube üzerinde açYouTube üzerinde aç Tatlıcı Örneğin oğlu Rahmetli Veyselin düğününden çekilmiş görüntü olması lazım. Bu videoda bir çok Nizipli var bakalım kaçını tanıyacaksınız
Çok güzel görüntüler bunlar...
Ellerinize sağlık daha önce böyle eski bir Nizip düğünü görmemiştim. Sayenizde görmüş oldum...
3. videodaki adamın oynaması çok hoşuna gitti acaba Nizip'in yöresel oynaması öyle miydi?
Gökhan kardeş oradaki oynayan şahıslar Şanlı Urfalı olup misafir olarak gelen konuklardır. Başında küllah olan şalvarlı şahıs oynadığı oyun değil, Rufailerin defli zikir esnasında aşka gelip MENDUHA dedikleri bir çeşit şiş batırmanın temsili oyun şeklidir. Eğer dikkat edersen küllahlı şahıs zıplayarak elinde şiş varmış gibi, karnına şiş vuruyormuş gibi oynuyor. İnşaallah bir cuma akşamı seninle Şıh Habeş gile gidersek, orda bu tür oyun şeklini görebilirsin. Videodaki misafirlerden Rahmetli Ahmet Uygur, Kebapcı Durdu usta ve diğer kişileride görmüşsündür. Aramızdan ayrılan şahıslarada allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun diyorum...
O ,muhterem zat hakkında detaylı bilgim vardır,10 yıl kadar birlikteliğim oldu ancak O deniz derya insan yaşarken kendini çok gizlemişti,bende vefatından sonra ona hürmette kusur etmeyip fazla bişey yazmak istemiyorum. Tek diyeceğim ''RABBİM O'NUN MAKAMINI YÜCELTSİN...''
dede osmanı hiç görmedim ama ismini dostum şakir alpaslanla duydum.Abisinin ismide osman alpaslan(nrt başkanı)amcasının ogluda osman:)başkanın oğlunun ismide osman:)Nizibe yapılan büyük parkın adıda osmanlı:)
mehmet karakas;133888 wrote:dede osmanı hiç görmedim ama ismini dostum şakir alpaslanla duydum.Abisinin ismide osman alpaslan(nrt başkanı)amcasının ogluda osman:)başkanın oğlunun ismide osman:)Nizibe yapılan büyük parkın adıda osmanlı:)
darısı başına o zaman... rabbim size bir erkek evlat nasip ederse adını Osman koyun
yav dunden berı aglıyarak ızlıyorum bu vıdeoları.ınanamıyorum. mesaj yazamıyordum bugun yazabılmeye basladım.bu ne guzellık.bu vıdeolar varmısta haberımız yokmuss. aah ne cok ısterdım daha oncelerı gormeyı dede efendı yı ne cok.Allah razı olsun buraya yayınlayandan.baska yokmu lutfen baska varsa yıne yayınlayın.
onların halını bılen bılır .aman kımse hakkında kotu dusunmesın onyargılı olmasın. memlekette boyle alımler olsa ne yagmurlar ne rahmetler yagar.ama bızde arayıp bulmalıyız Allah dostlarını.rabbım nızıbımızı yıne buyuk velılerle sereflendırsın ınsaalllah.yıne onların hatrına rahmete doyalım hem gonlumuz hem gozumuzleınsaallah
bu bolume herkes kendı hocası seyhı yada sevdıgı buyugu ıle ılgılı konu yazsa ıyı olmazmı
gökhan-imam;134178 wrote:bu bolume herkes kendı hocası seyhı yada sevdıgı buyugu ıle ılgılı konu yazsa ıyı olmazmı
Veysel karaniye peygamber efendimiz hırkasını hediye ettikten sonra herkes ziyaretine gelmeye başlamış.Gelenlerden biri bize nasihat ver demiş.
-Sen ALLAHI bilirmisin?
-bilirim
-tamam o zaman
-bu iyi oldu 1 nasihat daha ver
-ALLAH seni bilirmi?
-tabi bilir
-DAHA BENDEN NE İSTİYORSUN DEMİŞ.
ashabımgoktekı yıldızlar gıbıdır hanıgısıne tabı olursanız cennete varırsınız.(hadıs)ashabtan sonra ıse Allah yakınlıgı yakalayabılmıs kullara yakın olmaya calısmak bıle Allah 'a yakın olmanın buyuk bır adımıdır. bır seyh ermıs ne demektır.bızım onlara ıntusabımızdakı amac sudur.derızkı onlara 'sen nasıl buldun rabbımızı nasıl kavustun. hangı yollardan gıttın.hangı duaları okudun.bana da yardım et .benım anlamakta zorluk cektıgım ayetlerı bırde senın bakıs acınla anlat.yorumla.belkı sen yasadıgın ıcın bana anlatısında farklı olur daa daha ıyı anlarım.yunus 'un saltuk emreden.fatıh sultan mehmet 'ın aksemseddınden aldıgı gıbı. dıkkat !alan el mubarek ama ya veren el.....bız yeterkı almasını bılelım. en azındann arzu edelım.almamız gerektıgını ıdrak edelım.saygılar
Sevgili gökhan-imam kardeşim. Sorun www.nizip.com sitesinden değil, www.youtube.com sitesinin Türkiyede girişi engellendiğinden açılmıyor. Bu gün fırsat olursa youtubeyi açan basit bir proğram ekleyeceğim. ekledikten sonra buraya o videoların linkinide ekleyeceğim. Girmek isteyen o linke tıklayıp girdiğinde o vidoları izleyecektir. Hatırlattığın için teşekkürler. Yaradana emanetsin....
Sevgili gökhan- imam kardeşim. You tube proğramını alttaki linke tıklarsan göreceksin. Kullanımı çok basit indirdikten sonra sen bu sayfayı kopyalayıp o linkin içine tıklarsan videolar açılacaktır. Doya doya pirimizi izleyebilirsin. Selam ve sevgilerimle......https://nizip.com/forum/mesaj/135328/git
S.Aleyküm
Ben Dedeosman DÖRTKARDEŞ.Şanlıurfalıyım ve rahmetli Dedeosman (r.a) nın iki manevi oğullarından birisinin oğluyum ve bizzat adımı Dedeosman (r.a) vermiş ve kulağıma ezanla birlikte kendisi okumuştur.Öncelikle Dedem genellikle urfada yaşamış nizibe devamlı gidip gelmesinde en büyük etken manevi ve özden kesinlikle ayırmadığım amcam Belediye Başkanınız Hacı Feyzi'ye olan muhabbetidir.İki manevi oğlu dememden kasıt birisi açıkladığım gibi amcamdır.Dedeme olan bu saygınız,muhabbetiniz beni çok sevindirdi.İnşaallah büyüklerin adetidir onları sevenleri ne bu dünyada nede ahirette yanlız bırakmazlar.Dileğimiz bu niyette.Siz kardeşlerime tavsiyem onu andığınız zaman öncelikle Efendimiz (a.s) ve Dedeosman'nın Şeyhi olan Şeyh Hüseyin Efendi (r.a) beraber anmanız ve onlara Allah'tan daha yüksek makam istemeniz olsun.Allah hayatımızda onlar gibi islam ışıklarını dünya gözüyle görmeyi sohbetlerinden faydalanmayı cümle ümmet-i Muhammede nasip eylesin.Allaha emanet olun.
İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ YOLU İZLEYİN AMA BENCE PROGRAMI İNDİRMENİZ EN UYGUN OLANI
AMA ÖNCE BAŞTAN SONA OKUYUN!
Arkadaşlar Youtube'a giriş yapabilir ve videoları sorunsuzca izleyebilirsinizEn alttaki BURAYA TIKLAYARAK BAŞLAYABİLİRSİNİZ!!! e tıkladığında bi sayfa açılacak. Sayfada http://www.Gmail.com YAZAN YERİ http://www.youtube.com YAPIYOR VE BEGİN BROVSİNG TUŞUNA BASIYORSUNUZ!BEGİN BROVSİNG tuşuna basmadan önce yanında kutucuklar var. O ilk iki kutucuktaki işaretleri kaldırıyosunuz (yoksa cik cik sesler duyarsınız) ve ondan sonra BEGİN BROVSİNG tuşuna başıyosunuz...!
Şimdi konu darmaduman olacak ama Allah c.c ulaşmak için niçin sürekli bir aracı arıyorsunuz anlayabilmiş değilim, Allah c.c kuranı keriminde ben size şah damarınızdan daha yakınım demiyormu. Daha ne, illa bir aracımı lazım çok tuhaf. Yinede saygı duyuyorum (aracı arayanlara)
Merhabalar,
Boldigim kadariyla Dede Osman rahmetli hakkinda bilgi edinmek istiyorsaniz en güzel Sayin Belediye baskanimiz Haci Fevzi Akdogan , Sayin Bombali Müslüm (Müslüm Dölek) den rahatlikla en ince ayrintilarina kadar ögrene bilirsiniz.
Sizlere bir enteresan bir soru sorayim
Sayin Belediye baskani Haci Fevzi Bey hep kibrit kullanir , Nedenini ben söylemeyeyimde siz Sayin baskana sorun daha anlamli olur.
Sayin Bombali Müslüm abinin elinde cekmis oldugu Kehribar tesbihi taniyanlar bilir kime ait oldugunu , ayni zamanda Abim Süleyman Deliaslanda bulunan ve sandigindan cikarmaya bile kiyamadigi yine Rahmetli Dede Osmana ait olan yine kehribar tesbihi bilenler bilir.
Rahmetli Nizipte Hakkin Rahmetine vardi, akabinde Urfalilarla nizipliler arasinda yasananlari yine bilenlere sora bilirsiniz.(Ibret alinacak cok seyler var)
Allahin selami üzerinize olsun..
s.a dedeosman dörtkardeş'in yeğeniyim.internette dede osman hz. ile ilgili araştırma yaparken burayı gördüm.dedeosman hz bizim şeyhimizdir.internnet pek fazla dolaşmasın tartışma konusu olmamasını rica ederim.