Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Solunasıca Bir Atmosfer için İtfaiyeyi Arayın

Görüntülenme: …

admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Havaların soğuması ile birlikte ne kadar kirli bir havayı soluduğumuz daha iyi ortaya çıkmış durumda. Sadece fabrika bacalarından çıkan kirli havalar ve emilsiyon ölçümsüz araçlar değil havayı kirleten ! Biraz çevrenize bakarsanız daha iyi göreceksiniz komşularınızdan veya sizin bacanızdan çıkan koyu renk dumanları. Bunun çeşitli nedenleri var tabi. Kalitesiz yakacak, artan kömür kullanımı vs.. Bunlardan en önemlisi baca temizliği.

Belediye itfaiyesinin görevlerinden biride baca temizliği. Yönetmelikte ne kadar zorunluluğu var bilemiyorum ama Nizip İtfaiye ekipleri bu hizmeti görev edinmişler kendilerine. Hem ücretsiz hemde bir telefon kadar yakın. Sadece telefonla randevu alıyorsunuz ve suya sabuna dokunmadan bacanızı temizleyip gidiyorlar.

Buraya kadar herşey güzel, sorun bundan sonra başlıyor. Kalitesiz yakacaklar, kalitesiz soba ve kazanlarda hele birde işi bilmeyenlerin elinde ise tam bir kıyım... Hem maliyet, milli servet, hemde hava kirliliği bakımından. Bu nasıl denetlenecek, denetleme mekanizması varmı bilemiyorum fakat kararlı ve çabuk hareket edip bu mekanizmayı kurmak lazım. Bacalar ve yakıtların yakılma şekli hakkında halkımız bilinçlendirilmeli, hatta ısrarla üzerinde durup bilinçlendirilmeli.

Şimdi iki paragrafı birleştirirsek;
Madem ücretsiz temizleme işini üstlenen fedakar itfaiye erlerimiz var ozaman bizler çevremizdeki problemli bacaları bu ekibe bildirip temizlenmesi ve önlem alınması konusunda yönlendirici olalım. Kendi bacamızdan başlayarak...
HakanSahin Üye
akşam üstü olunca bir duman kaplıyo her yanı apartmanların bacalarından
Mustafa Bilici Üye
Istanbulun Eski Hali Gibi...
yalnız kurt Üye
tek cözüm dogalgaz ayrıca kalitesiz kömürlerin yakılmaması ama nizipte biraz zor millet celtik odun ne bulursa yakıyor paca sistemleri de pek uygun degil gibi
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Fotoğraf Kadir Söğüt
Resmi aç
ibrahim Üye
Sanırım halkımızın böyle bir uygulamadan haberi yok. Böyle bir çalışmadan vatandaşların bilinçlendirilmesi ve uygulamanın genişletilmesi lazım. sonuçta kış günü artan hava kirliliğinden Nizipte yaşayan herkes zarar görüyor.
kadir söğüt Üye
sadece insanlar değil kuşlanda bu kirli havadan etkileniyo. bence kalitesiz kömür kullanan kişilere ceza yazılmalı
mehmet2763 Üye
Belediyenin baca temizleme hizmetinden faydalanılması konusunda vatandaşların duyarlı olması gerekli, Nizipte satılan kalitesiz kömür vs. malzeme içinde denetim yapılıp, satışının yasaklanması gerekmektedir.
pala Üye
Memleketin kıymetini bilin, Almanyada yılda 4 kez mecburi olarak bacacılar tarafından bacalar temizlenir ve her temizleme ortalama 50 YTL civarında.
Ve bacacı belediyeye rapor verir, bacacının verdiği rapor eğer olumsuz ise, yani bacada yağlanma,kurum bağlama vs. gibi bir durum varsa ve sorun hanede oturanda ise binlerce EURO ceza, eğer satıcıda ise hem ceza hem de işyeri izni iptal edilir.
isaavci Üye
gördüğüm kadarıyla pek çok apartmanda filitre yok.bu sebeple balkonlarımız,elbise ve arabalar isten geçilmiyor.Bu sitemimi dikkate almalarını bekliyorum.Admine de teşekkürler,açmayı düşündüğüm bir konuydu bu.Sağolsun yerinde bir sorun.
Orhan Çelik Üye
İlçemizde yıllardır belediye tarafından talep olduğu sürece baca temizliği yapılır. Genel denetim ileriki yıllarda olur inş. İleriki yıllar diyorum çünkü doğalgaz faaliyete geçince bu sorun bi hayli asgariye inecektir ve belki bu durum söz konusu olmayacaktır. Ayrıca şunu belirteyim,şikayet olması durumunda personelimiz durumu değerllendiriyor zaten.

Ama dediğim gibi,doğal gaz kullanımı istenilen düzeyde olmazda millet yiende kömüre yönelmeye devam ederse,böyle bir ekip kaçınılmaz olacaktır.
benbaskan Üye
ben belediyenin bu uygulaması olduğuna sevindim

ama bütün umudu doğal gaza bağlamayalım çünkü doğal gaza geçiş maliyetli bir iş acaba kaç kişi bu masrafı yapar.

bunun için duyarlı olup üzerimize düşen görevi yapıp belediye hizmetinden faylanmak gerekir....
umitbozoglu Üye
kalıcı bi çözüm bulmak gerek filitre gibi
Hasan Hoca Üye
Doğal gaz ilçemize epey bir nefes aldırır ama,o da kesin çözüm değil bence.sahi bu doğal gaza bu kış kavuşacaktık diye biliyordum.Akibeti ne oldu acaba.Bu hususta bilgisi olan varsa bizimle paylaşsın.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim