Sayın Admin yedek parçaya gerek yok, bizim Karadağ ile bir irtibat kurabilsek buraya gelen TIR lardan birisiyle bir makina yollayayım Orhan bey’e, canınız sağolsun.
Resim kaynağı .
Belkıs Köyü’nde Karatepe dediğimiz yerden çektim...Resmin sağ alt köşesinde bizim dayı oğlu vardı, rotuşladım. Pek belli olmuyorl değil mi?.
Nizip Mesleki Eğitim Merkezi .
Resim kaynağı.jpg [Eksik eski medya kaydı] Resim kaynağı.jpg [Eksik eski medya kaydı] Resim kaynağı.jpg [Eksik eski medya kaydı]
sitede almanca bilen hemşehrilerimiz var-ricam- şu açıklamaları tercüme ederlerse bir şeyler çıkar belki... hangi mevki olduğu da yazıyordur.... hem orhan abiyi de kırmayın bak çok merak etti.... alttaki resim için....
Louis-Signatur:24-26
Provinz:Gaziantep
Blickrichtung:Blick nach Norden.
Datum:September 1953.
. . üstteki resim için....
Louis-Signatur:24-27
Provinz:Gaziantep
Ortsbeschreibung:Pistazienpflanzung ü.Mioz.Mergel Hügel westl.v.Nizip.
Blickrichtung:Blick nach Norden.Datum:September 1953.
Üstteki resim Zergil yolu üzerinde Belediyenin eskiden çöp döktüğü bir alan vardı, o alanın biraz daha doğusunda çöken dağ denilen birmevki var, zannedersem resmin çekildiği yıllarda (tahminen 1950-55 arası) çökme meydana gelmiş... o yıllarda bu çöküntü büyük bir etki yaratmış hatta amerikalılar falan gelip inceleme yapmışlar şeklinde halk arasında söylenir..
Bu resim ve yazılarçöken dağ ile ilgiliolabilir....
Kemal abi teşekkür ederiz... .
Kasım abinin anlattığı gibi Bir çökme olmuş olabilir ee ne de olsa ismi kireçli tepe ..... .
ayrıca bu çökendağ meselesinide yeni duydum.. kasım abi biraz daha anlatabilecen mi?.