Ehil birinden rica ediyorum. Namazda sure okurken sıra takip etmek gerekir mi? Dün birinden duydum. Namazda sure okunurken birinci rekatta okunan sure ile ikinci rekatte okunacak surede şuna dikkat edilmeliymiş. İlk rekatta bir sure okunduysa ikinci rekatta okuncak sure ya ondan sonra gelen bir sure ya da ondan en az iki sure önce gelen bir sure olmalıymış. Bilmem anlatabildim mi?
Dini İçerikli Konular
Namaz hakkında bir soru...
Görüntülenme: …
Namaz kılarken okunacak süreler de izlenecek tertip şöyledir: Fakihler, namazın iki rekatında okunan surelerin, Kur'an'ın (yukarıdan aşağıya) sırasına uymanın mendup olduğunda ittifak etmişlerdir. Surelerin tersinden okunması mekruhtur, surelerin ortasından ve sonundan okumada beis yoktur. Nafile namazının bir rekatında bir kaç sure okunabilir, farz namazda ise fatiha ile sadece bir sure okumak müstehaptır. Çünkü efendimizin tatbikatı böyle idi (ez-Zuhaylî, a.g.e., I, 699).
Hocam aydınlattığınız için teşekkür ederim. Yıllardan beri ilk defa böyle bir kuralından varlığından haberim oldu. Nedense bu bilgiyi ilmihal kitaplarında bile rastlamadım. Allah razı olsun...
Rabbim sizden de razı olsun Allaha emanet olun.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.