Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Namaz Beyannamesi yada Kampanyası

Görüntülenme: …

ibrahimher Üye
Aslında Türkiye çapında olması lazım ama biz burda Nizip çapında düşünelim. Çok tesirli bir Namaz beyannamesi metni hazırlanıp, bu metin ilçenin her tarafını kapsayacak şekilde dağıtılmalı, gerekirse icazetli ve bu konuda araştırması olan, ağzı laf yapan, hitabeti güçlü, takva ehli bazı alimler davet edilerek bir kaç gün üstüste panel, konferans, seminerler verilmeli.
Bu beyannamede özellikle aşağıdaki maddeler vurgulu bir şekilde anlatılmalıdır.
1. Beş vakit namazı Hz. Muhammed (s.a.v.) efendimiz ömrü boyunca hiç terketmemiştir (haşa)
2. Sahabe-i güzin de aynı şekilde onun yolundan gitmişler, sonra gelen tabiin, etabu tabiin, ve tüm geçmiş müslümanlar 5 vakit namazı kılmışlardır.
3. Geçtiğimiz yüzyıla kadar, tüm islam ülkelerinde yaşayan müslümanların yüzyde yüze yakını 5 vakit namaz kılıyordu.
4. Osmanlının 600 kusur senelik iktidarında 5 vakit namaza teşvik için valilere fermanlar gönderilmiş, halkın yüzde yüze yakını 5 vakit namazını kılmış ve bu sayı günümüzde %10 lara düşmüştür.
5. Cuma günü ezan okunduğu zaman alış verişi bırakın diye kesin emir olmasına rağmen, cumaya biraz geç kaldığınız zaman, çarşı pazar, kahvehane her taraf adam kaynıyor. Sanki cuma değilmiş gibi bir memleket görüyoruz. Halbuki hür, akıllı, buluğ çağına ermiş her müslüman cuma saatinde cami de olması gerekir. Bu bir sünnet değil farzdır.
6.5 Vakit namazı kılan kardeşlerimizi camide kılmaları için teşvik etmelidir. Cemaatten ayrı kalan bir kişiye şeytan musallat olur.
7. Camilerimiz 5 vakit namazlarda cuma günü gibi dolmalı, cuma günleri ise kesinlikle sokaklara taşmalı ve trafik tıkanmalıdır.
8. Osmanlıda ve önceki islam ülkelerinde cuma saatinde sokakta kadın, deli ve hayvandan başka hiç bir kimse kalmazdı.
9. Cemaatle namaz Vacip derecesinde kuvvetli bir sünneti müeekeddir. Bunu hafife almamaka gerekir. Bu camiiler cemaatsiz devam ederse başımıza bela gelir, musibet gelir, şeytana maskara oluruz.
10. İamamlarımızın bu işe azami ehemmiyet gösterip, gerekirse mahallesinde ve köyünde kampanya başlatıp, birebir görüşüp, insaların namaza başlamalarını sağlamaları lazım. imamlık namaz kıldırma memurluğu değildir. Cemaati olmayan bir camiden imam sorumludur. Orada maaş alıyorsa mutlaka oraya cemaat bulmalıdır. Onları teşvik edici programlar yapmalıdır.
11.Bu konuda tüm tarikatlar, mezhepler, meşrepler, gruplar ortak karar alıp seferber olmalıdır. Çünkü bu konuda hem fikirdirler ve bu noktada kimsenin iftilafı yoktur.
12. Tarikat şeyhleri, cemaat lideleri, din büyükleri bu konuda kendi cemaatlerini teşvik edip insanları seferber etme hususunda ortak çalışmalıdırlar.
13. Bu işi yaparken hiç bir siyasi grupa, camaate, tarikata mal etmeden, kimseye rant sağlamayacak şekilde isimleri öne çıkartmadan halisane Allah rızası için yapılmalı.
14 Zengin insanlarımız maddi bakımdan destek sağlamalı, yapılacak bu namaz beyannamesi broşuründen kaç tane bastırılacaksa seve seve isim yapmadan vermeli gerekir.
15. 1 adam bile bununlar beynamazlıktan kurtulursa 100 defa umreye gitmeden daha hayırlıdır.
16.Hz. Peygamberimiz Hz. Ali'ye: "Elinle bir kişinin islama girmesi, hidayet bulması, dünyaları sadaka olarak dağıtmandan hayırlıdır" buyurmuştur.
17. Yüz tane cami yaptırsan yine boş. İçinde cemaati olmayan binayı ne yapayım ben. Daha birde devlet orda imama maaş ödüyor. Yazıktır günahtır.
18. Zenginlerimiz camilerin kliması, bilmem halısı ile uğraşmayı bırakıp, buralara nasıl cemaat toplarız diye hesaplar yaparlarsa daha isabetli olacak. Bu konularda yetkili ve etkili hocalarla mutlaka işbirliği içerisinde olsunlar.
19.Kur'anı kerim bize "Sabır ve namazla Allah'tan yardım isteyin" buyurmaktadır. Namaz olmazsa yardım da olmaz. Musibet gelir, bela gelir, Allah başımıza düşmanları musallat eder.
20. İş bu beyanname yürürlüğe girdikten sonra kadın erkek, yaşlı genç, zengin fakir herkes kendisinibu işle görevli kabul edip bir namaz seferberliği başlatılacaktır.
daha uzatılabilir. Ama bunlarla yetiniyorum. Benden söylemesi. Yaparsınız yada yapmazsınız. Ahirete her an bir adım daha yaklaşıyoruz. Namazı terkedenler sakar cehennemine girecektir diyor kuranı kerim. Bir çok mezheplerde namazın terkedilmesi küfürdür demişler. Ancak bizim hanefi mezhebi işi biraz yumuşatarak, namazı hafife almak diye yorumlamıştır. Namaza hemen başlayalım. Musibet ve belalar billahi eksik olmuyor. Namazı terkettiğimiz içindir. Bunları söylemek sanamı kaldı diyebilirsiniz. Ama ben dilimin döndüğünce söyliyeyim. Tutarsınız yada tutmazsınız. Misyonerlerin cirit attığı bir yerde, namaz için çağrımıza kimse engel olmayacaktır. Allaha emanet olunuz.
fecrisadık Üye

Hocam insanlar şu söylediklerinizi bilse belkide camiye akın ederler ama inanın çoğu bilmiyor. Oradaki hazzı bir bilse belkide bir daha bırakamaz..

Birde şunu diyeyim. Bu insanlarla ilgilenilmezse yarın kıyamette yav ahmet efendi, mehmet efendi o kadar dükkanımın önünden geçiyordun da bir gün beni davet etmedin diye şikayetçi olurlar.
Bunuda düşünmek lazım,herkes seferber olmalıdır..
ibrahimher Üye

Doğru söylüyorsun.
Birde işin Ahiret boyutu var.
Komşunuzda namaz kılmayan varsa mutlaka söyleyin.
Hatta ateist, hristiyan,yahudi kim olursa olsun mutlaka o kişiye gidip
güzel bir dil ile islama davet etmek gerekir.
Yani yahudi yarın kıyamet gününde, beyefendi biz seninle komşuluk yaptık
sen ise bir tek gün bana bu islamı söylemedin, derse söyleyecek sözümüz olsun.
Hep bunun için kaybediyoruz. Acaba ne der.
Kardeşim ne derse desin yav.
Sen adamı kötülük yapmaya davet etmiyorsun, gel adam öldürelim, içki içelim demiyorsun.
Allah'ın dinine, namaza, niyaza çağırıyorsun. Sana kızmaz. Sen rahat ol. Güzel bir dil kullan.
Rencide etme, Gönlünü kırma.
Bir insanı namaza başlatmak yada müslüman etmek nedemek.
Bunun bilincinde olmak lazım..
Huzi Üye
Namaz mü'minin miracıdır........
ibrahimher Üye
Miracıdır,Rabbi ile konuşmaanıdır, onunla karşı karşıya gelip halini arzettiği durumudur,dininin direğidir, direği çekersen bina yıkılır, harap olursun, felaket gelir, musibet gelir.
küçükdeco Üye
Sayın İ.H.ER Bu yukarıda düşündüğünüz Namaz Beyannamesi için
Ben şahsım adına elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım.
pala Üye

Bir kitapta okumuştum; namaz konusu işleniyordu, 2.Bayezıt dönemi anlatılıyor.
Dönemin şeyhulislam'ı çok değerli bir vazife için namazına sadık bir müslüman arıyor, tabii herkes bu araştırmayı kendine hakaret olarak addediyor, o zaman diğer bir araştırma yapılıyor belli kriterler verildikten sonra ''İkindi namazını hiç ertelemeyen ve kazaya bırakmayan namaz ehli'' diye aranıyor.
Koca başşehirde kim çıksa beğenirsiniz ;
Cennetmekan Sultan Bayezıd bin Mehmed Han

Sevgili Hocam yukarda namaz konusunu işlerken Ceddimiz Osmanlı döneminde insanların namazlarına ne kadar dikkat ettiğini belirtmiş te, ben de Devletin başındaki Sultanın durumunu anlatmak istemiştim ( herhalde anlaşılmıştır, birde bugüne bakarsak.....).
ibrahimher Üye
Abi gözlerim yaşardı. Devamını bekliyoruz.
küçükdeco Üye
devamı nerde abi takipteyiz tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-cry [Eksik eski medya kaydı]
fecrisadık Üye
Namazın hiç bir özrü yoktur.Ama her nedense konu namaz olunca biraz duraksiyoruz.Nedendir bilinmez.
Namazın dinin direği olduğunu hiç düşünmeden hareket ediyoruz.Halbuki namaz islam dininin en önemli
görevleri arasında.
Namaz kul ile Allah arasında hiç bir şey olmadan direkt halini arzdır.Ama ne yazık ki,Namaz konusunda
biraz tembel davraniyor gibi bir his var içimde.Halbuki islam üşene üşene namz kılmayı bile çok hoş karşılamiyor.
Namaz konusuna biraz daha dikkat etmekte fayda var.
semay Üye

alıntı:
"quote" pala demişki:

Bir kitapta okumuştum; namaz konusu işleniyordu, 2.Bayezıt dönemi anlatılıyor.
Dönemin şeyhulislam'ı çok değerli bir vazife için namazına sadık bir müslüman arıyor, tabii herkes bu araştırmayı kendine hakaret olarak addediyor, o zaman diğer bir araştırma yapılıyor belli kriterler verildikten sonra ''İkindi namazını hiç ertelemeyen ve kazaya bırakmayan namaz ehli'' diye aranıyor.
Koca başşehirde kim çıksa beğenirsiniz ;
Cennetmekan Sultan Bayezıd bin Mehmed Han..
Geçmişini örnek almayan geleceğe güvenle bakamaz.
ibrahimher Üye

Gelecekte doktorların hastalarına yazacakları reçete,
Müslümanların kıldığı namaz ve tuttuğu oruç olacaktır.
(Nobel edebiyat ödülü ingiliz yazar, Bernard Shaw) .
fecrisadık Üye
Abi selam sana Bernard Show'un söyladiği önemli bir bulgu ,
ama Allah ve Resulu 1400 yıl önce bu konuda bizi uyarmamışmıydi.
Bunun böyle olacağı muhakkak,ama biz yetişirmiyiz yetişmezmiyiz işte
enteresan olan ve düşünmemiz gereken de bu değil mi?

pala Üye
Fecrisadık; dostum dediğin baştacı Amenna, işin güzel yanı İman etmemiş ve uluslararası üne sahip birinin bu konuyu teyidetmeside çok önemli
ibrahimher Üye

Namaz kılmak sabır isteyen bir ibadet. Bir gün değil ki,
Her gün sabahın erken saatinde uykuyu bozmak, kış ise, sıcak yataktan soğuğa çıkmak,
abdest al, öğle vaktinde işini bırak namaz, ikindi de hakeza, akşam ve yatsı.
Bir gün ile bitse neyse. Bir ömür boyu böyle.
Sabır ile tahammül.
Allah böyle istemiş.
En önemli ibadettir demiş.
Karşılığında ne var peki. CENNET. Tabi orası müthiş bir yer. Okumak isteyenler Dehr Yada insan süresini açıp
oradan baksınlar. Ağzınız açık kalıyor..
ibrahimher Üye
Dünyada bir ev yaptırayım, bir bahçem olsun diyorsun, bir tarafın patlıyor.
Ebedi bile kalamıyorsun o evde.
Allahü teala hüküm ve emirlerine sabredenlere köşkler vereceğini ifade ediyor.
Ama biz tabi peşinciyiz.
Her şey peşin elimize girsinde nolursa olsun.
Eğer her namaz kılındığında 5 ytl çıkışta para alıyorsun denilse,
camiler tıklım tıklım olur. Caddeler tıkanır.
Ama borca olunca millet yanaşmıyor.
ibrahimher Üye
Bir doktor size deseki, hastalığınızadan iyileşmek için üç gün boyunca soğuk su içmeyeceksiniz.
Eğer içerseniz hastalığınız müzminleşir ve artık ebedi soğuk suya hasret olursun.
Ama eğer sabır eder, üç gün o soğuk suyu içmezsen, hastalığın geçer ve ebedi soğuk su içebilirsin.
Sende gelip, Amaaaaaaaaan nolursa olsun ben soğuk suyu içerim dermisin.
İstersen de, kendine etmiş olursun.
Ne halin varsa gör derler.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim