Geleneklerimiz Anılarımız

Cocuklugumdaki bayramlar..

emos Üye
Bayramın son günü sabah 09:00 ile 11:00 arası Osmanlı parkı cafesinde buluşalım arkadaşlar Uzun zamandir yurtdısında oldugumdan dolayımıdır, cocukluğumdaki bayramlari cok özlüyorum. İnanin bazen burada birileri ile bayramlasmak istegimde "aaaaaaaaaa bugün bayram, dogru ya" diyorlar. Burada bayramlar illada yakinlariniz yoksa yaninizda cok zor geciyor. Oysaki bayram telasi 1 hafta önceden baslardi nizipte annemlerde. Bayram kahkeleri yapilirdi. Bayramdan bir önceki gece annem ellerimize kinalar yakardi, bayramliklarimiz basuclarimizda olurdu sabahi zor ederdik.Sabah ilk isimiz ellerimizi yikamak kimin elinin kinasi daha iyi olmus acaba diye ellerimizi karsilastiridik. Sonra bayramliklarimizi giyerdik, rahmetli babam bayram namazindan gelir gelmez bayramalasir bayram harcligimizi alirdik. Ey gidi günler... Ama bu bayram 11 seneden sonra ilk defa nizipte ailem ile gecirecegim bayram olacak. Cok mutluyum, heyecanliyim..:)
ibrahim Üye
bayram gecesi heyecendan uyuyamadığımı çok defa hatırlarım,içimizde bir heyecan olurdu yarın bayram diye ve bir türlü uyku tutmazdı hatta akşamın erken saatlerinde yatmaya çalışırdım ki bir an önce sabah olsun diye :) alınan bayramlıkları önceden asla giydirmezlerde giyersen bayramlığına .......... olursun derlerdi :) acaba o günkü bayramların farklılığından mı yoksa bizlerin çocuk olmasından dolayı olaya farklı bakışımızdanmı bilmiyorum ama şu bir gerçek ki hiç bişey eskisi gibi değil...
admin Yönetici
arefe günü mezarları temizlerim. Evin nevalelerini görür, tamirat ve boya işlerini önceden yaptırırım. Sabah, namazı kılıp gelince kahvaltıda yoğurtlu yuvarlama yerim :) Sonrası malum, eş dost ziyareti işte :)
M.KÜÇÜK Üye
Gurbette olmayan anlayamaz bu duyguyu. 15 yıldır Bursadayım, gerçi anne ve babam da burada ama burası yinede gurbet. Hemen hemen her bayram namazı cami çıkışı bayramlaşacak kimseyi bulamayıp ağlayarak çok kez eve geldiğim olmuştur. Büyük şehirlerde bayramlarda trafik çok sıkışık olur sadece oradan anlarsınız bugünün özel bir gün olduğunu.(Ah gurbet zalim gurbet, ne güzel de söylüyor Volkan KONAK)
okyanus_27 Üye
Bende 18 yıldır gurbetteyim.insan doğduğu yerin havasını,suyunu,özelliklede akrabalarını kısacası herşeyini özlüyor.Arefe günü olunca içime hüzün çöküyor.Bayram sabahı namazdan sonra yuvalamamızı yedikten sonra içime daha çok hüzün çöküyor.Çocukluğumdaki bayram sabahları aklıma geliyor.Ailemi ve çocukluğumdaki bayram heyecanını halen özlüyorum.Şimdiki gençlerimizde bayram sabahı heyecanı yok,oysa bizim çocukluğumuzda öylemiydi.Ailemizden gördüğümüz geleneklerimizi çocuklarımızada öğretmeye çalıyoruz.... Su gelir deste gider Ayrılır dosta gider Gurbet yansın, yıkılsın Sağ gelen hasta gider...
coskun Üye
mimsiz medeniyet mümin beşerin yüzüne öyle bir tokat vurmuş ki, nerdeyiz ne yapıyoruz, nedir maksadımız? hani eş-dost-akraba, çalışıyoruz çalışıyoruz önümüzde açılmış küçük ama büyük bir mezar! Hayat meşgalesi ve özlemler ve hasretler... manasız ve beyhude olarak son buluyor o mezarda.
HakanSahin Üye
herşey değerini yitiriyor.tüm toplumlar kültürüne bağlıyken bizde tam tersi.
keif Üye
merhaba ben de gurbet teyim 2 senedir ailemden uzaktayim bu bayramda ailemi gorumiycem hep sikintili ve uzgunum keske ailemin yaninda olsaydim 2 elim 2 ayagm olmasaydi lutfen kimse ailesini birakmasin diycem ama ya ekmek parasi icin gidiliyor gurbete yada kader evlenip gidiliyor kafanizi agritim simdiden bayraminiz mubarek olsun BUYUKLERIMIN ELLERINDEN OPERIM KUCUKLERIMIN DE GOZLERINDEN OPERIM
muratciloglu Üye
Bayramın son günü sabah 09:00 ile 11:00 arası Osmanlı parkı cafesinde buluşalım arkadaşlar Tamtamına 5 yıl sonra memlekette bayram hasretine son ne demek bunu bilen bilir sabah kalkacam 30 gün orucu tutmanın mükafatı ile bayramı karşılayacam çarşı cami ine gidecem sesini sitenizde duydugum hasan hocanın esliginde bayram namazımı kılacam sonra caminin önündeki cemaatla bayramlasacam el öpecem bi daha öpecem bi daha hep baba dostu bunlar kara toprak olsalarda birer birer kalanlardan alalım bari hayır duamızı eve gelacam daha sonra yeni olmasa da temiz giyinmişim abimler gelmiştir zaten o sırada elini öpecem doya doya bi daha bi daha anamın elini öpecem doya doya anam diyecem saonra hep beraber mezarlıga rahmetli babam halam aamcan dedem ben geldim murat geldi diyecem duamı edecem yolda yolakta karsılastıgım tanıdıkların bayramını kutluyacam eve gelecem büyük eviyiz artık millet ufaktan ufaga gelmeye baslar eller gözler öpülür sarılmalar içine çekercesine sarılmak hasretle sarılmak ha yemek unutbeni çatlıyana kadar yiyecem arkadaş ilk gün bele geçer ikinci gün ablalarım gelir elleri öpülür ve şuna inanın oğlum SETTAR 4 yaşında daha görmemiştir böyle bayramı ikinci gün kahveler açılır öğleden sonra bi tüyerim kahveye milleti görmeye geçi habesin oğlu apo (orucu tutmaz ama bayramı benden eyi kutlar) halil turanın ın oğlu kemal tekke serifin oğlu yavuz sendemi burdasın sarıl ulan sarıl bidaha ya görürsün ya görmessin baslıyacagız dalgaya anlatacagız eskileri geçi diyecek şadan amminin oğlu yahya yı nasıl işletmiştik ne çay paraları ödetmiştik kemal diyecek datlıcı cimeyin oğlu reşit diyecek ve anlatmaya baslıyacak gülmeden altınıza edeceğik sonra aksam üzeri eve gelecem abimin arabasıyla çocukları bayram yerine götürecem it naresine bindirecem dönme dolaba bindirecem ata bindirecem o ucuz liman ata içirip kavurma dürümü ismarlıyacam sonra aksam olacak 3 gün allah nasip ederse şu an sayfasını yazdıgım sitenim ADMİNİ ni görmeye bayramlaşmaya gidecem eger diyer site sakınlerini de görebilirsem ne mutlu sonra orhan la 12 yıldan ilk defa görüsecem bassaglıgı diliyecem derken aksamı edecem ayın 15 i ule 15i nasıl oldu ulen nasıl geçti akşama binecem otöbüse söye söye saya saya gidecem istanbula siz gençler nizipli gençler istanbul sevdadır hepinizin içine bilirim bunu bendede eledi ama istanbulun tapusunu verseler cullugun pınarına delikli kayaya kayakı göle ülen bırak bınları hayvan pazarına deyişmem KUSURA BAKMAYIN BAŞINIZI AĞRITTIM SAYGILAR
MURAT KISA Üye
Bende Gurbetteyim Vede çok Bayramlardir Hep Tekim Ama şuda Bir Gerçek Ayrilik Ve Uzaklik Olduğunda Aileni Ve Oradaki Dostlarini Ne Kadar çok Sevdiğini Anliyorsun Keşke Yanlarinda Olsaydim Diyorsun.hepinizin Mubarek Ramazan Bayramini Kutlarim.muratkisa
HakanSahin Üye
özlem hiçbir zaman başağrısı yapmaz :)
helin Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
bu konuya icimden geldi yorum yazcam valla bende özledim bayrami tam 8 yildir yildir bayram ne unuttum bayram oluyo ben isteyim gecen yil bayram oldunu bile unuttum babamla bayramlasmayi bile unuttum ama yinede kaldigim ülkeden memnunum bazi seyler burda olmasada özlesemde yine almanya bazi ülkelere göre iyidir
Yunus_Emre_ARIKAN Üye
Ben 19 yaşındayım ama yinede hiç bir günden çocuklugumdaki bayramlardaki tadı ve zevki alamıyorum.. çocukken yedigim bir şekeR bile bana cennet meyvası gibi gelirdi.. şimdi nerDeeeeee... eskiden herşeY Sanki Daha oturaklı ve güzeldi.. Bu benim geçen kurban bayramından sonra gurbetteki 2. bayramım olacak...
Mustafa Bilici Üye
yav öyle bir anlatmışsın ki yaptığın her hareketi izlemiş gibi oldum ne mutlu sana hasretin bitti..... BU ARADA SİTE SAKİNLERİ BAYRAMLAŞACAKMIYIZ BAYRAMIN SON GÜNÜ FALAN...???
Mustafa KANAL Üye
Dostum işallah Nizip e geldiğinde görüşürüz.Aramayı sakın unutma.
admin Yönetici
Bayramın son günü sabah 09:00 ile 11:00 arası Osmanlı parkı cafesinde buluşalım arkadaşlar.
velikablan Üye
mevla bizi affede bayram o bayram olur cürm ü hatalar gide bayram o bayram olur Gör ne güzel id(bayram) olur
Bayram ramazanın gidişinin verdiği hüznü bir tatlı neşeye dönüştürür. O mübarek ay bizi öksüz ve yetim bırakıp giderken biz Allah rızası için 1 ay yemekten içmekten cinsel ve bedensel hazlardan cismaniyetten hayvaniyetten uzak durmanın üzerine Allah bizi verdiği nimetlerle ziyafet sofrasına davet eder
muratciloglu Üye
olur kanal arkadasım olur adminim
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Abi Nizipe Geldiğinde Siteye Konu Açarsin Görüşürüz
ghost_love Üye
ya ben nızıpten ayrılalı 6 sene oldu ve nızıpın bayramlarını ozledım dogrusu burda kımse yok evde gecırıcem bayramı ya allah kımseyı akrabalardan uzak eylemesın
muratciloglu Üye
adminin davetini kaale alalım ama lütfen hepinizle tanışmak isterim firesiz ama hava güzel olorsa bide maç yaparız lisede kanal iyi kaleci dururdu gerçi hareket etmesede kaleyi kapladıgından az gol yerdi ama şimdi sırım gibi delikanlı HEPİNİZE SELAMLAR
admin Yönetici
Arkadaşlar tek tek tlf etmeye gerek yok. Bayramın son günü sabah 09:00 ile 11:00 arası Osmanlı parkı cafesinde buluşmamız uygun olacaktır. Sonra isteyen oturur, isteyen ziyaretlerine devam eder.
coskun Üye
Murtaciloglu kardaşın o ne hasretli yazı eyle, nasılda dolmuşsun, inan duygulandım bir an. İnşallah geldiğinde hasretini giderirsin. Mübarek günde sitedeki arkadaşlarla buluşmayı çok isterdim ama şu bayramın günü düğün edip bayramı zehir edenler olur ya!!! Aha işte ele bir sıkıntımız var bayramın günü.
fevzi çilkız Arşiv üyesi
Nizip ilçesi bayram namazı vakti :07.13 Tüm nizip.com üyelerinin bayramı şimdiden mübarek olsun. erken oldu ama şimdiden tüm üyeler bayramlaşsın...
Gökhan Dokuyucu Üye
:) bayramın kutlu olsun sana şimdi şeker vermek isterdim ama sanal işte :D Cocuklugumdaki bayramlar..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim