12.AY DÖNÜM NOKTALARI
SOSYAL FİZİKSEL ZİHİNSEL
• Anne-babaya, tanıdıklarına ve sevdiği nesnelere şefkat ve ilgi gösterir.
• Uykuya karşı direnir.
• Ruh halleri değişkenlik gösterir.
• Anne-babadan ayrılmaya karşı çok tepki gösterir.
• Ebeveynlerden, gereğinden fazla yardım bekler.
• Sevmediği yemeklere veya yemek yedirilmeye direnir.
• Espri anlayışı gelişir.
• Kalkma, yürüme ve dolaşma karışımı bir eylem içersindedir.
• Tutunmadan bir iki adım atar veya tekerlekli bir oyuncağa dayanarak yürür.
• Karyoladan tırmanabilir.
• Merdiven çıkabilir.
• Ayaktayken kolayca oturma pozisyonuna geçebilir.
• Çömelme pozisyonundan ellerini kullanarak ayağa kalkabilir.
• Telefon, araba gibi oyuncakları kullanmayı öğrenir.
• Bir eli diğerine tercih eder.
• İki nesneyi kol altlarına sokup, üçüncüsünü eline alabilir.
• Kendisine verilen talimatları ve söylenilen pek çok şeyi anlar.
• "Anne" dışında bir iki kelime daha söyleyebilir.
• Dergi ve kitaplardaki hayvanları tanır.
• Kaybolan bir nesneyi, görmese bile son bulduğu yere bakar.
• Olayları daha uzun süre hatırlar.
fevzi_cilkiz;112679 wrote:sayın hocam benden bu kadar KISA VE ÖNEMLİ BİLGİLER 12 aylık bebek gelişimi hakkındaki bulabildiklerim
KISA AMA NAPALIMMMM gerisini de biliysinizdir :D:D
bunlar mı kısa,şaka ediysınız galiba.miksamla biz takip etmekte zorlandık vallah.geçmişine rahmet.çok değerli bilgileri bizimle paylaştınız Allah razı olsun.
Evet sevgili subutay,Fevzi maşallah bugün yine üst düzey bir performans gösterdi.Bildiğim kadarıyla o zaten bunu hep yapıyor.bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var.mevlam kem gözlerden sakınsın.
amin hocam güzel dualarınız için,vallahi dogdugundan beri çok çektirdi hastalık yönünden ama hamdolsun buna da çok şükür beterin beteri var deyip teskin ediyoruz kendimizi :(
nizipli_subutay;112772 wrote:Fevzi, eğer annen sana bu yazdıklarına göre baktıysa Hasan Hocamın işi zor. Yoksa formunu bu bilgilere mi borçlusun? Paylaşım için teşekkürler...:):)
abi bebek 2ye 5 olsun die yazmadım bana çekmesinde :D formumu özel bişeye borçluyum o da bana kalsınnnn...ben teşekkür ederim abicimmm
Hasan Hoca;112783 wrote:Evet sevgili subutay,Fevzi maşallah bugün yine üst düzey bir performans gösterdi.Bildiğim kadarıyla o zaten bunu hep yapıyor.bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var.mevlam kem gözlerden sakınsın.