birkaç Arkadaş Olarak Nizipin Evliyalari Hakkinda Bir Kitapçik Hazirlamayi Düşünüyoruz Bu Konuda Bildiğiniz Varsa Yazarsaniz Seviniriz Var Ama Bilmiyoruz Derseniz Nerde Olduğunu Ve Kim Olduğunu Yazin Biz Gidip Araştiralim Inşallah Birşeyler Elde Etmeye çalişalim şimdiden Verdiğiniz Bilgiler Için Teşekkürederim...
Saygilarimla...
Din Büyüklerimiz
Nizip Evliyalari Hakkinda...
Adakli'da Pir Safa Türbesi
Salkim'dada Cafer Hz Türbesi Bilgisini Aldim Bilgisi Olan Yardimci Olursa Seviniriz...
Turlu?
bilmiyorum ama bilen arkadaşlar illa cıkar
kolay gelsin
SAĞOL MİKSAM İNŞALLAH BİLENLER ÇIKAR DEDİĞİN GİBİ..miksam1988;121106 wrote:bilmiyorum ama bilen arkadaşlar illa cıkar kolay gelsin
Benim bildiğim rahmetli Abit hoca vardı.Herkes ona deli derdi ama!Bence Abit hoca deli değil,bir Veli idi.Tabi bu benim şahsı fikrim.
Şıh Tavut(Davut)Öğüt soyadını taşıyan ailenin atası olduğu söylenir.Birde Affen ve karısı kör Fatma olduğunu duymuştum.
Birde büyüklerimden duyduğuma göre Nizip'e bağlı Uluyatır Kasabasında Kuran kursu hocası kalp gözü açıkAhbap hoca varmış.
Benim bildiğim bir tane Aydoğmuş efendi diye biri var. Aydoğmuşların atasıdır,mübarek zatı her namaz vakti Hacda, beytullahta namaz kılarken görürlermiş. Kabede namaza cemaaata son anda yetiştiği söylenirmiş. Namazdan sonra kaybolduğunu sohbet etmek için bir türlü bulamadıklarını söylerlermiş. Kendisinin tekkesi Fevkani mahallesinde olduğu arık kenarı civarında halen makamı olduğunu, orada görevli bir kişi belli bir günde gelip ziyareti temizlediğini annemden bizzat işittim.
İkincisi ise Kebapçı Uğur ustanın dükkanının aşşağı köşesinde, sola dönünce orada duvarı kapalı ama, içinde bir ziyaretgah olduğunu büyüklerimden hatta babamdan bile işittim. Bir ara babamla görüşürsem o kişini ismi hakkında bilgi alabilirsem buraya taşıyacağım....
1-şıhlar mahallesini gezerseniz öğrenirsiniz,2-tahtani mahallesini gezerseniz ,orda yaşayan yaşlılara sorarsanız öğrenirsiniz
Benimde nüfus kayıtlarımda adım Şıh Müslüm diye geçiyor,inanmayan bakabilir.
sadece anlatılanlara göre büyük bir dahi olan dede osman
var
allah rahmet eylesin
onun hakkında bütün bilgileri orhan çelik abimizden öğrenebilirsiniz
selametle
Müslüm abi sen boşver bu şıh işlerini,önce arayıp buluyorlar sonra bir takım kutsallıklar yükleyip ondan medet ummaya başlıyorlar...ondan sonra işin yoksa uğraş dur.:mad:müslüm akpek;195669 wrote:Benimde nüfus kayıtlarımda adım Şıh Müslüm diye geçiyor,inanmayan bakabilir.
Müslüm Gündüz gibi mi :):)MENES;195795 wrote:Müslüm abi sen boşver bu şıh işlerini,önce arayıp buluyorlar sonra bir takım kutsallıklar yükleyip ondan medet ummaya başlıyorlar...ondan sonra işin yoksa uğraş dur.:mad:
Bu soyha gene diri, millet ölü arıyor baksana.Kendine bile hayrı dokunmayan ölü.:D:D:D:Dmüslüm akpek;195829 wrote:Müslüm Gündüz gibi mi :):)
Abi O zatın adı AYDOĞMUŞ DEDE'dir. Anlattığınız rivayeti rahmetli Kamil amcadan duymuştum.Torunu ile tanıştım,O'da tastik etti.nizip27700;121276 wrote:Benim bildiğim bir tane Aydoğmuş efendi diye biri var. Aydoğmuşların atasıdır,mübarek zatı her namaz vakti Hacda, beytullahta namaz kılarken görürlermiş. Kabede namaza cemaaata son anda yetiştiği söylenirmiş. Namazdan sonra kaybolduğunu sohbet etmek için bir türlü bulamadıklarını söylerlermiş. Kendisinin tekkesi Fevkani mahallesinde olduğu arık kenarı civarında halen makamı olduğunu, orada görevli bir kişi belli bir günde gelip ziyareti temizlediğini annemden bizzat işittim. İkincisi ise Kebapçı Uğur ustanın dükkanının aşşağı köşesinde, sola dönünce orada duvarı kapalı ama, içinde bir ziyaretgah olduğunu büyüklerimden hatta babamdan bile işittim. Bir ara babamla görüşürsem o kişini ismi hakkında bilgi alabilirsem buraya taşıyacağım....
Orhan hoş geldin, Tastik etti derken neyi tastik etti ismini mi? ermiş olduğunu mu?Orhan Çelik;196010 wrote:Abi O zatın adı AYDOĞMUŞ DEDE'dir. Anlattığınız rivayeti rahmetli Kamil amcadan duymuştum.Torunu ile tanıştım,O'da tastik etti.
Ben Ogut sulalesinden gelen bir kardesinizim.
NIZIPLI OGUT Sulalesinin atasi sayilan bu zat (ŞIH DAVUT) hakkinda
Annemin dedesi Haşim Öğüt; Onun annesinin adı Nafıa OGUT. onun buyuk dedesinin de ŞIH DAVUD oldugu anlatılır.
ŞIH DAVUD Hakkında daha genis bilgi nereden alabilirim?
Buyuk dedemizin kendisini Seyyid torunu olarak anmasini hem annemden hem de anne annemden çokça dinledigimden, Şıh Davud'un kim oldugunu zaman zaman ben de merak etmisimdir.
Seyyidlik ya da şerifligin Allah nazarında gercek bir mumin olamadiktan sonra ahirette kimseye fayda getirmeyecegini bilen birisiyim. Lakin herkes gibi ben de atalarimizi merak ediyorum.
Bu konuda ogrenmis oldugunuz ya da ogrenebileceginiz her turlu bilgi icin Allah razi olsun.
Beni aydinlatirsaniz sevinirim.
SORU:
Ben Ogut sulalesinden gelen bir kardesinizim.
NIZIPLI OGUT Sulalesinin atasi sayilan bu zat (ŞIH DAVUT) hakkinda
Annemin dedesi Haşim Öğüt; Onun annesinin adı Nafıa OGUT. onun buyuk dedesinin de ŞIH DAVUD oldugu anlatılır.
ŞIH DAVUD Hakkında daha genis bilgi nereden alabilirim?
Buyuk dedemizin kendisini Seyyid torunu olarak anmasini hem annemden hem de anne annemden çokça dinledigimden, Şıh Davud'un kim oldugunu zaman zaman ben de merak etmisimdir.
Seyyidlik ya da şerifligin Allah nazarında gercek bir mumin olamadiktan sonra ahirette kimseye fayda getirmeyecegini bilen birisiyim. Lakin herkes gibi ben de atalarimizi merak ediyorum.
Bu konuda ogrenmis oldugunuz ya da ogrenebileceginiz her turlu bilgi icin Allah razi olsun.
Beni aydinlatirsaniz sevinirim.
​
yukarıdaki soruma cevap alabilir miyim diye hala umidimi kesmedim arkadaşlar :)
Sen nerede olduğunu söylersen ona göre belki seni yönlendirebiliriz.
Öğüt'lerin aile büyüklerine ulaşmak lazım
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.