Kabir ziyareti özellikle bayram günleri yapılan kabir ziyaretlerinin dinimizde özel bir yeri vardır. Her bayram olduğu gibi bu bayramda namazdan sonra vatandaşlarımız mezarlığa adeta akın ettiler...
Ancak orada yaşanan ve bariz bir şekilde kendini hissettiren bazı sıkıntılar hem Niziplilere hemde Asri mezarlıktaki sorumlulara yakışmadı.
Şöyle ki;
Herkes sözleşmiş gibi yakınlarının mezarlarının yanına kadar araçlarıyla gitmeye kalkınca neredeyse insanlar mezarları çiğneyecek kadar sıkışık bir şekilde mezar ziyareti yapıyorlar, ne ararsan var... otomobil, traktör, kamyonet, sepetli motorsıklet, her çeşitten motorsıklet hatta dolmuş bile mezarlığın içerisinde...
Ağaçlardan düşen kuru yaprak ve dal parçalarını yok etmek için ateş yakan, kendi kontrolünden çıkıp başka mezarlara sirayet eden ateşler (kuru otlar nedeniyle yanan mezar görüntüleri insanın içini acıtıyor)
ve...
Senede 2 defa bile bir şişe suyun çok görüldüğü..! bir Asri mezarlık... beki 100 tane musluk var bir o kadar da küçük havuzcuk ama ne yazık ki akan musluk sayısı on bile değil !!!
Dilenciler mezarlığın duygu sömürüsü yapmak için en ideal yerlerden biri olduğu keşfetmişler ama önlem alması gerekenler farkında değil. (düşünsenize siz kabirin başında Kuran-ı Kerim okuyorsunuz arkadan bir ses bıkıp usanmadan sizden mütemadiyen birşeyler istiyor)
Bence bu bayram Nizip Asri Mezarlığı her yönden sınıfta kaldı.
bende sabah gittim herkes gibi bende arabayla girdim. keşke girmeseydim diye yakındım kendime mezarlık içi rezil halde. aslında bu arabaya girmeyi daha önceden hesaplasalardı yolları geniş tutabilirlerdi.
bizim mezarın başında musluk var aksın diye kontrol ediyoruz. ama sürekli musluğumuzu kırıyolar o çevrede tek musluk bizimkinde var haftada bir musluk takıyoruz .bekçisi ve temizlik görevlisi yok her mezarın içinde boş bira kutuları bally kutusu
Ne yapsın millet arabayla girmeyipte. Maşallah mezarlık çok büyük; bir mezar bir başta; öteki mezar bir başta; tanıdıkların, hastası var, yaşlısı var. Nasıl dolaşsınlar, mezarlıkta. Gerçi mezarlığın ana kapısında, yazıyor ama; motorlu araçların girmesi yasak diye! dinleyen kim gerçi dinleseler ne olacak o kadar yaşlı insan var girmeyip ne yapacaklar mezarlığa.Üstelik ziyarete gelenlerin hepsi genç değilki, mecbur vasıta ile girilecek bunun başka yolu yok yaşlılar ve hastalar için.
Araba konusu dışında diğer fikirlerinize sonuna kadar katılıyorum.Gerçekten içler acısı bir durum vahhhh ki ne vaaahhhhh.
HakanSahin;100257 wrote:bende sabah gittim herkes gibi bende arabayla girdim. keşke girmeseydim diye yakındım kendime mezarlık içi rezil halde. aslında bu arabaya girmeyi daha önceden hesaplasalardı yolları geniş tutabilirlerdi.
bizim mezarın başında musluk var aksın diye kontrol ediyoruz. ama sürekli musluğumuzu kırıyolar o çevrede tek musluk bizimkinde var haftada bir musluk takıyoruz .bekçisi ve temizlik görevlisi yok her mezarın içinde boş bira kutuları bally kutusu
Her mezarın başına bekçi veyahut temizlik görevlisi dikilecek diye birşey yok. Artı biz o kadar zengin bir ülke değilizki her mezarlığın başına bir görevli dikecek kadar.Kırarlar musluğu sende yenisini alırsın o kadar basit. Her şeyi devletten bekleme kardeşim sende.
güzel kardeşim yazdığımı tekrar oku istersen ben her mezara bir bekçi veya adam dikin diye mi yazmışım. ben kendi mezarim için elimden geleni yapıyorum.çevre düzenlemesi olarak bahsettim
Mezarlık yoluna serpme asfalt yapılarak ulaşım esnasında büyük bir rahatlık sağlandı. Araçların mezarlığın içine kadar girmesi konusunda haklı olabilirsiniz fakat açık söylemek gerekirse bende araçla girdim. O kadar yol yürümeyi gözüm kesmedi. Musluklar konusuna gelince yüzlerce defa yeni musluk takmamıza rağmen sürekli hısrsızlar tarafından çalındı. Muslukları yuvalarına kaynak ettik yine çalındı. En ucuz en adi muslukları taktık belki tenezzül etmezler diye ama maalesef yine hırsızlık olayı devam etti. Şu an tek çare görevli arkadaşlar devriye gezerek bu işi çözmeye çalışıyor.
İfade buyurduğunuz gibi,devletimizin her kişinin başına bir güvenlik görevlisi dikecek ne maddi gücü ne de insan gücü vardır.herşeyin başı Allah korkusudur.O olmadıktan sonra bu tür insanlardan herşey beklenir.Ne diyelim,Rabbim böylelerini ıslah etsin.
bencede mezarlıklara arabayla girmek iyi bişey değil bende sabah gittim ama arabamı dışarıda bıraktım.birde yeni yapılan serpme asfalt bence şu an için hiçde güzel değil.bütün memlekete asfalt varda bir devede kulak bile olmayan mezarlığa yokmu.sulara gelince şu birkaçsene içinde muslukları çalmaya ve boruları kırmaya başladılar arkadaşlar nizipe ve niziplilere ne oluyor eskiden en azından ölülerimize saygı vardı oda kalmadı birkaç kendini bilmezin yüzünden.biz nizipliler olarak birazda bizim mücadele etmemiz gerekiyor.herkese saygılar.