Nizip.com
Üye ol
Zeugma Antik Kenti

Zeugma'yı tanıtım yolları aranıyor

Görüntülenme: …

Mustafa Bilici Üye
Zeugma Antik Kenti'ni tanıtmak için çeşitli arayışlara giren Gaziantep Özel İdaresi, antik kenti daha geniş kitlelere anlatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziantep Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdülkadir Demir, Gazianteplilerin, Zeugma'yı yeteri kadar değerlendiremediğine dikkat çekti. "Zeugma'yı, zamanında iyi değerlendiremedik, yeni anlayışla Zeugma turizm bölgesine canlılık kazandırılacak" diyen Demir, bunun için çalışma içinde olduklarına dikkat çekti. Daha önce Kumla Vapuru ile barajda turlar düzenlediklerini söyleyen Demir, bu vapur sayesinde Zeugma'yı anlatma fırsatı yakaladıklarını ifade etti. Yaz, kış demeden vapur seferlerinin yapıldığına dikkat çeken Demir, vapurun sembolik bir ücretle çalıştığını dile getirdi. Demir, "Vapuru, bilerek kiraya vermedik. Bu vapur herkesin malı, kamunun elinde olduğu zaman herkes ayrım gözetmeden kullanabilir." dedi. İl Özel İdaresi'nin Zeugma'da imar planlaması yaptığını belirten Demir, bunun için 400 bin YTL'lik ödenek ayrıldığını kaydetti. Bu ödenekle Zeugma'nın bulunduğu alanın yeni bir turizm havzası olarak değerlendirileceğini ifade etti.

KAYNAK.ZAMAN.COM.TR
Mustafa Bilici Üye
Tanitim Için Bizler Neler Yapabiliriz Bu Konuda Fikri Olanlar Yazabilirler...
alakus Üye
2008 de Kilisenin restarasyonu da yapılacak. Belki bu sayede daha çok yabancının dikkatini çekeriz.

Turizm çalışmalarına faydası olacaktır mutlaka.
vedatakkas Üye
önce zeugma nın detaylı görsel bir cd si çekilip,ingilizce,fransızca ve almanca çevirisi ile bilinen tarihi tüm detaylarla anlatımı sağlanıp çoğaltılan cd ler bulunacak sponsorlar aracılığı ile avrupa ülkelerindeki gazetelerin yanında ek olarak sunulabilir.ikinci olarak anadolu ateşinin şefi mustafa erdoğan aracılığı ile gittikleri ülkelere,yaptıkları gösterilerde dağıtılmak üzere bedelli yada bedelsiz dağıtımı sağlanabilir.bu konuda üzerime düşeni yapmaya hazırım.irtibat için,vedat akkas tel:0216.518.60.06 yada 0.536.435.95.98
Aliyeyaşar Üye
Zeugma mozaikleri deniliyo , ama gelen mozaikler yerine darmadağan ve oldukça düzensiz bir harabeyle karşılaşınca hayal kırıklığına uğruyor. Mozaikleri Gaziantep müzesi yerine keşke yerinde koruyabilseydik...İşte o zaman turizm gerçekten canlanırdı...
hayri murat bakırcı Üye
Ben öncelikle zeugmanın nereye ait olduğunu merak edecek konumuna geldim .Zeugma nizip'in fakat üniversite iken bir araç gördüm çingene kızının dev etiketini yapıştırmış zeugma/birecik yazıyo hani reklamımız sadece zeuğmanın reklamı ile iş bitmiyo daha fazla reklam yapılmalı(fıstık) üniversitedeki arkadaşlara fıstık götürdüğümde şam fıstığı falan dediler antep fıstığını bilen yok ama biz burada boşuna yazıyoz bunlardan ders alan falan çok...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim