Sevgili Oktay, hassasiyetini anlıyor vede destekliyorum. İşin birde diğer boyutu var, Papa denen zevzek en azından gerçek yüzünü gösterdi, bu açıdanda hayırlı oldu bence.
Avrupalı olmaya heveslenen siyasilerimizin belki gözleri açılır da, dostunu düşmanını daha iyi anlar.
Bende aynı şekilde hassasiyetinize saygı duyuyorum.
Bir konuyu belirtmek istiyorum. Katolik dininde (Katoliklik bir dindir, mezhep değil) “Papaların din konusunda yanılmazlığı” doktrini vardır. Papa dini bir konuda ne derse, onlara göre haktır, doğrudur. Müslümanlardan özür dilediği taktirde bu dogmaya aykırı bir iş yapmış olacaktır.
.
Bir de aklıma son anda gelen bir hususu arzedeyim'
İslam aleminin papaya karşı yürüyüşleri, özür dilemesini istemeleri yerine,
Onu islama davet etme gibi bir girişimleri olsa daha doğru olmaz mı.
Tebliğ dini olan Yüce islamı bu olayla ilgili, terör eylemlerine sürükleme yerine,
1.5 milyarlık islam aleminin yetklili ve etkili, ikna gücü kuvvetli, hristiyanlığın batıl bir din olduğunu,
Ahiret aleminin ebedi bir hayat olduğunu ve burada sadece iman edenlerin kurtuluşa ereceğini,
çok etkili ifadelerle anlatan bir heyet,
papayı islama davet etselerdi. diyorum.
Haaaa
olur veya olmaz
Biz dilediğimizi hidayete getiremeyiz. Allah dilediğine hidayet verir.
Olmaaaaaaaaaz demeyelim sakın.
Allah resulunun kellesini getirmek için yola çıkan Hz. Ömer,
İmanla dönmüştür.
İslam tarihi bu hadiselerle doludur.
Amacımız, bu adamda ateşe yanmasın, papa da olsa, insandır sonuçta. Onuda davet etmek gerekir..
İbrahim abi, o zaman ne yapalım biliyormusun; hem belki ulusal çapta bir ses de getirebilir,Nizip.com adına bak şöyle siz bana ilham verdiniz,
Nizip.com'da bir anket düzenleyelim ana sayfada;
papa müslüman olsun mu? YADA papa'yı Müslümanlığa davet edelim mi?
EVET
HAYIR
eğer kısa sürede kayda değer bir rakama ulaşabilirsek uluslar arası bilinen bir site yardımıyla dünya kamuoyuna taşınabilirmi acaba? nasıl onların yaptığı anketler bize kadar ulaşıyorsa bizimki de onlara ulaşır belki ne dersiniz, ayrıca papanın bu davranışına karşı İSLAM HOŞGÖRÜSÜİŞTE BU
GEL NE OLURSAN OL YİNE GEL BİN DEFA TÖVBENİ BOZMUŞ OLSAN DA YİNE GEL
papa da olsan yine gel
Abi anket için müthiş bir düşünce derim ben
fakat anket yapmasını bilmiyorum.
Sitede anket nasıl yapılır. Admin bana öğretirse.
Soruları ben ayarlarım.
Yada
Abi anket için müthiş bir düşünce derim ben
fakat anket yapmasını bilmiyorum.
Sitede anket nasıl yapılır. Admin bana öğretirse.
Soruları ben ayarlarım.
Yada burdan yazabilirim soruları.