Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Şampuan Saç Döker Mi!!!!

Görüntülenme: …

Gökhan Dokuyucu Üye
Arkadaşlar şampuan gerçekten saç döker mi ?
Yada
Yeşil Sabun Saç döker mi?
Yöremizde üretilen yeşil sabunun saç sağlığımıza faydaları nelerdir?
Şampuanın yapımında kullanılan maddaler hep kimyasal içerikli bunların saça zararları nelerdir?

bu konuda nette araştırma yaptım bir yazı dikkatimi çekti sizlerle paylaşmak isterim.
Sizin de yorumlarınızı bekliyorum. Özellikle sabun işi ile uğraşan büyüklerimizin yorumlarını bekliyorum...

Sevgili arkadaşlar, canciğer dostlar,

Yaşım 21, öğüt vermeyi komik buluyorum açıkçası. Lakin uyarmayı da bir borç biliyorum.

Yanaşın yamacıma...

Çoğunuz gençsiniz, güzelsiniz. Bu gençliğinizi güzelliğinizi uzun yıllar muhafaza etmek için söylediklerime kulak verin:

Şampuan ve jöle kullanmayın!

Bilakis lise yıllarımda jölesiz günüm geçmedi, o saçları diktim mi sanıyordum ki bir Tom Cruise, bir Brad Pitt olup tüm kızların kalbini çalıyorum.
Değilmiş öyle, insan ne ise oymuş.

20. yaşımda saçımdan bir iki tel dökülmeye başladı, gittim baktırdım ettirdim ki bende dökülme başlamış.

Temel neden jöle kullanımı... Saç köklerinin bol bol hava alması gerekmekte. Kullandığımız o vıcık vıcık iğrenç jöle, köklerin hava almasını engelliyor, gözenekleri tıkıyor. Bunun olumsuz etkisi çok kısa sürede ortaya çıkıyor ve 30 lu yaşlara varmadan saçlarınız dökülüyor.

Şampuan ise bir başka "dökücü". Şampuan dediğimiz şeylerin tamamı deterjan sınıfına giriyor. İçlerinde büyük oranda "sodyum", yani tuz var. Tuz, en büyük saç düşmanlarından biri.

Ne mi yapmalısınız?

Saçlarınızı mümkün olduğunca kısa kestirin. Üç numara, beş numara, dokuz numara gibi. Bu, saç köklerinizin bol bol hava almasını sağlar. Saçlarınıza sağlık kadar. Senede en az dört - beş ay bunu yapın. Özellikle yaz aylarında çok da rahat edersiniz.

İlla jöle kullanmak zorunda iseniz pahalı kuaförlerden temin edeceğiniz jöleleri kullanın. Bunlar büyük ölçüde doğal maddelerden yapılır. Zararları yine vardır ama o iğrenç ucuz jölelere göre daha azdır. Sebastian Wet, iyi bir tercih. Yine de bence hiç kullanmayın.

Şampuan yerine sabun kullanın! Evet! Özellikle Bıttım sabunu ve Kırlangıç'ın %100 zeytinyağı sabunu iyi tercihler. (Bıttım sabununu başbakanımız da kullanıyor, saçlarının durumu fena değil) Garlı sabun denilen defne sabunu da güzeldir lakin piyasada satılanların çoğunda sodyum vardır, zaytinyağı sabunlarının da kalitesizleri öyle. O yüzden Kırlangıç tavsiye ederim.

Sabun kullanımı ilk hafta saçınızda kaşıntı, kepek vs yapabilir. Düzenli kullanınca (her gün) bu etkisi bir - iki haftaya geçecektir.

Üç - dört ay bu dediklerimi uyguladıktan sonra saçınızın sağlığındaki değişimi siz de görecek, 15 - 20 yıl uyguladıktan sonra ise arkadaşlarınıza "naber lan keltoş" deme zevkini tadacaksınız.

Sevgiyle, esenlikle kalınız

ısırgan Otlu Saç Güçlendirme Sabunu (1 adet)

Şampuan Saç Döker Mi!!!!

Isırgan otunun gizemli etkisi ile zayıf ve dökülen saçların canlanmasına ve yeniden saç çıkmasına etkisi vardır.
Gökhan Dokuyucu Üye
Başka bir adresden ;

Şampuan saç dökülmesine neden olur mu?
Şampuan saçı dökmez. Saç yıkama mekanik bir işlem olduğundan, tarama etkisi gibi nedenlerden dolayı saç dökülebilir. Saç kökü çok derindedir, dışarıdan şampuanlama tarzı uygulamalardan etkilenmez.

Sabun mu şampuan mı saça daha uygundur?
Sabunda şampuanda bulunan nemlendirici d-panthenol gibi katkı maddeleri bulunmadığından saçı sertleştirebilir. Bu nedenle biz el ve vücut temizliğinde sabunu , saç yıkamada ise şampuanı öneriyoruz.
ibrahim Üye
teşekkürler gökhan
ama bide irsi olupta dökülen saçlar var ve sanırım bunun çaresi yok
esera79 Üye
arkadaşlar nizipteki yeşil sabunlar dogal zaten burda aynı sabunlar dogal ürün satan büyük bir alışveriş merkezinde gördüm fiyatını hemen söylim inanmıyacaksınız ama 11 ytl tek kalıp bizim nizipte daha ucuz ve kaliteli. saçlarada uzun kullanum sonrasında iyi geliyor ilk başlarda hem kepek hemde azda olsa dökülme yapıyo ama bu sorunlar belli bir zaman sonra geçiyor ayrıca jölelerde çok zararlı saçınızın sert ve dik olmasını istiyorsanız limontuzunu eritip onuda sürebilirsiniz gayet ser yapıyor küçükken okula giderken çok yapardım jole nerden elimize geçicek siz yinede denemeyin l.tuzunu birşey olur saçlarınıza benden bilirsiniz ...:)
baba_sultan Üye
Bacim Teşkür Ederim Gençler Jole Kullanmayin Artik Limontuzu Yeni Joleniz
nizipli_mehmet Üye
ihtiyar sen kullanmıyon mu jöle?
Gökhan Dokuyucu Üye
Kasım abi görüşlerinizi bizimle paylaşırsanız sevinirim.
Lütfen konuyu amacından saptırmayın.
Huzi Üye
Şampuan saçları döktüğü gibi,vucudda tuhaf bir nem bırakır...Aynen Mersin havası gibi.... Buna istinaden asla şampuan kullanmayı tasvip etmediğimi gibi zeytinyağlı FİLİK sabunlarını tavsiye ediyorum...Denemesi bedava...Ben yakışıklılığımı ve ahenkle dans eden saçlarımı FİLİK sabunlarına borçluyum... Haa bu arada FİLİK A.Ş. den reklam ücreti aldığımı felan düşünmeyin sakın...Ben içimden geldiği gibi yazdım...İşte farkı fark etmeniz için,ispatı :
Resim kaynağı
baba_sultan Üye
nizipli_mehmet;103880 wrote:ihtiyar sen kullanmıyon mu jöle?
yok kardeş kullanmıyorum
nizipli_mehmet Üye
iyimiş o zaman kardeş ;)
esera79 Üye
akılıma gelmişken eskiden herkes kille yıkarmış saçlararını gayet saglıkılıymış şimdi modernleştik ama modern dünyanın bazı şeylerdede zararlarını görüyoruz annem anlatırdı saçları gençken çok uzun ve çok gürmüş hep kil kullanırlarmış saçları hep yumuşacık olurmuş vede dökülmezmiş tekrar kilemi dönsek ne ....!!
nizipli_mehmet Üye
zaten şimdi de kil özellıklı sabunlar var
Resmi aç
başak Üye
babam saçı dökülenlere kel denilmesinden hiç:mad: hoşlanmaz açık alınlı denilmesi gerekiyomuş
Omer Copur Üye
esera79;103872 wrote:arkadaşlar nizipteki yeşil sabunlar dogal zaten burda aynı sabunlar dogal ürün satan büyük bir alışveriş merkezinde gördüm fiyatını hemen söylim inanmıyacaksınız ama 11 ytl tek kalıp bizim nizipte belkide 2 torbasını alırız saçlarada uzun kullanum sonrasında iyi geliyor ilk başlarda hem kepek hemde azda olsa dökülme yapıyo ama bu sorunlar belli bir zaman sonra geçiyor ayrıca jölelerde çok zararlı saçınızın sert ve dik olmasını istiyorsanız limontuzunu eritip onuda sürebilirsiniz gayet ser yapıyor küçükken okula giderken çok yapardım jole nerden elimize geçicek siz yinede denemeyin l.tuzunu birşey olur saçlarınıza benden bilirsiniz ...:)
Nizip'teki sabunlarin dogal oldugundan gercekten emin misiniz?
esera79 Üye
sonuçta burda satılanda aynı yeşil nizip sabunuydu demekki dogallıgı varki satıyorla ama nizpteki sabunlar için yinede yorum yok .!!!!!
ghost_love Üye
ya ıyıkı yazdınız bunu benım kardesım sacına jole surmeden cıkmaz dı dısarısu aralar derslerı yogunda yapmıyo bu yazıyı ona okutucam belkı bı daha surmez
Subutay Üye
Limontuzu değil de gerçek limon suyu ya da papatya suyu saçları çok iyi donduruyor. Gerçi yazın limon suyu kullandınız mı tepenizden sinekler eksik olmuyor. :) Ben ilk önce jöle kullanıyordum. Saçlar bir iki dökülmeye başlayınca limon suyuna döndüm. Şimdilerde ise 7/24 kullanıyorum. Yeşil şişeyi tavsiye ederim...

Nizip yeşil sabunu cilt için gerçekten çok faydalı, cildi parlatıyor, ciks oluyorsunuz :D (Beni tanıyanlar bilirler..). Ama aynı şeyi saçlar için söylemek imkansız. Saç derisini çok fazla kuruttuğu için bilhassa gençlerde kepeğe yol açıyor...
cradle of filth Üye
Gökhan Dokuyucu;103857 wrote:Başka bir adresden ;

Şampuan saç dökülmesine neden olur mu?
Şampuan saçı dökmez. Saç yıkama mekanik bir işlem olduğundan, tarama etkisi gibi nedenlerden dolayı saç dökülebilir. Saç kökü çok derindedir, dışarıdan şampuanlama tarzı uygulamalardan etkilenmez.

Sabun mu şampuan mı saça daha uygundur?
Sabunda şampuanda bulunan nemlendirici d-panthenol gibi katkı maddeleri bulunmadığından saçı sertleştirebilir. Bu nedenle biz el ve vücut temizliğinde sabunu , saç yıkamada ise şampuanı öneriyoruz.
ben şampuan kullanıyorum acaba sacım dokulurmu daha 17 yasındayım yıkanırken saclarım dokuluyo bu normalmi?
mustafasahin Üye
ben önceleri şampuan kullanıyordum ama 2 aydır hataydan getirttiğim defne sabununu kullanıyorum tavsiye ederim saçı parlatıyor ayrıca dökme felanda yokk.. %80 defne hemen köpürüyor .. jole içiinde doğal bir tavsiye limon suyu sürün.. :)
secretgarden Üye
jöleyi sadece saclarınızın uclarına sürdüğünüzde yani köklere sürmediğiniz sürece sorun yok sacı en mahveden seyler ilk sırada boya fön sonra jöle sampuanlardada kimyevi maddeler olabiliyo oyüzden aslında doğal olmasına dikkat etmek lazım bide yumurta felan sürüyolarmıs daha hiç yapmadım yapcam ama üseniyorum:)))))))))
Mustafa Bilici Üye
Kim ne yaparsa yapsın boş dökülecek saç kafada durmaz
uzmanlara göre günde 100 tel dökülmesi normalmiş
zamanında birçok şey yaptım ama yinede kel olma yolunda ilerliyorum..:)
ama üzülmüyorum çünkü öldükten sonra ilk dökülen şeyler saçlarımız imiş ha bir gün önce ha mezarda ne fark eder ki !!!
yuksel_fb Üye
bizi bilgilendirdiğin icin tskr ederim gökhan abi uyarılarını dıkkate alıcam :D
mehmet karakaş Üye
Mustafa Bilici;159328 wrote:Kim ne yaparsa yapsın boş dökülecek saç kafada durmaz
uzmanlara göre günde 100 tel dökülmesi normalmiş
zamanında birçok şey yaptım ama yinede kel olma yolunda ilerliyorum..:)
ama üzülmüyorum çünkü öldükten sonra ilk dökülen şeyler saçlarımız imiş ha bir gün önce ha mezarda ne fark eder ki !!!

Helal olsun Mustafa.Bu konuyuda din merkezli baktınya:)
Mustafa Bilici Üye
mehmet karakas;159335 wrote:Helal olsun Mustafa.Bu konuyuda din merkezli baktınya:)
yok yav o kadar da din merkezli değil hayatın gerçeği..:):)
mehmet karakaş Üye
Bence sen saçlarının dökülmesine bir çözüm bulamadın kendini avutuyorsun:)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim