Kurumlar, amirler bir karar alırken sağlıklı düşünmek ve sonuçlarını istişare etmek zorundalar. Bulundukları konum ne olursa olsun, bir alttakilerin haklarını da gözetmek veya daha önemlisi eşit davranmak zorundadır. Hele benim kararlarım en doğrusudur, karar aldıktan sonra uyulmak zorundadır gibi bir zihniyet doğuyorsa, o kişinin bulunduğu mevkiyi taşıyıp taşıyamadığı sorgulanmalıdır.
Denge gazetesinde dün okuduğum habere göre Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Asım Güzelbey bir karar almış ve bunu açıklamış.
Buna göre : Gaziantep kalesi içerisinde bir bölüm açılacak ve buraya Zeugma'daki eserlerde taşınacakmış.
Hepsinin taşınması zaten mümkün değil. Zeugma'da şuan sergilenen mozaiklerinde taşınması mümkün değil. Bunu oda kabul ediyordur.
Fakat zannediyorum ki şuan müzede bulunan sütunlar, heykeller ve benzeri eserler ki bunların açık havada sergilenmesi lazım, İşte bunların Kale içerisine taşınmasını kastediyor olabilir.
Sayın başkanım; Kalenin tarihi yapısı farklı, Zeugma'nın ki farklıdır. Turistlerin Zeugma'ya gelmediğini ifade ederek böyle yanlış bir karar alınamaz. Siz Mevki olarak daha üst makamlarda olmanız sizin her kararınızın doğru olduğunu göstermez.
Sayın Güzelbey aldığı kararla Nizip'i devre dışı bırakmaktadır, bu karar ile Nizip'i hiçe sayarak zaten Gaziantep müzesine taşınan mozaik ve diğer eserlerle zenginliğini, doğallığını ve önemini belli ölçüde kaybeden Nizip'in (Zeugmanın) tarihi zenginliğinin yağmalanırcasına çıkarıldığı yer dışında başka alanlara taşınmasına ve sergilenmesine Nizip halkı olarak karşı olduğumuzu ve konuda gereken kamoyununu teşkil ederek Gaziantep kalesi içerisine taşımaması için elimizden geleni yapacağımızı bilmenizi isteriz.
Üzerine basarak vurgulamak istiyorum; biz Gaziantepi öz ağabeyimiz gibi düşünüyoruz ama Gaziantep bize üvey kardeşten bile daha aşağı bir muamele yapıyor hatta hiç hesaba almıyor, buna çok üzülüyoruz ayrıca Zeugmanın kıymetini bilecek ve ona sahip çıkacak kadar da memleketimize aşığız.
nizip devre dışı kalır diyoruz ama şu an bile devre içi değil.
Gaziantep e eserler giderken ''Aaa baksana ne büyük tırlarla gidiyor''' diye bakakalmıştık.
Eserlerin Gaziantep içinde yer değiştirmesini pek umursamamak lazım.giden gitti.
çok doğru,
zamanında Kilis il olmadan önce onlara Antepliyiz dedirtilemezdi oysaki Nizipliler heryerde Antepli olduklarını söylemekten onur duymuştur, buna rağmen vilayetimizden gereken değeri göremiyoruz...
Arkadaşlar biz ağzımızdan kuş yakalasak bu Antep milletine yaranamayız.Gerek bürokratik ve gerekse siyasi her konuda ilçe olarak hep destekte bulunmuşuzdur. Ama ne hikmetse hep üvey evlat muamelesi gördük. Hatırlarsınız 3 yıl önceye kadar Zeugmadaki eserler müzeye gidiyordu. Bu kararı değiştirene kadar ve eserlerin naklini durduruna kadar çok ter dökmüştük. Böylemi olması gerekirdi. Zeugmanın asıl sahipleri yani biz Nizipliler bu konuda ile güç yetiremiyoruz. Maalesef her yönüyle çok güçlüler. Dr.Asım Güzelbey ile her nekadar aynı partiden olsakta bu kararını kınıyorum. Binlerce kere teesüfleeer.
Sevgili arkadaşlar bazen birçok ilden daha büyük olduğumuzu hep söyler dururuz.Ama Belkız Barajı Birecik barajı oldu.Zeugma'da çıkarılan eserler Gaziantep'e gitti.Antep sanayisinin pisliği Nizip çayını ve Hancağız Barajını bitirdi.Nizip'ten Antep'e dolmuş ile gidenlerin çilesi hiç bitmez.İşte bu sorunlar söylediklerimin bazılarıdır.Nizip'in sahibi yok.Nerede siyasiler?Nerede mangalda kül bırakmayan işadamları?Nerede bürokratlar?Sormak lazım.Sevgili admin'im konuyu gündeme tekrar getirdiğin için bir Nizip'li olarak teşekkür ederim.,Konuya duyarlı kişilerin harekete geçmelerini bekliyoruz.Aksi halde tepkimizi toplumsal olarak vermeliyiz.
son derece absürt bir karar.Eğer doğruysa.Böyle bir şey yapılırsa sadce Nizip'e değil dünyaya rezil oluruz.Zeugma bir odaya sığacak kadar küçük ve banal bir şey midir?Kale tarihi ve konsepti ayrıdır,açık hava müzesi olan zeugmanın ayrıdır.Bu ne yaman çelişkidir yahu.Başkan adına ben utandım vallahi.Güzelbey böyle bir ilkellik yapmaz inşallah.
az önce star tv'de Gaziantep'le ilgili görüntüler vardı turizm hakkında sorular soruldu cevap veren şahsın ilk söylediği zeugma oldu ama Nizip adını kullanmadı, ne yazık ki zeugmanın anteple özdeşleştiğini söyledi. Yani kimse bizi tınlamıyor anlayacağınız...
Bu tür konulara vatandaşın desteği elbette olmalıdır ancak esas ses getirebilecek yaptırımlar veya Dr.Asım Güzelbey'in bu taraflı davranışını siyasi zeminde çözümlemek gerekir diye düşünüyorum. Yani ancak bu kadar olur birbirinin zıttı iki partinin belediye başkanı gibi davranmasını anlayabilmek mümkün değil,
Eğer kendisi siyasi geleceğini düşünerek Gaziantep halkının dikkatini çekmeye çalışıyorsa aynı şekilde Nizipteki siyasilerin geleceğini kararttığını ona hatırlatmak gerekir, tabi bunu yapacak olan bizler değiliz ancak ilgililerin kulağına kar suyu da bu arada kaçmış olsun.
eğer Asım Güzelbey Zeugmayı Gaziantepe kazandırarak Antep halkının gönlünü fethetmeyi düşünüyorsa şunu da bilmeli ki Nizip halkını karşısına alacağı gibi Nizipteki siyasilerin de Niziplinin gözünde puan kaybetmesine sebeb olacaktır.
Kasım Abi bu olay siyasi değil ticaridir. Zeugma'nın isim hakkının kimde olduğunu hepimiz biliyoruz...
Kasım Böler;105014 wrote:Bu tür konulara vatandaşın desteği elbette olmalıdır ancak esas ses getirebilecek yaptırımlar veya Dr.Asım Güzelbey'in bu taraflı davranışını siyasi zeminde çözümlemek gerekir diye düşünüyorum. Yani ancak bu kadar olur birbirinin zıttı iki partinin belediye başkanı gibi davranmasını anlayabilmek mümkün değil,
Eğer kendisi siyasi geleceğini düşünerek Gaziantep halkının dikkatini çekmeye çalışıyorsa aynı şekilde Nizipteki siyasilerin geleceğini kararttığını ona hatırlatmak gerekir, tabi bunu yapacak olan bizler değiliz ancak ilgililerin kulağına kar suyu da bu arada kaçmış olsun.
eğer Asım Güzelbey Zeugmayı Gaziantepe kazandırarak Antep halkının gönlünü fethetmeyi düşünüyorsa şunu da bilmeli ki Nizip halkını karşısına alacağı gibi Nizipteki siyasilerin de Niziplinin gözünde puan kaybetmesine sebeb olacaktır.
Asım GÜZELBEY, maalesef arzu edilen bir lider olamadı. Antep'e yakışan bir belediye başkanı değil. İnşallah gelecek seçimde Antepliler akl-ı selim davranırlar.
Sayın Admin bu konuda gereken yapılmalıdır. Buna izin verilmemeli, Zira kaç yıldır Nizip Belediyesi Zeugma isminin duyulması için çok çalıştı. Zeugma eserleri kesinlikle Nizip'te sergilenmeli farklı bir yere taşınmamalıdır.
tepki vermek çok güzel sevgili admin konuyu çok güzel ele almış. ama ki bence tepkiler hep agzımızda kalıyor, çünkü sonuç yine Nizip aleyhine oluyor. bu üvey evlatlık muamelesini üstümüden atamayız. bunu böyle alıştırdık böyle gider. bu konularda bşeyler yapamadığımız için çok üzülüyorum. keşke Nizip adına haklı olduğumuz konuları söküp alabilsek. haklı tepki veren arkadaşlara teşekkür ederim
peerlese katılıyorum,
ama bu zeugma konusunda bütün suç siyasilerin veya yöneticilerin değil bence suçun büyüğü biz Nizip halkında...çünkü biz çoğunluk halk olarak bile zeugmayı pek önemsemiyoruz, zeugmaya gereken değeri halk olarak biz vermezsek siyasiler ve yöneticiler niye versin ki...
ibrahim;104896 wrote:çok doğru,
zamanında Kilis il olmadan önce onlara Antepliyiz dedirtilemezdi oysaki Nizipliler heryerde Antepli olduklarını söylemekten onur duymuştur, buna rağmen vilayetimizden gereken değeri göremiyoruz...
Haklısın kardeşim gurbette önce Antepli sonra Nizipliyiz diyoruz demekki sevgili Kilisliler bu Antebi çözmüşler onun için hep Kilisliyiz demişlerdir herhalde.
Orhan Çelik;104897 wrote:Arkadaşlar biz ağzımızdan kuş yakalasak bu Antep milletine yaranamayız.Gerek bürokratik ve gerekse siyasi her konuda ilçe olarak hep destekte bulunmuşuzdur. Ama ne hikmetse hep üvey evlat muamelesi gördük. Hatırlarsınız 3 yıl önceye kadar Zeugmadaki eserler müzeye gidiyordu. Bu kararı değiştirene kadar ve eserlerin naklini durduruna kadar çok ter dökmüştük. Böylemi olması gerekirdi. Zeugmanın asıl sahipleri yani biz Nizipliler bu konuda ile güç yetiremiyoruz. Maalesef her yönüyle çok güçlüler. Dr.Asım Güzelbey ile her nekadar aynı partiden olsakta bu kararını kınıyorum. Binlerce kere teesüfleeer.
mustafabilici;104997 wrote:az önce star tv'de Gaziantep'le ilgili görüntüler vardı turizm hakkında sorular soruldu cevap veren şahsın ilk söylediği zeugma oldu ama Nizip adını kullanmadı, ne yazık ki zeugmanın anteple özdeşleştiğini söyledi. Yani kimse bizi tınlamıyor anlayacağınız...
Senin dilin ne söylüyor kardeşim ne demek Zeugma Anteple özdeşleşti bu yazıları okuyan kızaran bir ilgili yokmu.
Dr. Asım Güzelbey böyle yanlış ve talihsiz bir karar almış olabilir AKP li olmasına rağmen, ilçemizin bir adım öne gitmesi için çabalarken böyle bir uygulamaya izin verilmemelidir. herkesin bu konuda aynı düşüncede olduğuna inanıyorum.
Hem daha mustafa kardeşim Fırat viyadüğüne neden zeugma viyadüğü denilmediğine kızıyor. Ordaki eserlerin gitmesine izin verir mi?