Nizip.com
Üye ol
Sorunlarımız Önerilerimiz

Kaçak Elektrik kullananları ihbar edelim

Görüntülenme: …

mehmet karakaş Üye
Arkadaşlar çevremizde kaçak elektrik kullanan kim varsa ihbar edelim.Bunların cezasını yine biz çekiyoruz(faturalara yansıyor)Kış geliyor kaçak elektrik kullananlar yine elektrikli sobalara yüklenecekler ve elektrik kesintileri başlayacak.Bu bir vatandaşlık görevidir.
umitbozoglu Üye
belkıs ve fevkani mahallesindeki evlerin çoğu kaçak elektrik kullanıyor
Kasım Böler Üye
Zan üzerine konuşmamak lazım, bilindiği üzere yeni yasalara göre kaçak elektrik lullanan şahıslar adi şuç işlemiş muamelesi görüyor ayrıca çocukları da devlet memuru olamıyor.
izole_hayatlar Üye
ewet bencede bu bir vatandaşlık görevimiz olmalı.sonuçta zarara uğrayan bizleriz.bizlerin faturasına yansıyor.
oktay.cankesen Üye
kaçak elektirik kullanana verilen cezalar ve denetim arttıkca kullanım oranında azalmalar oluyor.ev abonesin den daha çok agır sanayi fabrika ların kaçak elektirige yöneldigi şu günlerde denetimlerin fabrikalar düzeyinde yogunlaştırılması gerekiyor bence bir fabrikanın kullandıgı kacak elektirik yüzlerce evin tüketiminden fazla
Cali Üye
Dini açıdan düşünelim, Kaçak elektirik Kullanan kişiler Kul hakkına giriyor Bununda Allah c.c. Katında Çok büyük günehı vardır ve affı yoktur!...
M.KÜÇÜK Üye
Ben Bursada TEDAŞ'ta çalışıyorum kaçak elektrik kullanan bir vatandaşın kaçak elektrik kullanımıyla ilgili RADİKAL GAZETESİNİN haberi. Kaçak elektrikle ilgili Güneydoğu Anadolu'da ilk hapis cezası da verildi. Bağlar Beldesi'nde kaçak elektrik kullandığı belirlenen M. Ş.T. isimli abone, tutuksuz yargılandığı Diyarbakır 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hapis cezasına çarptırıldı.
Mahkeme, işyerindeki elektrik sayacının gerilim kancasını düşürerek, kaçakelektrik kullandığı belirlenen ve TEDAŞ'ı 59 milyon 277 bin lira zarara uğratan Türk'ü önce TCK'nın 491. maddesi uyarınca 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra, sarf edilen elektrik miktarının hafif olması nedeniyle TCK'nın 523. maddesini uygulayarak sanığın cezasını indirerek, 2 ay hapis cezasına çevirdi.
Mahkeme, 'duruşmaları takip etmemesi ve iyi niyet göstermemesi' nedeniyle sanık hakkında TCK'nın 59. maddesinin (ceza indirimi) uygulanmasına yer olmadığına da karar verdi. Haydi kullansınlarda görelim
umitbozoglu Üye
aslında ihbar edenlere bi ödül verilse herkes birbirini ihbar eder
felsefefe Üye
Elektrik çok pahalı.
Birçok eve ayda kullandığı elektirk parası kadar para girmiyor.
Devletin vatandaşına bu konuda destek olması lazım.
Özellikle çok çocuklu ailelerin korunması lazım.
Ortalama 30 YTL bir eve elektrik geliyor.
360 Yılda ytl para etmekte.
Ben Nizip te yaşayan insanların 3 te birinin bu parayı verebileceğine inanmıyorum.
Bu Doğu ve güneydoğuda daha da kötüleşiyor.
Kaçak elektrik mecbur kalındığı için yapılmakatadır.
Benim halkım hak yemez. Haram asla yemez.
Yok para arkadaşlar
Şikayet merci veya para ödemesi ancak bu insanların bu parayı ödeyebilecek gelir seviyesine gelince olabiir.
Ancak özellikle devlet dairesine ve benzeri yerlerde çalışan ve elektirk ve benzei parayi ödeyebilecek olanların ise aynı işi yaparsa bu haram ve hak yemedir.
Ödeyebileceğimiz bir parayı ödemiyorsak o zaman şikayet durumu ve ceza durmu doğar.
mehmet2763 Üye
felsefefe;106921 wrote:Elektrik çok pahalı.
Birçok eve ayda kullandığı elektirk parası kadar para girmiyor.
Devletin vatandaşına bu konuda destek olması lazım.
Özellikle çok çocuklu ailelerin korunması lazım.
Ortalama 30 YTL bir eve elektrik geliyor.
360 Yılda ytl para etmekte.
Ben Nizip te yaşayan insanların 3 te birinin bu parayı verebileceğine inanmıyorum.
Bu Doğu ve güneydoğuda daha da kötüleşiyor.
Kaçak elektrik mecbur kalındığı için yapılmakatadır.
Benim halkım hak yemez. Haram asla yemez.
Yok para arkadaşlar
Şikayet merci veya para ödemesi ancak bu insanların bu parayı ödeyebilecek gelir seviyesine gelince olabiir.
Ancak özellikle devlet dairesine ve benzeri yerlerde çalışan ve elektirk ve benzei parayi ödeyebilecek olanların ise aynı işi yaparsa bu haram ve hak yemedir.
Ödeyebileceğimiz bir parayı ödemiyorsak o zaman şikayet durumu ve ceza durmu doğar.

Abiciğim size aynen katılıyorum. Zaten olan dar gelirli ailelere oluyor. Doğru dürüst bir gelire sahip olmayanlar ne yapsınlar. gerçekte kaçak elektrik kullanmak bırakın cezayı dinimizce de bize yakışmaz. Bunun yanında haksız muamele gören vatandaşımızda var. HİÇ KAÇAK KULLANMADIĞI HALDE KEYFİ SAYACI SÖKÜLÜP GİDEN VATANDAŞIN KİM DERDİNİ DİNLİYOR ACABA..

Tedaşın mağduriyetinden çok vatandaşın mağduriyeti var bence... Devlet önce vatandaşına gelir seviyesinde bir fatura çıkarsın. o zaman kaçağın önüne geçilir.
ahmetbudak Üye
Neden şikayet edelim ki tedaşın işi ne gitsin kontrol etsinler kendileri bulsun.
mehmet2763 Üye
Tedaş kaçak yakalamak için ödenek ayıracağına elektriği biraz ucuzlatsın, kimse kaçak kullanmasın,Asgari ücretle çalışan bir aileye faturasında 30,00YTL kullandığı elektrik için 20,00 YTL de ne için olduğunu anlayamadığı 50,00 YTL lik bir fatura gelirse, tedaş ta vatandaşı karşısına alırsa bu böyle devam eder.
M.KÜÇÜK Üye
Felsefefe'yi Mehmet 2763'ü ve Ahmet BUDAK'ı buradan kınıyorum.Bu arkadaşlar şu televizyonlarda bizim çoluk çocuğumuz çoktur devlet bize yardım etsin abey diyenlerden herhalde şu yazdıklarınızı bir daha okuyun bakalım neler yazmışsınız ha bu arada siz gerçekten Niziplimisiniz( millet ne kadarda meraklıymış devletin,milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeye helal olsun)
mehmet2763 Üye
.MAHMUT KÜÇÜK;107323 wrote:Felsefefe'yi Mehmet 2763'ü ve Ahmet BUDAK'ı buradan kınıyorum.Bu arkadaşlar şu televizyonlarda bizim çoluk çocuğumuz çoktur devlet bize yardım etsin abey diyenlerden herhalde şu yazdıklarınızı bir daha okuyun bakalım neler yazmışsınız ha bu arada siz gerçekten Niziplimisiniz( millet ne kadarda meraklıymış devletin,milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeye helal olsun)

1- Tedaşta çalışan biri olarak söyle bakalım.Tüketimi 14.00 YTL olan fatura toplamda nasıl olurda 21.25 YTL oluyor. Ve her faturada neden vatandaştan Enerji fonu, TRT payı, bel.tük.vergisi, ve K.D.V kesintileri neden faturanın %50 sine denk geliyor. TRT ye bile kesinti yapılıyor. Buda yetmez gibi fatura gününde ödenemediği için gecikme zammına tabii oluyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı neden trt ye gidiyor.

2- Gözlerimi Nizip'te açtım. 35 Yıldır. halen Nizip'teyim. Eğer üyelik tarihlerine bakarsan burada şüphe edilmesi gereken kişi yine sen olursun.

3- Yazdıklarımı tekrar okursan amacımız kaçak kullanıma teşvikten ziyade Devletin elektriği ucuzlatması sayın felsefe'den alıntı yapmıştım. gerçekte kaçak elektrik kullanmak bırakın cezayı dinimizce de bize yakışmaz.

4- İnsanları kınamak yerine nasıl hitap edeceğini de öğren, "Kendine saygının yolu çevreye saygıdan geçer"sevgilerimle....
M.KÜÇÜK Üye
1-Tüketimi 14.00 ytl fatura toplamı 21.25 ytl olması trt'ye bile fon gitmesi kaçak kullanmayı mı gerektirir!!!!
2- Gözlerini Nizip'te açsan 35 yıldır da Nizip'te oturman hatta üyelik tarihinde bizden önce olman bizden daha fazla nizipli olduğun anlamına gelmez ( ki konu kimin daha fazla Nizipli olduğu değil)
3- Ortaya bir balık atıp da lapin gibi atlayanlara da saygı duymam
4- İnsanlarada nasıl hitap edeceğimi sizden öğrenecek değilim
küçük mahmut Üye
Ha bu arada bizden sadece 1 ay önce üye olmuşşun boşuna hava atma (yukarıdaki ile aynı kişiyim sadece kullanıcı adımı değiştirdim)
ahmetbudak Üye
Neyse sanırım gereksiz bir taştışmaya doğru sürükleniyor bu konuda diğer konularda olduğu gibi.Neden insanların düşüncelerine saygı göstermek bu kadar zor.Ben kendi fikrimi beyan ettim sana uyar uymaz o senin bileceğin şey ama öyle ortaya kara murat gibi elinde kılıçla atlamanında gereği yok.Bir hamalın işi hamallık terzinin işi terzilik kasapın işi kasaplık tedaşın işide elektirik.O yüzden diyorum vatandaş neden ispiyoncu duruma düşsün ki.Elinizde devletin vermiş olduğu yetki var buyrun yakalayın.
mehmet2763 Üye
Ahmet bey büyüklerin bir sözü var.Der ki; "Ya bilenle tartışın,Ya bilmeyenle. Yarı bilip yarı bilmeyenle tartışmayın "diye. çünkü hiç bir koşulda anlamayacaktır.
admin
Meslek: Ticaret
Yönetici
Arkadaşlar biraz daha ılımlı olursak, birbirimizi anlayabiliriz. Unutmayın ki herkes bizim düşündüğümüz gibi düşünmek zorunda değil. Lütfen yazdıklarınızı başkalarınında okuduğunu ve sizlerin fikirlerinizden etkilendiklerini unutmayın.
M.KÜÇÜK Üye
Geçen hafta Şanlıurfa'da şirket müdürleri toplantısı vardı sayın genel müdürümüz tedaş'ın yıllık kayıp kaçak oranlarını açıkladı İYİ OKUYUN BUNU TV LER BAS BAS BAĞIRDI YILLIK KAÇAK 1 MİLYAR DOLAR şimdi gidin ya bilenle yada bilmeyenle tartışın, bizim gibi tedaşta çalışıp yarı bilip yarı bilmeyenle değil.
Sonra kaçak kullananı tedaşa bildirmek ispiyonculuk olamaz bence bu bir vatandaşlık görevidir.
felsefefe Üye

Yazdıklarımın özü bu cümle
Sevgili mahmut seni hepimiz anlıyoruz.
Şahsın baş tacı.
Ama Elektrik te ***** sapan bir hesaplama usulu var.
Güneydoğu insanın gelir düzeyi ne canımın içi
Niye kızıyorsun
ahmetbudak Üye
Evet felsefa abi seninde dediğin gibi sözün özü bu.Mademki ortada bir fazladan sarfiyat var ve şehre giren elektrik ile kullanan elektrik arasında fark var vede bu farkı kaçak kullanmayan benim gibi insanlar ödüyorsa devletin resmi kurumlarının birşey yapması gerekmiyormu.Tedaş benim hakkımı korumak zorunda değilmi.Ha gerçi tedaşın kaybetmiş olduğu birşey yok nede olsa parasını bir şekilde kaçak kullanmayanlardan alıyor.Neyse bu konu hakkında söyleyeceklerim bu kadar.
M.KÜÇÜK Üye
Sevgili arkadaşlar konuya kendimizi herhalde biraz fazla kaptırdık, birbirimizi gereksiz ithamlarla suçlamayalım.Yani Nizip'te bende 24 yıl yaşadım durumun ne olduğunu az çok biliyorum.Aslında kimse suya sabuna dokunmak istemiyor herhalde, Tedaş resmi bir kurum hükümet bir karar alır kanun çıkarır memurda uygular yani hiç kimse o tarafına bakmıyor.
Birde nüfus yoğunluğu abone sayısının fazla buna mukabil kaçak kontrolü yapacak teknik eleman sayısı bunlar hep birbiriyle bağlantılı. Benimde bu konudaki son sözlerim bu.( LÜTFEN HAKKINIZI HELAL EDİN)
ahmetbudak Üye
felsefefe;107574 wrote:Ödeyebileceğimiz bir parayı ödemiyorsak o zaman şikayet durumu ve ceza durmu doğar.

Yazdıklarımın özü bu cümle
Sevgili mahmut seni hepimiz anlıyoruz.
Şahsın baş tacı.
Ama Elektrik te ***** sapan bir hesaplama usulu var.
Güneydoğu insanın gelir düzeyi ne canımın içi
Niye kızıyorsun
.MAHMUT KÜÇÜK;107642 wrote:Sevgili arkadaşlar konuya kendimizi herhalde biraz fazla kaptırdık, birbirimizi gereksiz ithamlarla suçlamayalım.Yani Nizip'te bende 24 yıl yaşadım durumun ne olduğunu az çok biliyorum.Aslında kimse suya sabuna dokunmak istemiyor herhalde, Tedaş resmi bir kurum hükümet bir karar alır kanun çıkarır memurda uygular yani hiç kimse o tarafına bakmıyor.
Birde nüfus yoğunluğu abone sayısının fazla buna mukabil kaçak kontrolü yapacak teknik eleman sayısı bunlar hep birbiriyle bağlantılı. Benimde bu konudaki son sözlerim bu.( LÜTFEN HAKKINIZI HELAL EDİN)

Öncelikle Hakkım varsa helal olsun senden de bize helal olur umarıım.:)
Aslında kimse kimseyi suçlama içerisinde değildi Mahmut kardeş sadece biz birimizi bazı noktalarda anlamadık daha doğrusu derdimizi anlatamadık.Tabiki başkaları senin kurumun içinde bulunan durumları bilmez eksikliği veya noksanlığı.Aslında hepimiz haklıyız hepimiz bu ülke için birşeyler yapma gayreti içerisindeyiz ve bunun vermiş olduğu psikoloji ile ne yaptığımızı ne söylediğimizi bilmiyoruz.Her kurumda yanlışlık yokmu elbette var her insanda olduğu gibi önemli olan bunu düzelte bilmek veya anlaya bilmek.
M.KÜÇÜK Üye
Böyle bir tartışma olmasaydı belkide isimleriniz aklımda kalmazdı bu vesileyle isimleriniz hep aklımda olacak.
Güzel dostluklar kavgayla başlarmış.Zaten kimsede bir hakkım yok ama yinede hakkımı herkese helal ettim.
Sevgiyle kalın selam ve dua ile.
(Sevgili admin buna da bir mesaj yazarsın artık)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim