Nizip Ticaret odası yönetim kurulu başkanı Mehmet Özyurt yaptığı açıklamada 18 ekim 2007 Perşembe günü saat 14 te ticaret odası toplantı salonunda bir konferans düzenlediklerini söyledi. Özyurt, konferansa milli prodüktivite merkez bölge müdürü Mustafa Balabanın konuşmacı olarak katılacağı konferansta verimlilik nedir? inovasyon nedir? Ürettiğimiz mal ve hizmetler ile üretimi gerçekleştirmek için kullandığımız girdiler oranı nedir? Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerimizin ürünlerini, hizmetlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak değiştirmeleri ve yenilemeleri gerekmektedir. Bu konuda nasıl ve neler yapılır ? gibi bilgiler verileceğini belirterek tüm Nizip halkını konferansa davet etti. selimbacaksiz@hotmail.com
Sn.Özyurt odaya yeni bir anlayış, çağdaş bir yönetim biçimi getirdi. Özellikle kent konseyi kurulma çabası içerisinde T.odasının her toplantısına danışma kurulu üyelerinin yanında, gündemle ilgili mülki ve şehrin ileri gelenlerinide davet etmesi takdir ediliyor.
Son derece olumlu bir gelişme. Konferansı düzenleyen ve konuşma yapan herkese teşekkürler. Özellikle sanayileşme konusunda ciddi yatırımlar beklenen bölgemizde bu türden organizasyonların Ticaret Odası gibi ciddi kurumlarca yapılması ümit verici. Verimlilik üretim sürecinin olmazsa olmaz prensiplerinden biridir. Kısaca tanımlamak gerekirse çıktı/girdi oranının mümkün oldukça yükseklerde tutulmasıdır. Bunu hepimizin anlayacağı dilde anlatmak gerekirse şu örneği verebiliriz. Zeytinden eski sistemle ve yeni sistemle zeytin yağı çıkarma işlemlerini göz önüne alalım. Çoğumuzun vakıf olduğu üzere yeni sistemle aynı ağırlıktaki zeytinden daha fazla yağ elde edilmektedir. İnşallah bu türden çalışmalar üreticiler üzerinde olumlu etkiler yapar.