Olduğuna göre ilk denklemde (Para kazanmak için çalışmak) fiilini insan için bir nevi
yük taşıma kabul edersek (para kazanmak için çalışmak ) = ( yük taşımak) diyebiliriz.
O halde : 1.Denklem: ( İnsan ) = ( yemek ) + ( uyumak ) + ( yük taşımak ) + ( Sosyal olmak ) olur.
Şimdi ( yemek ) + ( uyumak ) + ( yük taşımak ) = ( eşek) olduğuna göre 1.denklemi yeniden
kuralım. 1.Denklem: ( İnsan ) = ( Eşek ) + ( sosyal olmak ) şeklinde olur.Matematikte eşikligin
her iki tarafından aynı deger çıkartılırsa işlem degişmez kuralından yola çıkarak ( sosyal olmak )
fiilini her iki taraftan çıkartalım.o zaman:
( İnsan ) - ( sosyal olmak ) = ( Eşek ) + ( sosyal olmak ) - ( sosyal olmak )
Sonuç: (Sosyal olmayan insan ) = ( eşek )
Sosyal olmayan insan, sadece para kazanmak için çalışan eşekten başka bir şey değildir.
(Çinli Filozof Chang Ying Yue)
Zaman zaman düşünüyorum. Bu uzak doğu düşünürlerinin birçok öğretisi akla ve mantığa son derece uygun oluyor. Belki de bu toplumlara zamanında nebiler gelmiştir. Kim bilir?
Yakışıklı antika insanla hayvan arasındaki şey AKIL dır. Bu akıl iyiyi güzeli kemalatı yakalamaya yarayan güzel ahlakı bulup yaşatır insana. Akıl başka zeka başka şeydir. Akıl Allahı ve güzeligi hatta güzelik içinde en güzeli bulup yaşaatır insana Zeka mucitlige yarar ve aklın kısır kaldıgı yerde zeka çok daha fazla çalışır Selamlar
Eyy Nizip.com sosyalleş mi? demek lazım Yani.
Birbirine tahamül edemeyen insanlar.
Aykırı görüş sahibi
Çoğunluğun kararına yada mevcut otoritenin yasasına boyun eğmezse.
Ne olur Anarşi
isyan veya bozulma.
O halde elbette farklı görüşlere önce tahammül etmeliyiz.
Hatta sitemize farklı görüştekilerin kalıcı olmasını
teşvik etmeliyiz.
Ama farklı görüşteki arkadaşlarımızın da
Çoğunluğun kararına saygılı olması
Ve kişilerin şahsiyetine saygı göstermesi çok önemlidir.
Yaşı tecrübesi eğitimi ne olursa olsun
herhangi bir kimse sen ne bilirsin demek
sen bu konuda konuşmazsın demek saygısızlıktır.
Eğer herhangi birimize bu anlamda bir eleştiri yapılsa hangimiz kabul ederiz.
Önce bir arada farklı fikirleri tartışma ve öğrenme olgunluğuna sahip olmalıyız.
Cevap yazmak sataşmak rencide etmek değildir.
Kuralları tanımamak çoğunluğun kararına saygı göstermemek ise bizi kavgaya bölünmeye veya susmaya götürür.
Bunu da hiç birimiz istemeyiz.
II: Ömerin tartışma konusunda yaptıklarını okumanızı tavsiye ederim.
Toplumsal barışımızı sağlama olgunluğuna erişemediğimiz
için bugün
daha önemli olması gereken konuları
konuşamıyor
ve içine kapanmak zorunda kalan
bireyler halini alıyoruz.
Kimse kimseyi beğenmediği zaman
Kendimizi kim beğenecek.
Kimse kimseye saygı göstermediği zaman
kendimize kim saygı gösterecek.
İsim ve davranış örnekleri vermek yada birilerinin davranışına işaret etmek istemiyorum.
Genel konuşmak herkesin alabileceği yere
indirmek
daha doğru olacağını düşünüyorum.
Benim şahsen bu olumsuz davranışlardan birini yaptığımı düşünüyorsanız
lütfen buraya yazınız.
Adamın biri çıkrıkla dereden su çekip (eskinin su motoru)tarlayı sulamak için eşşegi baglar.
Deeh diyerek eşşegin kontağına basarak çalıştırmaya başlar. Bu arada tarlada da çalışmak ister.Adam eşeğinden ayrılır ayrılmaz eşek durur ve su çekilmez. Adam tarlada eşegin durdugunu anlamaz. Durumu fark edince de ara ara işini bırakıp eşeğin yanına gelmek zorunda kalır.
Bir çare olarak eşşegin boynuna BİR ZİL (ÇAN) TAKAR eşşek durunca ses kesilir adam bagırınca eşşek devam eder ve çözüm bulunmuş olur.
Bu arada oradan geçmekte olan biri çiftçiye yaklaşır selam verir eşşegin durumunu merk eder ve sorar adamda anlatır ses gelirse döndügünü anlıyorum ses kesilirse durdugunu anlıyorum der.
Bunun üzerine adam çiftçiye peki eşşek bunu fark ederde yürümez ZİL SESİ ÇIKARMAK İÇİN DURUP BAŞINI SALLARSA deyince, çifçi adama
NERDE SENİN GİBİ AKILLISI AGAM der