Esnaflarımız

şimdi emekli olsada örnek esnaftır yaşar usta

Orhan Çelik Üye
Uzun çarşının eski esnaflarından kaynakçı Yaşar ustayı bilmeyen tanımayan yoktur. Babam da uzun çarşının eski esnaflarından olduğu için kendisini yakından tanırım. Sabahları dükkanını açmadan önce,tüm çarşı esnafıyla musafaha yapardı... Çocuktuk o zamanlar,tuhafımıza giderdi, "Bu adam hiçmi yorulmaz" diye düşünürdük kendi kendize... Evet her sabah tüm esnaflarla tokalaşmadan açmazdı iş yerini. Lastik ayakkabı kalmadı artık,kimse ayakkabılarını kaynak etmek için gitmiyor Yaşar ustaya... Yaşar usta bir ekoldü,örnek bir esnaftı, örnek bir müslümandır. Kalmadımı onun gibi namuslu ve dürüst esnaflar, parası olmayana canın sağolsun diyebilecek kaç tane yaşar usta var acaba ? Özledik onun güler yüzünü, özledik onun insanlara sadaka niyetiyle dağıttığı gülücükler. Yeryüzünde Nizipliler var olduğu müddetçe,unutulmayacaksın.Unutturmayacağım... Tebbesüm Ve Emek İnsanı Yaşar Usta diğer konusu
admin Yönetici
Çok saygı duyduğum, her gördüğümde ellerinden öptüğüm değerli bir ustamdır. Mevlam sağlık sıhhat afiyet versin İnşaallah
sakalli0727 Üye
ABİ ORHAN ABİİ İLK OKUDUGUMDA İÇİM CIZZ ETTİ.ACABA RAHMETLİKMİ OLDU DİYE.YAŞAR USTA MIZ DEDİGİN GİBİ ÖRNEK ALINACAK BİR İNSANDIR.HARAM A HELAL A COK ÖNEM VERİR.KÜÇÜKKEN YANINA AYAKKABIMIZI YAPTIRMAYA GİTTİGİMİZDE PARAMIZIN OLUP OLMADIGINI SORARDI.EGER ELİNDE BİR İŞ VARSA BİZDEN ÖZÜR DİLERDİ BEKLETTİGİ İÇİN GÖNLÜMÜZÜ ALIRDI.BİZDE KENDİMİZİ O AN BÜYÜK Bİ İNSAN GİBİ GÖRÜRDÜK SANKİ.İSTER PARAN OLSUN İSTER OLMASIN HERZAMAN İŞİNİ GÖRÜR.VERDİGİN PARAYA İTİRAZ ETTİGİ GÖRÜLMEMİŞTİR.CANIN SAGOLSUN DER.BÖYLE Bİ ESNAF BEN DAHA NİİZPTE GÖRMEDİM.GÖRECEGİMDEN DE PEK EMİN DEGİLİM
Huzi Üye
Tanımıyorum,hiç görmedim ama,yüzündeki tebessüm iyi biri olduğunu gösteriyor.... İyide bu konu niçin açılmış,hani diyorum adamcağız halen yaşıyorsa..... Dimi yani....?
ibrahim Üye
Huzeyfe sende yaşıyorsun ama senin adınada konu açılıyor, değilmiiii? Bu arada konuyu dağıtma yaşar ustamızı tanımazsın tabii çünkü oda seni tanımıyor, istersen gel seni onunla tanıştırayım...
kasapoglu Üye
YAŞAR USTA MEMLEKETİMİZİN UNUTULMAYACAK ESNAFLARINDANDIR.BAZI ARKADAŞLARIMIZIN BU ÖNEMLİ ESNAFIMIZI TANIMAMASI DOĞALDIR.ÇÜNKÜ BU ARKADAŞLARIMIZ YAŞAR USTANIN YANINA LASTİK AYAKKABILARINI YAMA YAPTIRMAYA VEYA LASTİK TOPLARINI YAPIŞTIRMAK İÇİN ONUN YANINA GİTMEMİŞLERDİR.ALLAH SELAMET VERSİN ÖMRÜN UZUN OLSUN YAŞAR USTA.
semay Üye
Tokalaşırdı sürekli. Şimdilerde deaynı. Allah Selamet versin..
Mustafa KANAL Üye
Gerçekten mükemmel harikulade bir insan yaşar emmi ellerinden öpüyorum az ayakkabılarımızı ve plastik toplarımızı lehimlemdin uzun çarşıda hey gidi günle heyyyyy..
akabe27 Üye
kalbinin güzelligi yüzüne yansimis bir abimiz mükammel bir insan rabbim uzun ömür versin
nizip27700 Üye
Yaşar usta uzun çarşının güzide insanlarından biridir. Güler yüzlü, sıcak kanlı islam ahlaklı örnek bir şahsiyettir. Ben onu ne zaman görsem, yeşilçamın tombul vede tonton dedesi Nubar Terziyanı hatırlar ona benzetirdim. Yada ne zaman tv'de Nubar Terziyanı görsem, Yaşar ustayı hatırlarım. Onun gibi yüzü pembe kırmızısı güleç bir insandır. Allah c.c böyle insanları aramızdan eksik etmesin....
alkurt Üye
YA ARKADASLAR ALLAH BU YASAR USTAMIZA AYRI BIR MUKEMMELLIK VERMIS.BIR INSANIN HICMI YUZU ASIK OLMAZ HICMI BIRGUN HAL HATIR SORMADAN OSYERO ACILMAZ YA ADAMIN YUREGININ GUZELLIGI YUZUNE YANSIMIS.ALLAH BINLERCE BU ADAMDAN RAZI OLSUN.EVLATLARINA HELAL EKMEK YADIRDI VE KIZLARI BACIM OLSUN ASLAN GIBI BABALARI ILE BUYUYEREK ORNEK BIRER ANNE OLMUSLARDIR.ALLAH BU ADAMI ELE AYAGA DUSURMESIN ALLAH HAYIRLI UZUN OMUR VERSIN....
sevilmarket Üye
yaşar ustayı kim tanımaz çocukluğumuz lastik ayakabılar ve plasik toplarımızı hep o lehim ederdi ellerin dert görmesin yaşar usta hey gidi günler heyyy
DavutYILDIRIM Üye
admin;20126 wrote:Çok saygı duyduğum, her gördüğümde ellerinden öptüğüm değerli bir ustamdır. Mevlam sağlık sıhhat afiyet versin İnşaallah
gercektende saygı duyulcak bı insan
umitbozoglu Üye
çok iyi birisiydi göremiyorum bu sıralar
M.KÜÇÜK Üye
Tüm yazılanların hepsi doğru ALLAH (c.c) ondan her iki cihanda razı olsun.
alkurt Üye
Geçenlerde merhum MUSTAFA SAYIN ın cenazesinda karşılaştım YAŞAR USTA ile onu kendi arabamla istedigi yere kadarda göturdum oyle dualar edıyorkı allah razı olsun benı duygulandırdı ya.ALLAH yaşar ustamızdan razı olsun.hakıkaten mukemmel ınsan..
Yakup YILDIRIM Üye
sizlerdende allah razı olsun abi :) o şeker insan allaha şükür benim dedem oluyor ALLAH ondan bin kere razı olsun herşey gönlünce olsun ......
YusufSerce Üye
Soylenecek pek laf kalmamis.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim