Nizip.com
Üye ol
Nizipden Fotograf ve Videolar

Nizip’te 1976 da çekilmis 2 fotograf

Görüntülenme: …

felsefefe Üye
Sevgili Doctor resimlerden eski günler hatırlıyoruz ama Nizip için bu resimler pek güzel değil daha güzel resimler bulmak lazım o resimler bizi sanki afrikanın bir şehrinde geri kalmış insanlar gibi tanıtıyor.
Saygılar

Osman Demir
Istanbul
muharrem Üye
Osmancığım tarihe dikkat et,1976.Yani bizler yaklaşık on yaşlarındayken.O zamanlar şirin ilçemizin durumu çok da parlak değildi.Sadece çarşımız vardı adamakıllı.Ama yazın gittiğimde Bedesten'in yıkıldığını gördüm ve de üzüldüm.Oranın çayı ne güzel olurdu.Benim bulunduğum yerde bir taşa bile dikkat ediyorlar.Ama bizimkiler bir tarhi yok ediyorlar.Geçekten çok yazık.
Selamlar,sevgiler.

muharrem
doctor Üye
sizde Niziple ilgili fotoğraflar bulduğunuzda lütfen linkini burada yazabilirmisiniz

Do you think that you shall enter the garden of bliss without such trials as come to those who passed before you
felsefefe Üye
Aziz ve muhterem arkadaşlarım elbette Nizip Türkiye şartlarında eskiden de güzeldi. Fakat biz içinde olduğumuz için göremiyoruz.
Tarihi camilerimiz.... birde kilise vardı şimdi ne oldu bilmiyorum. Bedesten...... Uzun çarşı..... hepsinden güzeldi.
Nizipteki arkadaşlar Foto ipek Bülente söyleyin gezip güzel Nizip resimleri çeksin bizde yayınlayalım
Sevgili Bülent selamlar sana bu işi en iyi sen yaparsın. Eğer paraya kıyamıyorsan masrafların benden iste göndereyim.

Saygılar ve selamlar

Osman Demir
Istanbul
felsefefe Üye
Nizipte bedesten yıkıldı..
Bedesteni yıkmak o şehre ihanettir.
Sebebi ne olursa olsun. Kim bu işe imza attıysa yanlış yapmıştır.
Şu bilinsinki ne modern şehir kavramı nede medeniyet eski tarihi binaları yıkmak değil onları korumaktır.
Sevgili muharrem modern kelimesi ne demek lugat ve dilbilim çerçevesinde inceleyebilirmisin. Sen devam edersen bende sosyoloji yönünden incelemek isterim
Selamlar

Osman Demir
Istanbul
suat sabuncu Üye
Peki Bedesten Yikldi Yikilmasi 10 Sene Oldu Belki
Atatürk Bulvarindaki
Alkanlarin Taş Villa Antik Evini Kim Aldi
Içindeki Orjinal Ceviz Ağacindan Kapi Pencereleri Ne Oldu Içindeki
Taşlar Ne Oldu
Bu Bina 2002 Yilinda Nizipli Zengin Birileri Tarafindan Alindi Sit Yasasi çikmadan Hemen Yikildi şimdi Oto Yikama Yeri Oldu

Beyler Konuşuyoruz Dedikodu Yapiyoruz Birakin
ülkeler Ve Insanlar Kendi Kaderlerini Kendileri Tayin Ederler
Nizipte Kaderini 1952 Yilinda Firat Köprüsü
Sayesinde Değiştirdi
Kabullenelim Tarihmi Parami-çikarlar
Selamlar
felsefefe Üye
Sevgili Suat Bey ben 1 yıl geçmeden size cevap vermek yada dedikodu için değil için önemini anlatmak için yazmıştım
asla dedikodu yapmak istemem
bedesten bir tarihti
Ben bir anımı anlatmak istiyorum
Ensar Vakfında bir toplantıda İsmet Özel bize bir ilahi var onu dinletiyor sonra da ilahiyi yorumluyor
İşte ilahi başlıyor
Göçtü kervan kaldık dağ başında vs.
bizde kendi aramızda bağladık eee vizeler nasıl alttaki dersin verdin mi kaç yerden burs alıyorsın vs vs
Hazret bize kızdı teyibini kapattı ve başladı bizi haşlamaya
siz imam Hatipte okumuşsunuz
estetikten ne anlarsınız odun gibi adamlarsınız bir ilahi dinleyemiyorsunuz kendi aranızda sanki hiç bir birini görmemiş gibi konuşuyorsunuz vs vs
İşte mesele Osmanlıdan sonra halkın estetikten kopması yani bedesten bir estetikti şimdiki yapılarımızın hiç bir estetiği yok
Selamlar ve saygılar

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim