Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

WindowsXp nin"MESİH"anlamına geldiğini biliyormuydunuz

Görüntülenme: …

ottomanempire Üye
Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP'deki "xp" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.

KURTARICI WİNDOWS!

Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP'deki "xp" aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.

"Windows xp" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.

HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN

Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" şeklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan "khi ro haçı"nı çıkartmıştır.

MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!

Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmış. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.

"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI

Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkm atan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak'ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki "haçlı seferi" düşüncesi Batı'da canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki "crusade" ("haçlı seferi") ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.

Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haçlı ruhunun" kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.
Omer Copur Üye
Osmancim boyle sacma sapan uydurma seylerle vakit kaybedecegine, bence otur faydali bi seyler oku.
ottomanempire Üye
Sayın Ömer Abicim
1-)Faydalı bişi okumadığımı Nerden Biliyorsun ?
2-)Bana göre ilginç geldi yazdım doğruluğu tartışılır..
3-)Bence Gerçeklik ihtimali var (COCA COLA DA OLDUĞU GİBİ)
4-)Ayrıca ben bu bölüme ilginç konuları eklerim çünkü bu bölümün yetkilisiyim.
5-)Katılmadığın Görüşe sacma sapan demen yalnış bence katılmıyorum dersin aksini ispat edersin.Olur biter.

Lütfen Azcık Saygı...
felsefefe Üye
Aziz dostlar elbetteki hepimiz yaptığımız işe kendi kültürümüzden simgeler veririz.
Yani aynı programı Türkiyeden bir şirket yapsaydı adına Hilal der veya diyebilirdi.
Burası olağan yani
Amerikadan bir şirket programı yapınca adına Hilal diyecek hali yok.
Bize saygı duymak ve çalışarak adına Hilal diyebileceğimiz Programlar yazmak düşer.
ottomanempire Üye
Evet Bu Konuda çok haklsın abi
coskun Üye
Windows'un ME serisi (milinyum edition) 2000 yılını temsilen ve hristiyanlıkta mesih'in kurtarıcı olarak geleceği yıl baz alınrak çıkaraldığı söylenmişti.

Felsefe abimin dediği gibi adamlar inançları çerçevesinde dünyaya ses verecek reklamlara yapıyorlar tebrik etmek ve saygı duymak gerek.
M.KÜÇÜK Üye
Kullandığımız proğramın adının mesih olması neyi değiştirirki, sonra prof.Süleyman ATEŞ'e göre de coco cola yazısının bir doğruluğu yokmuş.Konu abzürt ama dediği gibi bölüme uygun.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim