Nizip.com
Üye ol
Dini İçerikli Konular

Pala’yı suç üstü yakaladım

Görüntülenme: …

ibrahimher Üye
Arkadaşlar; Geçenlerde Pala abimiz Türkiye'ye gelmiş, Tabi tanışmıyoruz daha. Arkadaşlarda onu almış benim sohbet ettiğim camiye getirmişler. Gel bak burda bir hoca var müthiş vaaz ediyor diye. İkindi namazını kılmış. Beni dinlemiş.
İşin aksi tarafı ya. Bende o gün, ilmihal bilgisi veriyorum halka. Abdestin farzları, Namazın içindeki dışındaki farzlar falan.
Her neyse sinirle dinlemiş tabi.
Ben da namazdan sonra çıktım ve arkadaşlara uğradım. Kendisi orada oturmuş, beraber sohbetin tahlilini yapıyorlar. Tabi onlar soruyor garipler, pala'ya.
Abi nasıl buldun hocamızı (beğeneceğini zannediyorlar tabi)
Pala: -Yav bırak kardeşim ya. Adamlar orturmuş namazın kılınışı hakkında ders yapıyorlar. Ayıp kardeşim ya. 1400 senedir daha bu müslümanlar, namaz kılmayı öğrenemediler. dediği sırada ben geldim tabi.
Ha dediler, hocamızda geldi. Biraz yüzler değişti ama, Pala bu kardeşim, Hak bildiği bir şeyi gizlemez ki;
-Devam etti.
Yahu hocam dedi. Biz Almanya'da ve avrupa aleminde 4000 tane camii yaptırmış ve Hristiyanların islama girmesi için gece gündüz mücadelenin peşindeyiz. Siz burda ilmihal bilgileri ile uğraşıyorsunuz. diyor bana.
Devam etti: tabi
-Bırak millet birer ilmihal alsın okusun kardeşim diyor. Senin başka bir ton anlatacak şeylerin vardır. Onları anlat. Bunlar boşa vakit kaybıdır. 1400 senedir ilmihali geçemedik daha diyor.
EEEEEE doğru söze ne denir.
Yanlışımı gösterenden Rabbim Razı olsun.
Takdir sizlerin.
.
pala Üye
Sayın Hocam, haşa sinirlenmek ne haddimize. Ama yukarda da bahsettiğiniz gibi biz Avrupayı nasıl yola getiririz gayreti içerisinde mücadele verirken (hala hazırda bir Avrupa ülkesinde İslam dini resmi olarak tanındı) sizlerin hala İlmihale takılıp kalması doğrusu garibime gitti.
Selam ve Muhabbetle....
Huzi Üye

alıntı:
"quote" İ.H.Er. demişki:
Arkadaşlarda onu almış benim sohbet ettiğim camiye getirmişler. Gel bak burda bir hoca var müthiş vaaz ediyor diye.
.

tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out [Eksik eski medya kaydı]

ibrahimher Üye
Babacığım onlar öyle demişler ben diil.
Kasım Böler Üye

Yahu siz, beni gülmekten kırıyorsunuz, hele o dili dışarıda olan yüz ifadesi yok mu tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out [Eksik eski medya kaydı]

Huzeyfe'de nerden yakalamış, hiç dikkatimi çekmedi ki benim...

affetmiyor Hocam dikkatli olmak lazım....
fecrisadık Üye
Dost acı ama gerçekleri söyler.Hak bilinen gerçeklere bir türlü adapte olamadık,bilmem niye.Anlatmasan daha
derin konulara girsen bu defada eeh anlaşımiyo ki,çok karışık kardeşim diyecekler.Yani ilğinç olan aşağı tükürsen sakal,yukarı
tükürsen bıyık.Allah tar ve yardımcınız olsun.
SELAM VE DUA İLE
ibrahimher Üye
Yukarıdaki alıntıdan kasıt nedir anlayamadım. Anlayan varsa yazsın lüften.
Kasım Böler Üye

tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-tongue-out [Eksik eski medya kaydı] bumu hocam?.

Edited by - kkasim on 10/3/2006 03:54:01
pala Üye
Huzeyfe, tavsiye ederim Hocamın sohbetine birgün katıl, gerçekten etkileyici.
Huzi Üye

Ne demek abi.... İlim çinde olsa bile giderim...
Para için taaaa 2. organizeye gidiyorum da Çin'e mi gitmeyeceğim...?.
ibrahimher Üye
Ben yukarıda Dil çıkartılmış ve şahsımı kapsayan Alıntıyı sordum. Anlamııııııı nedir onun?
Kasım Böler Üye
Hocam tamam şimdi anladım, yanlız o sorunun muhatabı bence Huzeyfe, bu arada ben sazan gibi dalmışım bu konu da öbür konu bibi olmadan ben o mesajımı siliyorum ayrıca FORUMDA TÜRKÇENİN DOĞRU KULLANILMASI İLE İLGİLİ TÜM FİKİRLERİMİ YAZILARIMI YOK SAYIN YOKSA BU İŞ SİTEYİ BİLE ÇÖKERTEBİLİR ALLAH ESİRGESİN.

Tez elden önlem alıyorum artık bende rahatladım herkes imla kurallarınıbildiği gibi kullansın bana ne kardeşim,

ohhh ya..!
Huzi Üye

Hah şöle yaaaaaaaaa.......
Artık rahatça waaaaaaaaaaaaaaaaw...! diyebilirim...
Eeeee dimi yaniiiiiiiiiiiiiiiii....? tiny_mce/plugins/emotions/images/smiley-laughing [Eksik eski medya kaydı]
.
ibrahimher Üye
Kasım bey adam yine anlamamış abi.
Belki de gece olduğundan ve saat geç olduğundandır.
Yada !!!!!!!!! neyse onudüşünmek bile istemiyorum.

Edited by - İ.H.Er. on 10/9/2006 04:50:33 AM
Kasım Böler Üye
Şu imzayı da kaldırayım kimse psikolojik olarak etkilenmesin, ileride gerekirse yenileriz...
coskun Üye
Pala abi ilmihal bilgileri kısmına tepkine yüzde yüz katılıyorum fakat günde 5 vakit namaz kılıp 40 sefer fatihayı okuyup anlamayan ve kaç ayet olduğunu bilmiyen bu topluma ne anlatılır ki.
Cuma namazına ilk gittiğimde öğrendiğim şey hutbe esnasında yanındakine "sus" bile dememek ve hutbeyi dikkatle dinlemek olmuştur.Hele bir cuma namazında yanındakilere göz gezdir uyuyanı mı dersin, şakır şakır tespih çekeni mi dersin yanındaki adamla sohbet edenimi dersin ne ararsan var.

Millet çok bilinçsiz abi bakın namazı bitirdikten sonra stat kapısından çıkar gibi kapıya hucüm edip arkada namaz kılanların nerdeyse üstünden geçecek bu topluma ne anlatmalı ki?

Keşke ilmihal bilgilerini öğrensek de hocalarımız daha derin konularda özellikle imani meselelerde vaaz etseler ama nafile. Çok afedersiniz adam 3-5 çocuk sahibi guslün farzını ve nasıl alındığını bilmiyor bu adama ne anlatacaksın abi.
Çoğunluk anasından babasından nasıl görmüşse öyle ibadet ediyor taklidi bir iman sözkonusu iman-ı taklidiyi, imanı tahkikiye çevirmek günümüz müslümanlarının en büyük vazifesidir. Herkes der "allah var" ama tahkiki bir şekilde Hz.Ali'nin dediği gibi "perdeyi gayb açılsa yakinim ziyadeleşmeyecek." Yani ben öyle bir iman etmişim ki gözümle görmüş gibi, allahı ahireti o kadar kabul etmişim ki şu an bunlar benim gözüme gözükse benin yakinim (bilmek, anlamak) artmayacak. Bu ne büyük bir iman sübhanallah.

İşte bu zamanda en büyük bir vazife imanı kurtarmak ve başkalarının imanının kurtulmasına yardımcı olmaktır.

Bu esasla önce ilmihal bilgilerini iyice öğrenip tatbikini de tadili erkan ile yapmak gerekir.
Benimİ.Halil hocamdan ricam namazda tadili erkâna dikkat edilmesi hususunu cemaate anlatmasıdır.

Gerçi sevgiliPala abi haftada bir saat vaaz dinlemekle bişey öğrenilmez millet olarak İlk emir "OKU" dan ne kadar uzaklaşımısız değil mi? Yani namazın farzlarını öğrenmek için bir hocaya değilde kitapçıya gitsek ve bir saat okuma alışkanlığı kazansak daha neler öğrenilecek ama millet olarak o millet değiliz.

Öyle bir zamandayız ki !! tarihimizdeki şanlı ecdadın kahramanlıkları ile övünürken, ve yine gelecekteki altın nesilin dünyaya hükmedeceğini söyleyip avunurken;

O yüksek ecdad bize "Tuhh sizlere sizlermisiniz bizim nesli atimiz yazıklar olsun bizleri akim yani neticesiz bıraktınızdiyecekler,

O parlak nesil ise "Yazıklar olsun sizlere, sizlermisiniz bizleri o şanlı ecdadla bağlayan çürük rabıtalarımız, tuhh sizin gibi gayretsiz insanlara!!! dedirmemek için çoook anlatmak gerek abi çok.

Abilerime hürmetlerimle.
küçükdeco Üye
çoşkunkardeşim allah razı olsun bize söyleyecek söz kalmamış bir kişi ancak bu kadar konuyu anlata bilir hüzeyfede bunu okusun ne olduğunu veyahut ne anlatmak istemişler bir okusun içeriyini allah hepinizden razı olsun kimsede alınmasın
küçükdeco Üye
ha buarada pala abime sevgiler saygılar hiç görünmüyosun abi nerdesin hocam hatırlatmasa geleceyin yoktu hocamdanda allah razı olsun
ibrahimher Üye

Allah sizlerden de Razı olsun.
Ama yukarıdaki ilk sayfada ve ilk yorumdaki alıntının ve dil çıkartmanın manası hala anlaşılmamıştır. Onu lüftedip yorumlayınız..
fecrisadık Üye

Valla benimle alakalı değilmiş.Hüzeyfenin işidir.Ama pek iyi ve seviyeli değil.

SELAM VE DUA İLE
.
ibrahim Üye

abilerim siz huzeyfenin hareketlerini anlamaya çalışırsanız heralde ömrünüzü harcamanız gerekecek,
huzeyfe bir dilini çıkarır, bir kedisini çıkarır, yok efendim canı sıkılır sağa sola uçar
onu daha patronu bile çözememiştir eminim :-))

.
Huzi Üye
Zeki çocuk seni......
ibrahimher Üye
"Kalb kıranın, kalbini itina ile kırarız."
demiycem. Biraz daha beklemek gerek.
pala Üye

Coşkun kardeşim, yüreğin de adın gibi coşkun. Yorumunda baştan sona kadar haklısın, Allah C.C. ın ilk emri olan ''IKRA'' lafzını bir kenara bırakıp duyduklarımızla amel edersek, Din-i İslamın ciddiyetinide tabiiki kavrayamayız.
Dediğine katılıyorum daha okuduğumuz namaz surelerinin manasını bilmezken (ama nereye kadar) tebliğ ve cihad gibi emirleri ne zaman yerine getireceğiz ( Cihad; yalnız silahla olmaz İlimle,Teknolojiyle Cihad etmeliyiz)
İslam düşmanı ülkeler Cihan hakimiyetine soyunmuş, biz hala senin dediğini yapıyoruz.
.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim